reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kati ja w dwóch poprzednich ciałach czułam się zupełnie inaczej, a mam dwóch chłopaków. Też bym się nie sugerowała samopoczuciem.

reklama
Wiola bardzo współczuję :( życzę dużo siły na kolejne dni. Trzymaj się cieplutko.

Roziaak o której masz dziś USG? Ja o 12.20 i już siedzę w stresie...Jestem przekonana, że jest wszystko ok ale i tak się denerwuje.
Dzień dobry. Usg mam o 16. Jestem spod Gdanska wiec wczesniej muszę wyjechać. Syna przeziębionego ostawic do teściów. Biedaczek, miał dziś mieć przestawienie dla dziadków a tu okropny kaszel go napadł. ..

Laski, a smarujecie czyms brzuchy i piersi? Ja w pierwszej ciazy mustela- zero rozstepow, choc to pewnie genetyka raczej niz zasluga kremu. Teraz mi szkoda kaski, nie mam zeby tyle za krem wydac. Kupilam z Palmersa maslo dla babeczek ciezarnych. Baaardzo tluste. Spoko pachnie, zobaczymy. Srednio za to sie wchlania i pozostawia taki film na skorze. Ale jest b. wydajne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja smaruję skórę olejem migdałowym albo z pestek winogron, naprzemiennie z balsamem z masłem shea. Wybieram raczej naturalne kosmetyki. Po dwóch pierwszych ciążach( nie pamiętam czym się smarowałam ale raczej drogeryjnymi balsamami) zostały mi pamiątki na piersiach a zwłaszcza na jednej bo to była główna karmicielka;) ale brzuch i pośladki bez zmian.

I my jesteśmy po wizycie [emoji173]️ maluszek ma 58,6mm jak na początku usg maluszek spał i pięknie było widać przezierność karkową itd tak dr nie zmierzył bo zaczął od badania serduszka i obudził małą wiercipiętkę i już później nie dało rady zmierzyć nt ale widać gołym okiem ze przezierność jest Ok. Nosek piękny widać [emoji173]️ nie myślałam, że mając w domu już dwoje dzieci aż tak zakocham się w trzecim
Ps. Czuję już ruchy maluszka, tak na codzień to tak raz, dwa dziennie ale wczoraj na usg czułam te szaleństwa i upewniłem się że to TO [emoji7]
1516952052-5640bf48fa176629-aaaaaa.jpeg

Poza tym wstałam z mega katarem i bólem gardła [emoji853] więc dzisiaj zostaję w łóżku [emoji6]
Będę częstym bywalcem już teraz bo wracam do żywych [emoji16] dni kiedy mdłości nie dają żyć zdarzają się rzadziej więc będzie siła na siedzenie z telefonem [emoji6] No i pora na szwaczek [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ta grupa na facebooku jest zamknieta ale nie tajna, a to chyba znaczy ze nasi znajomi potencjalnie moga grupe wyszukac i o zobaczyc ze jestesmy jej czlonkami. Nie jestem ekspertem od prywatnosci na fb i jest to bardzo zawile ale tak mi sie wydaje. Jesli w którym momencie utajnicie grupe to chetnie dolacze poprzez zaproszenie sie z kims do znajomych a potem link do gr (jak cos to mozemy sie potem usunac ze znajomych jesli to problem ;) ). Wiele osob nie wie o tym ze spodziewam sie dziecka, w pracy nie wiedza, nie chcialabym zeby ktokolwiek dowiedzial sie w ten sposob.
Chcemy utajnić tylko jak utajnimy to właśnie nikt grupy nie znajdzie.
Możemy zrobić tak że niech Chomiczka utajni, a kto chce dołączyć na FB do utajnionej może napisać do mnie priv po namiary na FB , zaprosić a ja dodam ;)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dziewczyny mam w systemie wyniki PAPPA, wizyta dopiero za tydzień :( Może któraś podpowie jakie miała wyniki?
Ja mam białko PAPPA 2,63 lU/l
Wolna podjednostka beta HCG (wg FMF) 47,66 IU/l

Pomocy, nie wytrzymam do środy :(
Ja mam tak
Beta 29,180 IU /I, co odpowiada 0,7147 Mom
PAPP-a 0,780 IU/I, co odpowiada 0,4999 Mom
Ale z tego obliczasz tylko ryzyko postawowe, jak weszłam do gabinetu lekarz miał juz wynik i powiedział, ze tego analizowac NIE MOZEMY , dopiero po wykonaniu dokladnych pomiarow na usg.

reklama
Moja mama mi mówiła żeby się tak nie sugerować. W każdej ciąży czuła się tak samo a miała córkę - syna - córkę.
I mówi żebym się tak nie nastawiała na chłopaka bo mam te same objawy co z synem :)
W ciąży z synem czułam że będzie chłopak, a teraz nic .. nie mam żadnych przeczuć i czekam z niecierpliwością aż na USG mi lekarz powie kto w brzuszku mieszka :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
W ostatniej ciąży czułam że to będzie dziewczynka od początku a teraz mam bardzo mieszane uczucia... Może się pokaże na dzisiejszym badaniu.

Do góry