reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wg om i również według USG 22.08, a Ty? To dziwne, że lekarz nic Ci nie powiedział, oni chyba z czasem w jakaś monotonię popadają i zapominają że każda ciąża dla każdej pacjentki jest czymś niesamowicie ważnym, a nie tylko kolejnym numerkiem w rejestracji, eh..

ja w poniedziałek idę zrobić krew i mocz, najchętniej bym USG kupiła i sama w domu robiła codziennie, życie w niepewności jest straszne.. a druga wizyta dopiero 01.02, osiwieje do tego czasu :)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Mi według kalkulatora na baby boom wychodzi 23.08 :) teraz mam wizytę na 24.01 i najprawdopodobniej założy kartę bo to będzie 10 tydzień już :) Powiem Ci, że też byłam zdziwiona, że tak mnie potraktował :( tak jak mówisz ze dla niego to kolejny przypadek i tyle a my się martwimy czy wszystko jest dobrze . Chociaż z drugiej strony jakby było coś nie tak to chyba by powiedział :)

reklama
@justyna919 - trzymaj się i odpoczywaj ile możesz :* niedługo powinno Ci się poprawić skoro to już 10 tydzień. Super zdjęcie! Też zaczynam 10 tydzień więc myślę, że mój stworek jest obecnie podobny do Twojego ;)

Witam sie po dlugiej przerwie. Mam nadzieje ze pamietacie mnie jak sie przedstawilam. Malo sie odzywalam bo fatalnie sie czuje i mega mdlosci i wymioty. Termin mam jednak na 17.08.2018. Jutro zaczyne 10 tydzien. A dzis jestem juz po wizycie.
1515749788-818724b8f7f2f91a-aaaaaa.jpeg

Wspoczoje wam strat. Wiem co to znaczy bo sama stracilam pierwsza ciaze w 12 tygodniu.

Mam nadzieje ze wroce na dobre. Musze nadrobic pare stron.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Super widok, ile już ma maluszek cm?? :)

@meaalija a na kiedy masz termin porodu ? Oraz dziekuje za slowa wsparcia. ;)

Dziewczyny moze bylo juz a ja nie doczytalam ale jakie bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy ? Mi dzis lekarz kazal odstawic kwas foliowy a zaczac brac witaminy dla kobiet w ciazy w 1 trymestrze.

@pralinka92 masz racje gdyby bylo cos nie tak lekarz by allarmowal. Choc wiadomo kazdna z nas oczekuje konkrentej wizyty a z drugiej strony dla lekarzy to juz rutyna jest. I u mnie 10 tydzien jutro sie zaczyna i dzis karte ciazy mialam zalozona.

@monika121326 szczerze nie pamietam ile ma cm bo te emocje a na zdjeciu niestety ucielam CRL.. ale za tydzien w piatek mam wizyte znowu to odrazu sie poloznej zapytam.

@monika121326 szczerze nie pamietam ile ma cm bo te emocje a na zdjeciu niestety ucielam CRL.. ale za tydzien w piatek mam wizyte znowu to odrazu sie poloznej zapytam.

A rozumiem ;) ja też mam za tydzień w pt wizytę ;)
Właśnie ja z ostatniej miesiączki powinnam mieć termin porodu na 12.08 a z usg mój bobasa wyszedł o tydzień młodszy więc termin z usg mam na 19.08, ciągle mi się to zmienia ;)
Ja jestem teraz według miesiączki w 9+6, więc chyba podobnie mamy ;)

Termin z OM mam 18.08.2018, w najbliższą środę mam wizytę i mam nadzieje, że się dowiem jak to USG wypada. Już się doczekać nie mogę! :D
Kompleksu witamin na razie nie biorę, tylko kwas foliowy i wit. D (to lekarka obowiązkowo zaleciła) no i stawiam na witaminy i mikroelementy w diecie więc dobrze się odżywiam, z resztą w sumie jak przed ciążą. Możliwe, że lekarka podobnie jak Tobie powie mi żebym odstawiła sam kwas i poszła w kompleks ;)

Ja dzisiaj mam 10t1d ale widzę ze suwaczek opozniony[emoji3] termin 08.08, kolejna wizyta 25go :) a u Ciebie jak?
Ja mam 10t i jakieś 3 dni, ale też chyba coś u mnie on już nie chce się zmienić. Bo od kilku dni to samo. A wizyta dopiero 1 lutego :( Co miesiąc u nas umawiaja, a kolejki kilometrowe... Na pierwszą wizytę ponad miesiąc czekałam... uroki mniejszych miast.

f2w3flw1cbdbspns.png

@meaalija a na kiedy masz termin porodu ? Oraz dziekuje za slowa wsparcia. ;)

Dziewczyny moze bylo juz a ja nie doczytalam ale jakie bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy ? Mi dzis lekarz kazal odstawic kwas foliowy a zaczac brac witaminy dla kobiet w ciazy w 1 trymestrze.

@pralinka92 masz racje gdyby bylo cos nie tak lekarz by allarmowal. Choc wiadomo kazdna z nas oczekuje konkrentej wizyty a z drugiej strony dla lekarzy to juz rutyna jest. I u mnie 10 tydzien jutro sie zaczyna i dzis karte ciazy mialam zalozona.

Prenatal UNO kończę i kupię Prenatal duo czy jakoś tak. Bo UNO jest do 12 tygodnia i dla planujących. Dużo dziewczyn z tego co czytałam je bierze. Mi lekarka sama je poleciła. Jedyny minus to to, że jest w kapsułkach co dla mnie jest gehenna gdy mam je połykać. Potem przez prawie godzinę boli mnie przełyk i żołądek... Ale czego to się nie zrobi dla dzieciaczka.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Mi według kalkulatora na baby boom wychodzi 23.08 :) teraz mam wizytę na 24.01 i najprawdopodobniej założy kartę bo to będzie 10 tydzień już :) Powiem Ci, że też byłam zdziwiona, że tak mnie potraktował :( tak jak mówisz ze dla niego to kolejny przypadek i tyle a my się martwimy czy wszystko jest dobrze . Chociaż z drugiej strony jakby było coś nie tak to chyba by powiedział :)
Moja lekarka też nie raczyła mi powiedzieć czy jest serduszko dopóki sama nie spytałam, choć wiedziałam, że jest bo kilka tyg przedtem byłam na IP. No ale mózg ciężarnej w sprawach dziecka działa czasem nieracjonalnie. ;) Jeszcze na początku USG zrobiła minę i widać było, że usilnie próbuje czegoś tam szukać to ja już miałam łzy w oczach i serce w gardle. [emoji14] Więc chyba po prostu oni już tak mają, że brak słów oznacza wszystko w porządku.

f2w3flw1cbdbspns.png

Do góry