marzę o plackach ziemniaczanych tak bardzo, bardzo!
JA TEŻ!!!!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
marzę o plackach ziemniaczanych tak bardzo, bardzo!
O matko, kusicielki- za mną juz od tygodnia chodzą a się zebrać nie mogę.JA TEŻ!!!!!!!!
Mieszkałam w UK, ale ostatecznie wróciliśmy do Polski (sprawy rodzinne) więc wiem w sumie o czym mówisz. Mi nadal by wystarczyło aby przez rok bez ograniczeń dawali to, co sobie każdy wypracował. Nie mam kokosow, ot zarabiam tyle co przeciętna kobieta, więc nawet strata 20% to już coś, tym bardziej, że wiadomo potrzeby dziecka rosną a nie maleją. Dość dużo już mi państwo zabiera w podatkach, to im wystarczy. [emoji14]Dokładnie...dziewczyny jeżeli chodzi o macierzynski i L4 w czasie ciąży to Polska wypada bardzo dobrze na tle innych krajów. Ja nie ( mieszkam w UK) mam szansy isc na L4. Pierwsze 4 dni są nieplatne potem zaczynam dostawac SSP ktore wynosi chyba 80 funtow tygodniowo...no jakies 320 miesiecznie. Moj sam czynsz na dom dla porownania wynosi 660. Do tego woda, gaz, prad, podatek miesieczny na dom, tv, internet...razem z czynszem.miesiecznie 1100 funtow.
Macierzynski 39 tygodni, 6 tygodni platne chyba 90% pensji, a 33 tygodnie płatne 140 funtow na tydzien. Czyli 560 miesiecznie...dalej nawet nie na czynsz.
Nie żałuję, że tutaj mieszkam...ale naprawde nie ma co narzekać na Polskę. Pod tym względem naprawde przoduje w Europie.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
kupiłam wczoraj ziemniaki specjalnie ale nie robiłam w końcu placków bo miałam strasznie brzuch wybombiony i stwierdziłam że smażone to nie jest najlepszy pomysł
A żeby nie ustawać w kuszeniu - na śniadanie dziś opitoliłam gofra z kremem czekoladowym i truskawkami!
Wczoraj jedna kobieta '' jechała '' tym lub bardzo podobnym wózkiem po resztkach sniegu/resztkach lodu na chodniku a raczej próbowała bo przednie koła smętnie wisiały jej u góry. Ja się chyba zdecyduje na czterokolowy wózek (w sensie taki co ma wszystkie cztery koła takie same wielkościowo, niestety nazwa mi gdzieś uciekła), będziemy jeździły głównie w miesiącach jesienno-zimowych, a znajomej bardzo się taki sprawdził i teraz wozi już nim drugiego dzieciaczka.Dziekujemy producentowi wózka za reklame, widze ze na kazym forum wychwalasz ten wózek. Akurat według mnie jest paskudny [emoji1]
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
kupiłam wczoraj ziemniaki specjalnie ale nie robiłam w końcu placków bo miałam strasznie brzuch wybombiony i stwierdziłam że smażone to nie jest najlepszy pomysł
A żeby nie ustawać w kuszeniu - na śniadanie dziś opitoliłam gofra z kremem czekoladowym i truskawkami!
Placki smażone ciężko strawne.. :-/
O gofry.. Ja tez mam je od wczoraj w planach i dzisiaj będę robić coś nie przeziębienie bierze.
Macie może jakieś sposoby na bolące gardło? :-(