reklama
cabanianka
Aktywna w BB
No tak Ale u mnie pierwsze pokolenie 17 i 14 lat drugie pokolenie 4l i teraz brzuszek Siostry 14 i 4 świetnie się dogadują.Cabanianka masz 3 dzieci i jesteś w ciąży?
Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Usg mam o 16. Jestem spod Gdanska wiec wczesniej muszę wyjechać. Syna przeziębionego ostawic do teściów. Biedaczek, miał dziś mieć przestawienie dla dziadków a tu okropny kaszel go napadł. ..Wiola bardzo współczuję życzę dużo siły na kolejne dni. Trzymaj się cieplutko.
Roziaak o której masz dziś USG? Ja o 12.20 i już siedzę w stresie...Jestem przekonana, że jest wszystko ok ale i tak się denerwuje.
Ja smaruję skórę olejem migdałowym albo z pestek winogron, naprzemiennie z balsamem z masłem shea. Wybieram raczej naturalne kosmetyki. Po dwóch pierwszych ciążach( nie pamiętam czym się smarowałam ale raczej drogeryjnymi balsamami) zostały mi pamiątki na piersiach a zwłaszcza na jednej bo to była główna karmicielka ale brzuch i pośladki bez zmian.Laski, a smarujecie czyms brzuchy i piersi? Ja w pierwszej ciazy mustela- zero rozstepow, choc to pewnie genetyka raczej niz zasluga kremu. Teraz mi szkoda kaski, nie mam zeby tyle za krem wydac. Kupilam z Palmersa maslo dla babeczek ciezarnych. Baaardzo tluste. Spoko pachnie, zobaczymy. Srednio za to sie wchlania i pozostawia taki film na skorze. Ale jest b. wydajne
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
I my jesteśmy po wizycie [emoji173]️ maluszek ma 58,6mm jak na początku usg maluszek spał i pięknie było widać przezierność karkową itd tak dr nie zmierzył bo zaczął od badania serduszka i obudził małą wiercipiętkę i już później nie dało rady zmierzyć nt ale widać gołym okiem ze przezierność jest Ok. Nosek piękny widać [emoji173]️ nie myślałam, że mając w domu już dwoje dzieci aż tak zakocham się w trzecim
Ps. Czuję już ruchy maluszka, tak na codzień to tak raz, dwa dziennie ale wczoraj na usg czułam te szaleństwa i upewniłem się że to TO [emoji7]
Poza tym wstałam z mega katarem i bólem gardła [emoji853] więc dzisiaj zostaję w łóżku [emoji6]
Będę częstym bywalcem już teraz bo wracam do żywych [emoji16] dni kiedy mdłości nie dają żyć zdarzają się rzadziej więc będzie siła na siedzenie z telefonem [emoji6] No i pora na szwaczek [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ps. Czuję już ruchy maluszka, tak na codzień to tak raz, dwa dziennie ale wczoraj na usg czułam te szaleństwa i upewniłem się że to TO [emoji7]
Poza tym wstałam z mega katarem i bólem gardła [emoji853] więc dzisiaj zostaję w łóżku [emoji6]
Będę częstym bywalcem już teraz bo wracam do żywych [emoji16] dni kiedy mdłości nie dają żyć zdarzają się rzadziej więc będzie siła na siedzenie z telefonem [emoji6] No i pora na szwaczek [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Juz się dodałam widzę że też jesteśMasz link w poście chomiczki. Na niebiesko z fb
Chcemy utajnić tylko jak utajnimy to właśnie nikt grupy nie znajdzie.Dziewczyny ta grupa na facebooku jest zamknieta ale nie tajna, a to chyba znaczy ze nasi znajomi potencjalnie moga grupe wyszukac i o zobaczyc ze jestesmy jej czlonkami. Nie jestem ekspertem od prywatnosci na fb i jest to bardzo zawile ale tak mi sie wydaje. Jesli w którym momencie utajnicie grupe to chetnie dolacze poprzez zaproszenie sie z kims do znajomych a potem link do gr (jak cos to mozemy sie potem usunac ze znajomych jesli to problem ). Wiele osob nie wie o tym ze spodziewam sie dziecka, w pracy nie wiedza, nie chcialabym zeby ktokolwiek dowiedzial sie w ten sposob.
Możemy zrobić tak że niech Chomiczka utajni, a kto chce dołączyć na FB do utajnionej może napisać do mnie priv po namiary na FB , zaprosić a ja dodam
karorek
Fanka BB :)
Ja mam takDziewczyny mam w systemie wyniki PAPPA, wizyta dopiero za tydzień Może któraś podpowie jakie miała wyniki?
Ja mam białko PAPPA 2,63 lU/l
Wolna podjednostka beta HCG (wg FMF) 47,66 IU/l
Pomocy, nie wytrzymam do środy
Beta 29,180 IU /I, co odpowiada 0,7147 Mom
PAPP-a 0,780 IU/I, co odpowiada 0,4999 Mom
Ale z tego obliczasz tylko ryzyko postawowe, jak weszłam do gabinetu lekarz miał juz wynik i powiedział, ze tego analizowac NIE MOZEMY , dopiero po wykonaniu dokladnych pomiarow na usg.
Jestem jestem [emoji7] uzależniona od Was [emoji23]Juz się dodałam widzę że też jesteś
reklama
cabanianka
Aktywna w BB
W ostatniej ciąży czułam że to będzie dziewczynka od początku a teraz mam bardzo mieszane uczucia... Może się pokaże na dzisiejszym badaniu.Moja mama mi mówiła żeby się tak nie sugerować. W każdej ciąży czuła się tak samo a miała córkę - syna - córkę.
I mówi żebym się tak nie nastawiała na chłopaka bo mam te same objawy co z synem
W ciąży z synem czułam że będzie chłopak, a teraz nic .. nie mam żadnych przeczuć i czekam z niecierpliwością aż na USG mi lekarz powie kto w brzuszku mieszka