reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, ja wizytę mam w piątek ale jutro idę na badanie krwi prywatnie i pewnie zapłacę z 200zł ! No ale co zrobić ;) zdrowie moje i Boboludka najważniejsze ;)
Eh,z jednej strony nie mogę doczekać się wizyty, a z drugiej czuję się przerażona.
W pierwszej ciąży zawsze czekałam na kolejną wizytą z uśmiechem i radością. Przecież wszystko przebiegało prawidłowo. I nic złego nie mogło się stać. Wcale nie czułam strachu i nie panikowałam. Ale gdy zaszłam w drugą ciąże i poroniłam,to teraz boję się na maksa. Strach mnie przeraża. Czuję ucisk w gardle i dosłownie mi słabo :/// Martwię się ,że nabawię się depresji czy coś, bo ja sama widzę,że zachowuje się irracjonalnie !

reklama
Jeszcze zdążymy nadrobić ja bez wymiotów i mdłości a spadłam prawie kilogram, nie mam jakiegoś wilczego apetytu jem normalnie i mam nadzieję że nie przytyje zbyt dużo, zresztą mój lekarz jest bardzo rygorystyczny jeśli chodzi o kilogramy można dostać niezłą wiązankę jak się tyje bez umiaru

Jeszcze zdążymy nadrobić ja bez wymiotów i mdłości a spadłam prawie kilogram, nie mam jakiegoś wilczego apetytu jem normalnie i mam nadzieję że nie przytyje zbyt dużo, zresztą mój lekarz jest bardzo rygorystyczny jeśli chodzi o kilogramy można dostać niezłą wiązankę jak się tyje bez umiaru
W ciąży z synem miałam +16kg. Czyli w normie. Teraz chciałabym mniej przytyć od tej wyjściowej wagi. Zobaczymy :)
Moja przyjaciółka przytyła tylko 6kg. Po porodzie nic jej nie zostało [emoji33]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja przytyłam 13 kg startowałam z wagą 61 po porodzie spadłam do 57 teraz startuje z 62 i waga stoi ale brzuchal mi juz wysadziło musiałam zamówić sobie kilka bluzek takich oversize bo w każdej mi już brzuch się odznacza i te ciekawskie spojrzenia ludzi z pracy którzy pewnie coś słyszeli i obserwują mój brzuch jakby mi druga glowa wyrastała, naprawdę wolałabym żeby się po prostu zapytali zamiast jakies obserwacje prowadzić przecież to normalne ze brzuch mi rośnie i jakoś specjalnie tego nie ukrywam jak niektóre dziewczyny do 7 miesiąca wmawiają wszystkim ze mają wzdęcia :D

ja przytyłam w pierwszej ciąży 12 kg i myślę że to malutki biorąc pod uwagę że koleżanki tyły po 20.25 kg. 2 tygodnie po porodzie spadło wszystko ale to przez jeżdżenie do szpitala i z powrotem i stres. teraz mam nadzieję że będzie spokojniej przychodzi wieczór i znowu się kiepsko czuje ale to dobrze do 30 jeszcze tyle dni a ja już się zastanawiam czy nie kupić sobie tego sprzętu do słuchania serduszka dzidziusia... to już jakieś są napady szaleństwa z mojej strony hehe

ja przytyłam w pierwszej ciąży 12 kg i myślę że to malutki biorąc pod uwagę że koleżanki tyły po 20.25 kg. 2 tygodnie po porodzie spadło wszystko ale to przez jeżdżenie do szpitala i z powrotem i stres. teraz mam nadzieję że będzie spokojniej przychodzi wieczór i znowu się kiepsko czuje ale to dobrze do 30 jeszcze tyle dni a ja już się zastanawiam czy nie kupić sobie tego sprzętu do słuchania serduszka dzidziusia... to już jakieś są napady szaleństwa z mojej strony hehe
Mój mąż zabronił mi kupować bo mówi że dopiero wtedy bym świrowała i nic nie robiła tylko co chwila słuchała. [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja będę taki mieć za 2 czy 3 tyg. Kolezanka rodzi i powiedziała, ze dostane od niej w prezencie.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wieczorem. Spedzilam sporo czasu na swiezym powietrzu i juz o niebo lepiej :) dziękuję za rady. Nie mam nastroju dziś i chyba pójdę spac o 20 razem z moim dzieckiem, bo juz wszystko mnie dziś denerwuje. [emoji46]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mnie co kilka dni męczy głowa... Ostatnio miałam mroczki przed oczami, bałam się, że okrutna migrena nadchodzi, ale przespacerowałam się po bułeczki na śniadanie i wyniki badań i się uspokoiło. Ćmiło mnie tylko cały dzień... Ale świeże powietrze + woda = nieocenione przy bólu głowy. Często Cię boli?

Dziewczyny, co do opieki w Polsce, to nad płodem/dzieckiem w brzuchu faktycznie jest dość ok. Ale dziecko często jest ważniejsze od matki, która jest tylko inkubatorem i nie ma prawa domagać się zadbania o swój interes. Takie przynajmniej mam wrażenie. Oczywiścje wszystko zależy od ośrodka i lokalizacji i ludzi tam pracujących, bo to przecież ludzie są najważniejsi, no ale ... Jak jest każdy widzi.

Dziewczyny, pewnie nie ja jedna jestem tu okularnicą [emoji16] wybieracie się na konsultację do okulisty? Oczywiście na późniejszym etapie, ale przyszło mi ostatnio do głowy, że na wszelki wypadek chyba dobrze byłoby i tam zawitać... Nie mam wprawdzie dużej wady bo -0,5 i -1,0.

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry