reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@zanka200389 w ciąży akurat to standard. I w pierwszej i teraz tak mam.
@GorzkaPomarańcza biały ser zwykły, ale taki prawdziwy wiejski pyszny, a nie sklepowy [emoji7]
Idę gotować ziemniaki na farsz [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Witam dziewczyny :*
Ja rano pojechałam do szpitala bo po wszystkich za i przeciw zdecydowałam się na zabieg ale jest duża szansa na to ze się obejdzie bez niego :(
Lekarza zbadał mnie dokładnie i co się okazało to mój dzidziuś zatrzymał się na etap 4 tygodni... Dziwi mnie to że żaden z lekarzy nie powiedział nic wcześniej ale może faktycznie sami nie widzieli a nie chcieli straszyć nie potrzebnie... nie wiem i nie wnikam... Jest dobrze jak jest...
Od wczoraj krwawie i nie jest to mocne krwawienie i lekarz powiedział, że wszytsko się dopiero zaczyna i jest właśnie dużą szansa, że obejdzie się bez zabiegu :)
Pisze do was z domu ( bardzo się z tego cieszę bo nie lubię szpitali ) i serdecznie was pozdrawiam :*
Gratuluję wizyt i dobrych wiadomości :*

Ja mam dziś 13t1d wczoraj miałam wizytę i lekarka mówiła ze to jeszcze 1 trymestr.Też nie wiem jak to liczyć...
Ja to licze od rownego 14 tygodnia bo tez bylam u lekarza w 13t2d i tez nic nie wspominal a liczy sie od 14 dlatego ze dzidzia jest mlodsza o 2 tygodnie i to dlatego z tego co czytalam w artykule

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży

I liczy się tak jak mówią ginekolodzy czyli skończone np. 4tc2dni to dalej 4 tydzień a nie piąty jak podają aplikacje, bo ten piąty dopiero trwa.. Tak mi to kiedyś tłumaczył lekarz ( tamto wyżej to z Internetu). Dlatego nikt wam nie powie np w 39tc4dniu że termin minął bo to dopiero 39tydzien a nie 40 a tyle trwa ciąża- dopiero w 40tc1dniu można powiedzieć że termin minął choć już będzie leciał 41 tydzień ale dopiero 40 jest skończony dzień wcześniej. Tak jakoś to wygląda

I liczy się tak jak mówią ginekolodzy czyli skończone np. 4tc2dni to dalej 4 tydzień a nie piąty jak podają aplikacje, bo ten piąty dopiero trwa.. Tak mi to kiedyś tłumaczył lekarz ( tamto wyżej to z Internetu). Dlatego nikt wam nie powie np w 39tc4dniu że termin minął bo to dopiero 39tydzien a nie 40 a tyle trwa ciąża- dopiero w 40tc1dniu można powiedzieć że termin minął choć już będzie leciał 41 tydzień ale dopiero 40 jest skończony dzień wcześniej. Tak jakoś to wygląda te liczenie tygodni

Witam w piękną słoneczną sobotę;)
Tez nie lubię prasować,jak muszę to dzień wcześniej przygotowuję , prasuję i po sprawie.
Mąż zabrał dzieci na spacer to ogarniam chatę ,puki siły wróciły,trochę zapuściłam mieszkanie:p
Potem ruskie nasza tradycja sobotnia.
Ja zaczynam drugi trymestr za tydzień to będzie skończony 14 tydzień,tak to zawsze liczyłam.

reklama
Do góry