asia0509
Fanka BB :)
Dziewczyny, jestem na końcówce 10 tyg, zostały mi 3 tabletki femibion 1. Femibion 2 jest od końca 12 tyg. Myślicie ze musze dokupić 1( i wybrać 1/3 opakowania) czy mogę brać już 2?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Możesz brać już 2 myślę. Ja nie też nie kupowałam już witamin początkowych bo mi się nie opłaca, tylko już wersję drugą.Dziewczyny, jestem na końcówce 10 tyg, zostały mi 3 tabletki femibion 1. Femibion 2 jest od końca 12 tyg. Myślicie ze musze dokupić 1( i wybrać 1/3 opakowania) czy mogę brać już 2?
Dziewczyny, pewnie nie ja jedna jestem tu okularnicą [emoji16] wybieracie się na konsultację do okulisty? Oczywiście na późniejszym etapie, ale przyszło mi ostatnio do głowy, że na wszelki wypadek chyba dobrze byłoby i tam zawitać... Nie mam wprawdzie dużej wady bo -0,5 i -1,0.
Na szczęście nie tak czesto jak w pierwszej ciąży, teraz mam częściej kolatania serca i szybko sie męczę, ale podejrzewam że to dlatego ze w ekspresowym tempie rosnie mi brzuch [emoji13] no i krwi duzo wiecej, wiadomo. Trzeba przeżyć.Też mnie co kilka dni męczy głowa... Ostatnio miałam mroczki przed oczami, bałam się, że okrutna migrena nadchodzi, ale przespacerowałam się po bułeczki na śniadanie i wyniki badań i się uspokoiło. Ćmiło mnie tylko cały dzień... Ale świeże powietrze + woda = nieocenione przy bólu głowy. Często Cię boli?
Dziewczyny, co do opieki w Polsce, to nad płodem/dzieckiem w brzuchu faktycznie jest dość ok. Ale dziecko często jest ważniejsze od matki, która jest tylko inkubatorem i nie ma prawa domagać się zadbania o swój interes. Takie przynajmniej mam wrażenie. Oczywiścje wszystko zależy od ośrodka i lokalizacji i ludzi tam pracujących, bo to przecież ludzie są najważniejsi, no ale ... Jak jest każdy widzi.
Dziewczyny, pewnie nie ja jedna jestem tu okularnicą [emoji16] wybieracie się na konsultację do okulisty? Oczywiście na późniejszym etapie, ale przyszło mi ostatnio do głowy, że na wszelki wypadek chyba dobrze byłoby i tam zawitać... Nie mam wprawdzie dużej wady bo -0,5 i -1,0.
Na szczęście nie tak czesto jak w pierwszej ciąży, teraz mam częściej kolatania serca i szybko sie męczę, ale podejrzewam że to dlatego ze w ekspresowym tempie rosnie mi brzuch [emoji13] no i krwi duzo wiecej, wiadomo. Trzeba przeżyć.
Dziewczyny a co z seksem? Wstrzymujecie sie w pierwszym trymestrze czy nie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie coś słyszałam o znieczuleniu dla ciężarnych w tyg podjada do dentystki i spróbuje się dowiedzieć jak to wyglada
Na szczęście nie tak czesto jak w pierwszej ciąży, teraz mam częściej kolatania serca i szybko sie męczę, ale podejrzewam że to dlatego ze w ekspresowym tempie rosnie mi brzuch [emoji13] no i krwi duzo wiecej, wiadomo. Trzeba przeżyć.
Dziewczyny a co z seksem? Wstrzymujecie sie w pierwszym trymestrze czy nie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Nie masz czym się martwić. Ja też nie wymiotuje jedynie czasem miewam mdłości od zapachów. Lekarz mi powiedział ostatnio, że tylko się cieszyć jak Pani tak dobrze ciążę znosiTo ja do Was mam jeszcze jedno pytanie. U mnie mdłości były przez tydzień, ale bez żadnych wymiotów. Łagodne, poranne. Nie miałam żadnych "rewolucji". Czy to dobrze? hmm ?
Bardzo dobrze wręcz. Mdłości nie są niczym dobrym, a wymioty tym bardziej nic dobrego nie przynoszą. Tylko pogratulować organizmuTo ja do Was mam jeszcze jedno pytanie. U mnie mdłości były przez tydzień, ale bez żadnych wymiotów. Łagodne, poranne. Nie miałam żadnych "rewolucji". Czy to dobrze? hmm ?