reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Z drugiej strony, jakbym miała nawet hipotetycznie o 500 się starać i musiałabym co miesiąc latać do mopsu, korygować oświadczenie o dochodach, to nie wiem, czy bym się nie wypięła na to :) mam działalność gospodarczą, jest to w ogóle kicha w kwestii macierzyństwa [emoji14]

Nie lata się co miesiąc [emoji6] raz składasz i jest przyznane na cały rok i po roku.znowu oświadczenie o dochodach jeśli się zmieniły [emoji5]

O ja też na DG od niedawna i jeszcze się nie oriemtowalam jak to z macierzyńskim wygląda.

reklama
Nie lata się co miesiąc [emoji6] raz składasz i jest przyznane na cały rok i po roku.znowu oświadczenie o dochodach jeśli się zmieniły [emoji5]

O ja też na DG od niedawna i jeszcze się nie oriemtowalam jak to z macierzyńskim wygląda.
Jeśli dochody są zmienne i w jednym nawet miesięcy przekroczą próg a w innych są mniejsze trzeba to zgłosić i coś wypełnić. Co jak oni dojdą, to trzeba oddać później te pieniądze za ten miesiąc w którym zarobki przekroczyły próg żeby dostać 500 lub jakieś inne świadczenia. Wiem z własnego doświadczenia. I każda zmianę trzeba zgłaszać jeśli zarobki się zmieniają.

Jeśli dochody są zmienne i w jednym nawet miesięcy przekroczą próg a w innych są mniejsze trzeba to zgłosić i coś wypełnić. Co jak oni dojdą, to trzeba oddać później te pieniądze za ten miesiąc w którym zarobki przekroczyły próg żeby dostać 500 lub jakieś inne świadczenia. Wiem z własnego doświadczenia. I każda zmianę trzeba zgłaszać jeśli zarobki się zmieniają.
Hmm, ja gdy składała to mi nikt nic takiego nie mówił.
Z racji ze dopiero założyłam dg musiałam dać oświadczenie ile zarobiłam w pierwszym pełnym miesiącu. I tyle.

reklama
Placki smażone ciężko strawne.. :-/
O gofry.. Ja tez mam je od wczoraj w planach i dzisiaj będę robić :-D coś nie przeziębienie bierze.
Macie może jakieś sposoby na bolące gardło? :-(
Pre nalen gardło lub jakoś tak. Czemu jak wpisuje nazwę to pokazuje mi SPAM? Chore. Już nic nie można polecić widzę. Mi te tabletki pomogły na takie początkowe bóle gardła.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Do góry