reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dokładnie...dziewczyny jeżeli chodzi o macierzynski i L4 w czasie ciąży to Polska wypada bardzo dobrze na tle innych krajów. Ja nie ( mieszkam w UK) mam szansy isc na L4. Pierwsze 4 dni są nieplatne potem zaczynam dostawac SSP ktore wynosi chyba 80 funtow tygodniowo...no jakies 320 miesiecznie. Moj sam czynsz na dom dla porownania wynosi 660. Do tego woda, gaz, prad, podatek miesieczny na dom, tv, internet...razem z czynszem.miesiecznie 1100 funtow.
Macierzynski 39 tygodni, 6 tygodni platne chyba 90% pensji, a 33 tygodnie płatne 140 funtow na tydzien. Czyli 560 miesiecznie...dalej nawet nie na czynsz.
Nie żałuję, że tutaj mieszkam...ale naprawde nie ma co narzekać na Polskę. Pod tym względem naprawde przoduje w Europie.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mieszkałam w UK, ale ostatecznie wróciliśmy do Polski (sprawy rodzinne) więc wiem w sumie o czym mówisz. Mi nadal by wystarczyło aby przez rok bez ograniczeń dawali to, co sobie każdy wypracował. Nie mam kokosow, ot zarabiam tyle co przeciętna kobieta, więc nawet strata 20% to już coś, tym bardziej, że wiadomo potrzeby dziecka rosną a nie maleją. :D Dość dużo już mi państwo zabiera w podatkach, to im wystarczy. [emoji14]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

kupiłam wczoraj ziemniaki specjalnie ale nie robiłam w końcu placków bo miałam strasznie brzuch wybombiony i stwierdziłam że smażone to nie jest najlepszy pomysł :(

A żeby nie ustawać w kuszeniu - na śniadanie dziś opitoliłam gofra z kremem czekoladowym i truskawkami!

kupiłam wczoraj ziemniaki specjalnie ale nie robiłam w końcu placków bo miałam strasznie brzuch wybombiony i stwierdziłam że smażone to nie jest najlepszy pomysł :(

A żeby nie ustawać w kuszeniu - na śniadanie dziś opitoliłam gofra z kremem czekoladowym i truskawkami!

Jezu kochany ♥ a ja bede miała wczorajszy chleb z wędlina...

Dziekujemy producentowi wózka za reklame, widze ze na kazym forum wychwalasz ten wózek. Akurat według mnie jest paskudny [emoji1]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj jedna kobieta '' jechała '' tym lub bardzo podobnym wózkiem po resztkach sniegu/resztkach lodu na chodniku a raczej próbowała bo przednie koła smętnie wisiały jej u góry. Ja się chyba zdecyduje na czterokolowy wózek (w sensie taki co ma wszystkie cztery koła takie same wielkościowo, niestety nazwa mi gdzieś uciekła), będziemy jeździły głównie w miesiącach jesienno-zimowych, a znajomej bardzo się taki sprawdził i teraz wozi już nim drugiego dzieciaczka.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Placki smażone ciężko strawne.. :-/
O gofry.. Ja tez mam je od wczoraj w planach i dzisiaj będę robić :-D coś nie przeziębienie bierze.
Macie może jakieś sposoby na bolące gardło? :-(

Placki smażone ciężko strawne.. :-/
O gofry.. Ja tez mam je od wczoraj w planach i dzisiaj będę robić :-D coś nie przeziębienie bierze.
Macie może jakieś sposoby na bolące gardło? :-(

Szłwia, woda z sola, woda z woda utleniona, septosan(do kupienia w aptece) ja ostatnio chorowalam i te plukanki pomogly.

@Prymulkax masakra, nie lekarz :( żadne zmęczenie czy frustracja nie usprawiedliwia takiego burackiego podejścia do pacjentki, która jeszcze jest w takiej sytuacji :( jak nic w skargę bym szła. Pewnie i tak nic nie zrobią mu, ale chociaż żeby mu na chwilę krew popsuć, jak on Tobie...

Dziewczynki dziś wizytujące, i 3mam kciuki i czekam na relacje!! [emoji110]

Sama nie mam poronienia za sobą, na pewno musi Wam towarzyszyć lęk w okresie, w którym to poronienie się trafiło... Ale wierzę, że limit nieszczęść macie już wykorzystany! [emoji9]

Ktoś pytał o becikowe, przepraszam, że nie pamiętam kto. Tak, można być za bogatym na tę bajońską nagrodę od państwa [emoji16] oczywiście jest kryterium dochodowe, prawie 2000/os w rodzinie.

Ja już po zorientowaniu się pobieżnym wiem, że od państwa nic nie dostaniemy.

Z drugiej strony, jakbym miała nawet hipotetycznie o 500 się starać i musiałabym co miesiąc latać do mopsu, korygować oświadczenie o dochodach, to nie wiem, czy bym się nie wypięła na to :) mam działalność gospodarczą, jest to w ogóle kicha w kwestii macierzyństwa [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry