reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój ma 2.5 cm i wg USG to równy 9tydzien [emoji14]

f2w3flw1cbdbspns.png

Mam się martwić, że moja dzidzia za mała? Pani doktor stwierdziła, że wymiar odpowiada tygodniowi. Miałam in vitro, może tu wiek ciąży liczy się inaczej. W każdym razie zapewniała, że jest Ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megalija, jaki zbieg okoliczności z tym Opolem [emoji6] Ja mam duży sentyment do Opola zupełnie inaczej się żyje niż w Warszawie [emoji6] Ja bardzo mocno rozważam szpital na Zwirkach słyszałam że ma bardzo pozytywne opinie i jest porównywalny do Żelaznej chociaż poja Pani dr jest z Praskiego a ten nie cieszy się zbytnio dobrymi opiniami [emoji17] Dlatego myślę o wykupieniu położnej na Zwirkach miałabym blisko do domu [emoji4] Moja koleżanka bardzo poleca Solec rodziła 3 razy i była strasznie zadowolona [emoji6] Ja czekam az mdłości mina myślę że jeszcze 2-3 tyg i będzie dobrze [emoji6] Widziałam że mamy podobny termin porodu z córeczką właśnie miałam na 18.08 a urodziłam 17.08 [emoji6]

Thisjuss, powodzenia i napisz po wizycie czy widziałaś maleństwo [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamusie ja też mam pytanie odnośnie zaparć
Co 4 dni mam naprawdę poważne zatwardzenie w toalecie gdzieś czytałam że nie zaleca się czopków w ciąży w szczególności w 1 trymestrze
Zaczęłam pić marchewkowe soki jeść marchewki activie kefiry a nic nie pomaga
Boje się że dojdzie do jakiś komplikacji bo aż mąż się przestraszył jak wszedł do toalety jak mnie zobaczył co ja robię żeby się wypróżnić...nigdy poza ciąża tego problemu nie miałam bo dużo biegałam i ćwiczyłam teraz przestalam bo mi się najzwyczajniej nie chce ...
Hemoroidy miałam 1 raz w życiu po 3 porodzie to było ponad 3 lata temu może ktoś zna ten problem i może coś doradzić ...1 wizytę mam dopiero 22.01
Też tak miałam... Buraczki tarte plus mleko i kefiry załatwiły przerwę w 8 dniowym postoju. Mój lekarz polecił też espumisan. Rewelacji po nim nie było ale pomaga troszkę. Bardzo dużo pij. Pozdrawiam

Izulek78, myśl pozytywnie na pewno wszystko jest ok [emoji4]

@Madziula 27, dziękuję, pozytywnie to ja dziś całe przedpołudnie myślę, ale wiadomość od @cichosza mnie trochę zaniepokoiła. Jest w tym samym tygodniu co ja, ale jej dzidziuś jest dużo większy... Ach... znowu będę się denerwować. [emoji54]

Ostatnia edycja:
@megalija, ale mój dzidziuś ma 2 cm!

Ach, nie będę się martwić. Gdyby było coś nie tak, to lekarka by mi zwróciła uwagę.

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hello

Jestem tu nowa mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona [emoji4] Termin porodu mam na 16.08 żeby było śmiesznie - (córeczkę urodziłam 17.08 w 2013 [emoji6])

Na zaparcia super są suszone morele, śliwki i dużo niegazowanej wody [emoji6]

Mlodsza ma juz 16 miesiecy a starsza ma 3,5 roku :)

@Madziula 27, dziękuję, pozytywnie to ja dziś całe przedpołudnie myślę, ale wiadomość od @cichosza mnie trochę Jest w tym samym tygodniu co ja, ale jej dzidziuś jest dużo większy... Ach... znowu będę się denerwować. [emoji54]

Każde dziecko rośnie w innym tempie.
Ja wczoraj byłam na usg i dzidzia ma 4,2 cm, a mój synek dokładnie w tym samym tygodniu miał już 4,8 cm. Tez na początku się martwiłam ale mi przeszło :-)

reklama
Nie wiem czy taki błonnik wypije boję się że zwrócę już jak to sobie wyobrażam tonie mdli..kupilas to w aptece ?
Co do marchewek to wiem że mogą powodować u mnie zawsze było odwrotnie ale teraz nic" nie rusza" aż się boję jutra

Blonnika nie koniecznie trzeba pic, ja np dodaje do platkow z mlekiem nawet do jogurtu mozna wsypac lyzeczke i zjesc :)

Do góry