Z tego co się orientuję lignokaina jest bezpieczna w ciąży. a tego używa praktycznie większość stomatologów. Mój mąż pracował w hurtowni stomatologicznej.Ciezko to widze bo dentysty bardzo nie lubie ale wczoraj jak bylam u ginekologa i mowilam ze kiedys mi nie chciała dac znieczulenia jak jej powiedzialam o ciazy to powiedzial jak dalej mi nie bedzie chciala dac to mam do niego osobicie zadzwonic i on sobie z nia na ten temat porozmawia
reklama
sorenlorenson
Fanka BB :)
Powodzenia dziewczyny na wizytach nie stresujcie się bądźcie dobrej myśli.
Ja już jestem w pracy i piję kawę bo jestem tak totalnie niewyspana że coś strasznego im dłużej śpię tym jest gorzej.
Co tam u Was? Pewnie polowa jeszcze w łóżkach ale zazdroszczę
Ja już jestem w pracy i piję kawę bo jestem tak totalnie niewyspana że coś strasznego im dłużej śpię tym jest gorzej.
anulka1991
Nie powiem ze wiem jak sie czujesz bo nigdy nie poronilam ale moge sobie tylko wyobrazic a to naprawde wielka strata ja tez do wczoraj strasznie się balam o dziennie myslalam cy serduszko bije to straszne uczucie niemocy i czekanie na to co będzieCiężko się nie denerwować jeśli ma się poronienie za sobą.
anulka1991
Mi ginekolog powiedzial ze wrecz powinnam leczyć ze znieczuleniem bo jak dobrze zrozumialam to nerwobole niekorzystnie wplywaja na dzieckoZ tego co się orientuję lignokaina jest bezpieczna w ciąży. a tego używa praktycznie większość stomatologów. Mój mąż pracował w hurtowni stomatologicznej.
czarna_jagoda
@anulka1991 stres tym większy, że właśnie na tym etapie, na którym teraz jestem wtedy serce przestało bić. A dowiedziałam się na tym genetycznym- dlatego dla mnie to takie graniczne terminy żeby trochę wyluzować.
anulka1991
No fakt nie bede klamac ale jeszcze sie kokosze tylko juz spac nie moge a kolo 17 bede jak zwykle nieprzytomnaPowodzenia dziewczyny na wizytach nie stresujcie się bądźcie dobrej myśli.
anulka1991
A no to rozumiem Twoja obawy ale trzymam kciuki i wierze ze tym razem bedzie dobrze a dzidzia jest silna :*@anulka1991 stres tym większy, że właśnie na tym etapie, na którym teraz jestem wtedy serce przestało bić. A dowiedziałam się na tym genetycznym- dlatego dla mnie to takie graniczne terminy żeby trochę wyluzować.
Na pewno masz racje. Rozmawialam wczoraj ze znajoma o tym ze pierwsze poronienie wiele zmienia. To co jest wazne to zebys do tego domyslnego podenerwowania i stresu nie dowalala sobie dodatkowo rozkminiajac i czytajac co moze pojsc zle itd. Ale z tego co widze to racjonalnie podchodzisz (albo sie nie zwierzasz z kazdej obawy )Ciężko się nie denerwować jeśli ma się poronienie za sobą.
Trzymam kciuki z dobre wiadomosci na wizycie dla Ciebie! No i nie zapomnij sie nimi podzielic
asia0509
Mąż poszedł zrobić kawę(mam nadzieje że cos do jedzenia tez wymyśli ) a my z maleństwem nie możemy sie zmobilizować i podnieść. Myślę że to przez poduszkę "cebuszke" jak jej nie miałam to wstawałam skoro świt bo tak mnie piersi bolały. A teraz zawinę sie w poduche i mogę leżeć i leżeć!
pozdrawiamy pracujących i leżących! Buziaki
pozdrawiamy pracujących i leżących! Buziaki
reklama
D
Deleted member 178340
Gość
Naprawdę? O losie, dobrze, że były te protesty! To dopiero byłoby nie sprawiedliwe. Podobno o ile Ty, lub Twój partner nie pracujecie za granicą to 500+ na drugie należy Ci się jak psu buda. Ciekawi mnie tylko czemu becikowego nie dostaniesz? Tam też trzeba spełniać jakieś kryteria? Nawet ten zawrotny jednorazowy 1000zl mogą zabrać przez coś? -,-Ja mam trochę inne podejście bo jestem mamą pierwszego kwartału 2013 [emoji14] Wtedy było głośno o tym jak rząd wprowadził roczne macierzyńskie ... od kwietnia 2013, a cały pierwszy kwartał 2013 roku był z tego wykluczony. I to była dopiero lipa, pół roku i do roboty. Na szczęście matki zorganizowały liczne protesty i udało się to przeforsować od początku roku tak by objęło wszystkie dzieci z tego rocznika.
To będzie moje drugie dziecko, więc mi się już chyba będzie należało te 500 plus, choć kij wie. Na syna nie dostaję, teraz to nawet becikowego nie dostanę.
MalinaMalina synek za miesiąc skończy 5 lat, więc spora różnica wieku Mój termin to 8 sierpnia
Prymulka współczuję Ci bardzo że w tak trudnej sytuacji jeszcze trafił Ci się taki patałach. Kiedy możecie rozpocząć kolejne starania? Masz jakieś skierowania na badania?
Witam wszystkie nowe Sierpniowe mamy i gratuluję!
Niecierpliwie czekamy [emoji173]️