reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja lekarka też nie raczyła mi powiedzieć czy jest serduszko dopóki sama nie spytałam, choć wiedziałam, że jest bo kilka tyg przedtem byłam na IP. No ale mózg ciężarnej w sprawach dziecka działa czasem nieracjonalnie. ;) Jeszcze na początku USG zrobiła minę i widać było, że usilnie próbuje czegoś tam szukać to ja już miałam łzy w oczach i serce w gardle. [emoji14] Więc chyba po prostu oni już tak mają, że brak słów oznacza wszystko w porządku.

f2w3flw1cbdbspns.png

Tak właśnie jest. Lekarz specjalizuje się w patologii czyli w tym jak coś odbiega od normy i tego szuka. Taka jego praca. Jak jest OK to on za wiele nie ma do roboty. Między innymi dlatego obecnie często poleca się żeby ciążę prowadzić u położnych, szpital wybierać ze względu na dobre położne, a nie lekarzy o ile ciążą przebiega bez komplikacji bo przy fizjologicznym porodzie lekarz nie jest niezbędny, a to położna prowadzi poród.

Ale to wszystko nie zmienia i tak faktu, że fajnie by było gdyby lekarze byli odrobinkę bardziej komunikatywni ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny. Anegdotka z naszej służby zdrowia... Mąż pyta grzecznie czy może zostać na usg. Lekarz na to "a jak Pan hydraulike w aucie sprawdza to też Pan żonę zabiera?" na co mój mąż: "porównuje Pan moją żonę i dziecko do auta i hydrauliki?". Wobec tego dementuje, są palanty którym przeszkadza obecność męża na usg. Można też dostać solenny opierdziel jeśli szczerze przyznasz, że poprzedni lekarz nie wzbudza zaufania. Poza tym wszystko ok. Serducho bije. Nie wiem tylko ile ma nasz dziecior, bo lekarz zapytany, odpowiedział: w normie

Cześć dziewczyny. Anegdotka z naszej służby zdrowia... Mąż pyta grzecznie czy może zostać na usg. Lekarz na to "a jak Pan hydraulike w aucie sprawdza to też Pan żonę zabiera?" na co mój mąż: "porównuje Pan moją żonę i dziecko do auta i hydrauliki?". Wobec tego dementuje, są palanty którym przeszkadza obecność męża na usg. Można też dostać solenny opierdziel jeśli szczerze przyznasz, że poprzedni lekarz nie wzbudza zaufania. Poza tym wszystko ok. Serducho bije. Nie wiem tylko ile ma nasz dziecior, bo lekarz zapytany, odpowiedział: w normie
Ale numer, to ten lekarz co badań nie zaleca? Dał Ci w końcu na jakies badania

Dzisiaj byłam ma pappie i moja ciaza wyglada dokladnie tak jak ta 6 lat temu( identyczne objawy)
Cała droga silne mdłości, juz kilka razy miałam stawac, ale obeszło sie bez wymiotów. Nie moge jezdzic autem w ciąży. Wyniki przy usg prenatalnym 24.01.

No to ładnie kurde potrafią potraktować :/ ja nie wiem jak w ludziach może być taka znieczulica :( przecież żadna z nas nie chce wywodu na temat wojny secesyjnej ale podstawowych informacji i juz człowiek by był spokojniejszy a nie takie gapie nie się w monitor i ani "me" ani "be"...
Ale dobrze, że chociaż na pytania odpowiadają hehe :)

[emoji32] oj, też chyba miał zły dzień [emoji21] nie ma to jak wyczucie i empatia. No, ale najważniejsze, żeby znał się na swojej robocie i dobrze zrobił USG [emoji110]

Dziewczyny co do preparatów witaminowych, to ja przez 1 tydzień brałam pregna plus (lekarz polecił), ale mnie paskudnie uczulił.... Wysypało mi na zewnętrznej stronie dłoni i swędziało tak, że klękajcie narody [emoji32] zmieniłam na prenatal uno właśnie, i narazie odpukać spokój [emoji6] do tego biorę jeszcze dodatkowo witaminę d3, mimo że w preparacie już jest, ale mała dawka, a jeszcze z innych względów zdrowotnych muszę brać łącznie 4000 j dziennie, więc biorę vigantoletten. Nic więcej nie biorę z witamin, jeśli nie ma potrzeby :) jem warzywa, piję soki, wcinam jabłka. Może jeszcze trochę ruchu by się przydało, ale sił brak ostatnio, no i oddychanie smogiem raczej niewskazane w ciąży [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Na wizycie jeszcze nie bylam, to byla moja pierwsza, robilam bete i ladnie przyrosla, zadnych krwawin ani plamien nie mialam, zadnych atrasznych boli nic zero, przez to spokojnie czekalam na wizyte a dzis taka wiadomosc :( do szpitala bo doktor chce jutro jeszcze zrobic usg i bete i skonsultowac to z innym lekarzem. Objawow mialam sporo i nie spodziewalam sie takiej wiadomosci...
Jejku,anet strasznie mi przykro.Daj znać jak będziesz w stanie co ci lekarze powiedzieli:(

Ja pierdziele a temu to powinni wgl jakąś nagrodę dać... Co za buc :/ Chyba logiczne jest że starasz się z mężem o dziecko więc też go obchodzi zdrowie twoje i dzidziusia i chce uczestniczyć w badaniach...
Jeszcze 10-15 lat temu to było baaardzo rzadko spotykane żeby faceta brać na usg itp a dzisiaj to powinien być standard..

reklama
Hej dziewczyny !

Ja czuje się fatalnie :( mdłości , wymioty swoją droga . Od dwóch dni mam silne zawroty głowy uwaga : w nocy . To nie tak ze zakręci się w głowie bo za szybko stanę to są zawroty które wybudzają mnie , nie pozwalają ponowienie zasnąć . Spotykałyście się z czymś takim ? Dzisiaj dodatkowo boli / cmi mnie połowa głowy . Spotykałyście się z czymś takim ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry