reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wg om i również według USG 22.08, a Ty? To dziwne, że lekarz nic Ci nie powiedział, oni chyba z czasem w jakaś monotonię popadają i zapominają że każda ciąża dla każdej pacjentki jest czymś niesamowicie ważnym, a nie tylko kolejnym numerkiem w rejestracji, eh..

ja w poniedziałek idę zrobić krew i mocz, najchętniej bym USG kupiła i sama w domu robiła codziennie, życie w niepewności jest straszne.. a druga wizyta dopiero 01.02, osiwieje do tego czasu :)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Mi według kalkulatora na baby boom wychodzi 23.08 :) teraz mam wizytę na 24.01 i najprawdopodobniej założy kartę bo to będzie 10 tydzień już :) Powiem Ci, że też byłam zdziwiona, że tak mnie potraktował :( tak jak mówisz ze dla niego to kolejny przypadek i tyle a my się martwimy czy wszystko jest dobrze . Chociaż z drugiej strony jakby było coś nie tak to chyba by powiedział :)

reklama
@justyna919 - trzymaj się i odpoczywaj ile możesz :* niedługo powinno Ci się poprawić skoro to już 10 tydzień. Super zdjęcie! Też zaczynam 10 tydzień więc myślę, że mój stworek jest obecnie podobny do Twojego ;)

Witam sie po dlugiej przerwie. Mam nadzieje ze pamietacie mnie jak sie przedstawilam. Malo sie odzywalam bo fatalnie sie czuje i mega mdlosci i wymioty. Termin mam jednak na 17.08.2018. Jutro zaczyne 10 tydzien. A dzis jestem juz po wizycie.
1515749788-818724b8f7f2f91a-aaaaaa.jpeg

Wspoczoje wam strat. Wiem co to znaczy bo sama stracilam pierwsza ciaze w 12 tygodniu.

Mam nadzieje ze wroce na dobre. Musze nadrobic pare stron.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Super widok, ile już ma maluszek cm?? :)

@meaalija a na kiedy masz termin porodu ? Oraz dziekuje za slowa wsparcia. ;)

Dziewczyny moze bylo juz a ja nie doczytalam ale jakie bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy ? Mi dzis lekarz kazal odstawic kwas foliowy a zaczac brac witaminy dla kobiet w ciazy w 1 trymestrze.

@pralinka92 masz racje gdyby bylo cos nie tak lekarz by allarmowal. Choc wiadomo kazdna z nas oczekuje konkrentej wizyty a z drugiej strony dla lekarzy to juz rutyna jest. I u mnie 10 tydzien jutro sie zaczyna i dzis karte ciazy mialam zalozona.

@monika121326 szczerze nie pamietam ile ma cm bo te emocje a na zdjeciu niestety ucielam CRL.. ale za tydzien w piatek mam wizyte znowu to odrazu sie poloznej zapytam.

@monika121326 szczerze nie pamietam ile ma cm bo te emocje a na zdjeciu niestety ucielam CRL.. ale za tydzien w piatek mam wizyte znowu to odrazu sie poloznej zapytam.

A rozumiem ;) ja też mam za tydzień w pt wizytę ;)
Właśnie ja z ostatniej miesiączki powinnam mieć termin porodu na 12.08 a z usg mój bobasa wyszedł o tydzień młodszy więc termin z usg mam na 19.08, ciągle mi się to zmienia ;)
Ja jestem teraz według miesiączki w 9+6, więc chyba podobnie mamy ;)

Termin z OM mam 18.08.2018, w najbliższą środę mam wizytę i mam nadzieje, że się dowiem jak to USG wypada. Już się doczekać nie mogę! :D
Kompleksu witamin na razie nie biorę, tylko kwas foliowy i wit. D (to lekarka obowiązkowo zaleciła) no i stawiam na witaminy i mikroelementy w diecie więc dobrze się odżywiam, z resztą w sumie jak przed ciążą. Możliwe, że lekarka podobnie jak Tobie powie mi żebym odstawiła sam kwas i poszła w kompleks ;)

Ja dzisiaj mam 10t1d ale widzę ze suwaczek opozniony[emoji3] termin 08.08, kolejna wizyta 25go :) a u Ciebie jak?
Ja mam 10t i jakieś 3 dni, ale też chyba coś u mnie on już nie chce się zmienić. Bo od kilku dni to samo. A wizyta dopiero 1 lutego :( Co miesiąc u nas umawiaja, a kolejki kilometrowe... Na pierwszą wizytę ponad miesiąc czekałam... uroki mniejszych miast.

f2w3flw1cbdbspns.png

@meaalija a na kiedy masz termin porodu ? Oraz dziekuje za slowa wsparcia. ;)

Dziewczyny moze bylo juz a ja nie doczytalam ale jakie bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy ? Mi dzis lekarz kazal odstawic kwas foliowy a zaczac brac witaminy dla kobiet w ciazy w 1 trymestrze.

@pralinka92 masz racje gdyby bylo cos nie tak lekarz by allarmowal. Choc wiadomo kazdna z nas oczekuje konkrentej wizyty a z drugiej strony dla lekarzy to juz rutyna jest. I u mnie 10 tydzien jutro sie zaczyna i dzis karte ciazy mialam zalozona.

Prenatal UNO kończę i kupię Prenatal duo czy jakoś tak. Bo UNO jest do 12 tygodnia i dla planujących. Dużo dziewczyn z tego co czytałam je bierze. Mi lekarka sama je poleciła. Jedyny minus to to, że jest w kapsułkach co dla mnie jest gehenna gdy mam je połykać. Potem przez prawie godzinę boli mnie przełyk i żołądek... Ale czego to się nie zrobi dla dzieciaczka.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Mi według kalkulatora na baby boom wychodzi 23.08 :) teraz mam wizytę na 24.01 i najprawdopodobniej założy kartę bo to będzie 10 tydzień już :) Powiem Ci, że też byłam zdziwiona, że tak mnie potraktował :( tak jak mówisz ze dla niego to kolejny przypadek i tyle a my się martwimy czy wszystko jest dobrze . Chociaż z drugiej strony jakby było coś nie tak to chyba by powiedział :)
Moja lekarka też nie raczyła mi powiedzieć czy jest serduszko dopóki sama nie spytałam, choć wiedziałam, że jest bo kilka tyg przedtem byłam na IP. No ale mózg ciężarnej w sprawach dziecka działa czasem nieracjonalnie. ;) Jeszcze na początku USG zrobiła minę i widać było, że usilnie próbuje czegoś tam szukać to ja już miałam łzy w oczach i serce w gardle. [emoji14] Więc chyba po prostu oni już tak mają, że brak słów oznacza wszystko w porządku.

f2w3flw1cbdbspns.png

Do góry