reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Prymulax jakis gbur ż tego lekarza, nie myśl o tym więcej, nie stresuj się tylko skup się na sobie żebyś jak najszybciej do siebie doszła i znalazła przyczynę poronien a potem donosila pięknego zdrowego bobaska. Tego Ci życzę ż całego serca. Moja siostra miała zabieg po stracie i dwa miesiące później zaszła w ciążę bezproblemowa więc stara się nie martwić będzie dobrze zobaczysz!

Dziękuję za dobre słowo. Psychika troche mi siadla bo to juz drugi raz, ale walcze z tym bo chce zrobić wszystko co możliwe aby znaleźć przyczynę aby w ogóle coś się dowiedzieć!będę walczyła. Dziecko to moje marzenie, a marzenia są po to aby je spełniać, choć boję się na samą myśl o 3ciąży to będę się starała....ale najpierw zdrówko. Mam nadzieję, że pochwalę się Wam jeszcze dwoma kreskami.

Dziękuję za dobre słowo. Psychika troche mi siadla bo to juz drugi raz, ale walcze z tym bo chce zrobić wszystko co możliwe aby znaleźć przyczynę aby w ogóle coś się dowiedzieć!będę walczyła. Dziecko to moje marzenie, a marzenia są po to aby je spełniać, choć boję się na samą myśl o 3ciąży to będę się starała....ale najpierw zdrówko. Mam nadzieję, że pochwalę się Wam jeszcze dwoma kreskami.
Trzymaj sie mocno Kochana a nastepnym razem napewno sie uda trzymam kciuki :*

Dziękuję bardzo kochana. Bardzo lubię tu być,.dzialacie naprawdę uspokajająco..

A Wy też nie denerwujcie się pamietajacie, że w tym wątku powiedziałam że ja zamykam te złe wieści, a Wy cieszcie się swoim pięknym stanem. Niech dzidzia każdej.z.Was rośnie zdrowo!!!!!:)

cichosza To nie tak ze pół roku dostajesz 100% a potem koniec. Wybierasz sama czy chcesz przez 6 miesięcy otrzymywać 100%, wtedy przez kolejne 6 miesięcy dostajesz 60%. Masz też opcję przez całe 12 miesięcy dostawać 80%. Uważam ze to całkiem spoko, porównując też do innych krajów. Ja nie jestem zwolenniczką tzw. "rozdawnictwa". Do tego 500 plus i jest dobra kwota.
Dokładnie...dziewczyny jeżeli chodzi o macierzynski i L4 w czasie ciąży to Polska wypada bardzo dobrze na tle innych krajów. Ja nie ( mieszkam w UK) mam szansy isc na L4. Pierwsze 4 dni są nieplatne potem zaczynam dostawac SSP ktore wynosi chyba 80 funtow tygodniowo...no jakies 320 miesiecznie. Moj sam czynsz na dom dla porownania wynosi 660. Do tego woda, gaz, prad, podatek miesieczny na dom, tv, internet...razem z czynszem.miesiecznie 1100 funtow.
Macierzynski 39 tygodni, 6 tygodni platne chyba 90% pensji, a 33 tygodnie płatne 140 funtow na tydzien. Czyli 560 miesiecznie...dalej nawet nie na czynsz.
Nie żałuję, że tutaj mieszkam...ale naprawde nie ma co narzekać na Polskę. Pod tym względem naprawde przoduje w Europie.
No właśnie aby było zdrowe to najważniejsze i poród bez problemowy :-)
No właśnie na takim etapie może jeszcze zdążyć się pomyłka co do płci, i tak wyjdzie że będziesz miała jednak dziewczynke :-)
Ja płci nie znam bo dzieciątko nie chciało rozłożyć nóżek ale każdy kto spojrzy na zdjęcie z usg mówi ze widzi siusiaka :-D a może to kawałek nóżki zasłoniętej wystaje lub coś innego nie mam pojęcia i musze czekać do marca na polowkowe :-)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

U wielu źródeł zaciągnęłam informacji i ostatecznie wybrałam wózek od firmy Adamex. Dokładnie to model Vicco. Muszę przyznać, że jest bardzo komfortowy w użyciu i ma świetne wykończenie.
Dziekujemy producentowi wózka za reklame, widze ze na kazym forum wychwalasz ten wózek. Akurat według mnie jest paskudny [emoji1]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Prymulka naprwade współczuje że trafiłaś na takiego gbura. Niestety trafiają sie i tacy... Mam.nadzieje ze po badaniach dowiesz sie co było przyczyną i cos na to zaradzą.
Ja juz w Polsce, lot znosny. Jutro badania, sroda endo i czwartek moje pierwsze usg!!!

Prymulka naprwade współczuje że trafiłaś na takiego gbura. Niestety trafiają sie i tacy... Mam.nadzieje ze po badaniach dowiesz sie co było przyczyną i cos na to zaradzą.
Ja juz w Polsce, lot znosny. Jutro badania, sroda endo i czwartek moje pierwsze usg!!!

Dziękuję bardzo za mile słowa. Tobie życzę powodzenia na wizycie, trzymam kciuki kochana na pewno wszystko jest dobrze :-)

reklama
Cześć kochane poczytałam co u Was i bardzo cieszę się że wszystko jest dobrze. Gratuluję wam kochane udanych wizyt.cieszę się razem z wami. Czy będę mogła tu zaglądać przy zamkniętym wątku?Bardzo zdążyłam się do Was przyzwyczaić :) mimo straty chętnie do Was czasem zajrzę bo bardzo Wam kibicuję i napisze czasem co u mnie. Jestem już w domu. Mialam jednak zbieg. Ale wiecie co mnie spotkało w tym szpitalu.... tragedia lekarz. W weekend tylko lekarze dyzuryjacy, mojego nie było. Najpierw powiedzieli, że jak endo zejdzie do około 1.5 cm to do domu i sama się oczyszcze, na drugi dzień inny lekarz dyzurujacy robi usg endo z 2.5 zeszlo do.1.6. Powiedział robimy zabieg. Założył tabletki dał czas na decyzję kazał przyjść i powiedzieć czy sie zgadzam. No i ogólnie że mogę wyjść na żądanie ale wrócę w nocy z krwotokiem.od razu mimo strachu wyraziłam zgodę bo już tyle dni to trwało. No i jeszcze takie rzeczy gadał.Ale jak prosił poszłam za kwadrans potwierdzić. Powiedział że anestezjolog będzie za 2h.wtedy zabieg. Zapytałam czy taki zabieg ma jakieś powikłania czy się zdarzają. W końcu lekarz zawsze informuje przed. A ten oburzony nagle że nie ma zamiaru gadać z prokuratorem i mieć sprawy jak ja się pytam o takie rzeczy że już zabiegu mi nie zrobi da mi tabletki wtedy już kolejne 3łącznie 17 i na.wieczór znów 3 czyli 20 razem. A ja w szoku żadnego ruchu bo weekend nie ma ordynatora, mówię do niego że tylko chce info bo to logiczne nie mam.dzieci druga już obumarla ciąża to mam prawo wiedzieć a ten tylko zaczął chamsko jeść sałatkę z pełną buzia mówić i juz bardzo nie miło, że podważam jego konsekwencje, no po prostu szok mówię że dopiero co mówił ze zabieg konieczny a teraz już nie i już nie bedzie krwotoku a oczywiście skwitowal że może się jednak oczyszcze że na drugi dzień.będą.inni lekarze to mi zrobią on nie ma takiego obowiązku ani ochoty i jego kolezanka też nie będzie robić bo on decyduje. Przeplakalam dlugo pozniej...strasznie się czułam. Jak jakiś.śmieć. NIE mogłam uwierzyć że tak postępuje lekarz. Pozdrawiam was wszystkie i buziaki dla dzidziusiow :)
Aż przykro czytać.. Z taką znieczulica ludzie nie powinni być lekarzami.. Trzymaj się tam.

Ja mam już dość tego trymestru.. żyje na rosole z makaronem.. Lodówka powoduje u mnie odruch wymiotny.. Jakaś masakra.. To już moja ostatnia ciąża.. Pociesza mnie myśl że nagroda będzie kolejna pociecha, ale te mdłości żyć nie daja.. Byłam dzis na kursie i kompletnie się skupić nie mogę na ćwiczeniach.. Jak weszłam do domu posiedzialam 40 min i poszłam spać.. Spalam 5h i teraz czekam aż poczuje zmęczenie..

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Do góry