reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super!! ;) ile ma dzidziuś cm??
I kiedy prenatalne?

dzidziuś ma 4,5 cm, prenatalne dopiero 10 lutego, to już będzie 15 tydzień, pytałam o to gina, powiedział, żebym nie zwracała uwagi na normy 11-14 tydzień, że po 14 dużo więcej zobaczy. Zobaczymy :) Ufam mu bo to najlepszy lekarz w moim mieście , jest do tego stopnia znakomity, że pomimo tego, że nie pracuje w szpitalu to ma tyle pacjentek, że nie ma szans żeby zapisała sie do niego nowa pacjentka...

reklama
Mój P nie chodzi ze mną na badania nie wchodzi nawet do poczekalni, jemu zaraz jest słabo a szpital omija szerokim łukiem jak musiał mnie zawieść do porodu to myślałam że się wykończy a jak mu pielęgniarka kazała jechać do domu to korytarze pokonywał z prędkością światła, nie wspomnę co było jak musial wyrobić krew kartę ;) wiec dla jego i swojego dobra wolę żeby sobie spokojnie czekał w aucie :D

dzidziuś ma 4,5 cm, prenatalne dopiero 10 lutego, to już będzie 15 tydzień, pytałam o to gina, powiedział, żebym nie zwracała uwagi na normy 11-14 tydzień, że po 14 dużo więcej zobaczy. Zobaczymy :) Ufam mu bo to najlepszy lekarz w moim mieście , jest do tego stopnia znakomity, że pomimo tego, że nie pracuje w szpitalu to ma tyle pacjentek, że nie ma szans żeby zapisała sie do niego nowa pacjentka...

O jejku to dużego masz już dzidziusia jak na 11 tydzień ;) super ;)

No to pewnie jeśli tak uważa to trzeba mu zaufać ;) gratulacje ;) niesamowite. Ze takie maleństwo a już je tak dokładnie można zobaczyć ;)

Dziwne bo ja gdzieś czytałam ze jak dzidziuś przekroczy pewien wymiar to badania nie można wykonać..

gannyx8dsoycbms0.png

Dziwne bo ja gdzieś czytałam ze jak dzidziuś przekroczy pewien wymiar to badania nie można wykonać..

gannyx8dsoycbms0.png
No właśnie ja też tak słyszam ze robi się między 11.0 a 13.6 bo wtedy bada się przeziernosc karkową a potem w dalszych tygodniach juz tego nie da się tak zbadać i jest już bez sensu. Byłam ostatnio u innego ginekologa niż zawsze i to samo mi powiedział ze najpóźniej do 13.6 tygodnia się robi

O jejku to dużego masz już dzidziusia jak na 11 tydzień ;) super ;)

No to pewnie jeśli tak uważa to trzeba mu zaufać ;) gratulacje ;) niesamowite. Ze takie maleństwo a już je tak dokładnie można zobaczyć ;)

Mój w 11 tygodniu miał tylko 4,2 cm a synek w poprzedniej ciąży w 11 tygodniu dokładnie 4,88 cm to już wogole spory był. I lekarze zawsze mówili na każdym usg ze będzie duży chłop a urodził się 52 cm i 3340 czyli taki średni :-D

No właśnie ja też tak słyszam ze robi się między 11.0 a 13.6 bo wtedy bada się przeziernosc karkową a potem w dalszych tygodniach juz tego nie da się tak zbadać i jest już bez sensu. Byłam ostatnio u innego ginekologa niż zawsze i to samo mi powiedział ze najpóźniej do 13.6 tygodnia się robi
Napewno powinno sie robic w tym okresie, chyba, ze dzieciatko jest małe... Kolezanka nie dogadała sie z lekarzem i nie miała wogole tego usg, bo jak sie zgłosiła bylo juz za poźno

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Chodzicie na wizyty i macie robione usg w obecności męża? Ja za pierwszym razem byłam sama, ale jutro idę na kolejną wizytę i zastanawiam się czy będzie ok jak zapytam lekarki czy moze wejść mąż? :)
Mój się pcha za każdym razem
:biggrin2: potem się wzrusza przy usg hehehe a tak poważnie... Ma pełne prawo wejść z Tobą i lekarz nie pisnie słowa:tak:

reklama
Do góry