reklama
Madziula 27
Moderatorka
Megalija imbir pomaga na chwilkę musiałabym non stop pić herbatkę z imbirem [emoji6] a po herbacie też mnie mdli nawet po wodzie [emoji17]
Izulek78, pozytywne nastawienie to 100% sukcesu [emoji6]
Anet23 to 3 ciaza ale super tylko jak radzisz sobie z takim maluszkiem i ciaza ? Dobry pomysł z tym dodaniem błonnika do jogurtu [emoji6] nie pomyślałam że tak można [emoji6]O 7up też nie wiedziałam dzisiaj podjadę sobie kupić [emoji6] u mnie też już prawie 9 tydz i mam nadzieję że troszkę się uspokoi [emoji6]
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Anet23 to 3 ciaza ale super tylko jak radzisz sobie z takim maluszkiem i ciaza ? Dobry pomysł z tym dodaniem błonnika do jogurtu [emoji6] nie pomyślałam że tak można [emoji6]O 7up też nie wiedziałam dzisiaj podjadę sobie kupić [emoji6] u mnie też już prawie 9 tydz i mam nadzieję że troszkę się uspokoi [emoji6]
Anet29
Fanka BB :)
Mamusie czy Wy też chodzicie do secondhandów? :-)
Ja bym mogła codziennie chodzić czasem naprawdę da się znaleźć fajniutkie rzeczy dla dzieciaczków za grosze. Wczoraj wylukam parę rzeczy dla bobaska naprawdę super nie zniszczone milutkie w dotyku hm, cubus i takie tam. Nie będę inwestować zbyt wiele w nowe ciuszki bo dziecko bardzo szybko wyrasta :-)
Na zdjęciach przykładowe moje zdobycze z wczoraj.
Super ciuszki ja musze sie wybrac tylko totalnie nie mam kiedy :/ czasem takie maja lepsza jakosc niz te nowe a dziecko w kazdym wieku potrafi z ubraniami cuda zrobic
NowaNatka
Popieram dziewczyny ,odrzuć marchEw bo to najgorsze co możesz zrobić . Ja mam zaparcia ale wspomagam się jogobella i soczystymi owocami np. Wieczorem jako ostatnia rzecz zjadam pomarańcze bądź jabłko.rano się wypróżniam jak przestałam jeść owoce a piłam kubusie to problem wracał i było 4dni bez kupy.Hej mamusie ja też mam pytanie odnośnie zaparć
Co 4 dni mam naprawdę poważne zatwardzenie w toalecie gdzieś czytałam że nie zaleca się czopków w ciąży w szczególności w 1 trymestrze
Zaczęłam pić marchewkowe soki jeść marchewki activie kefiry a nic nie pomaga
Boje się że dojdzie do jakiś komplikacji bo aż mąż się przestraszył jak wszedł do toalety jak mnie zobaczył co ja robię żeby się wypróżnić...nigdy poza ciąża tego problemu nie miałam bo dużo biegałam i ćwiczyłam teraz przestalam bo mi się najzwyczajniej nie chce ...
Hemoroidy miałam 1 raz w życiu po 3 porodzie to było ponad 3 lata temu może ktoś zna ten problem i może coś doradzić ...1 wizytę mam dopiero 22.01
NowaNatka
Mamusie czy Wy też chodzicie do secondhandów? :-)
Ja bym mogła codziennie chodzić czasem naprawdę da się znaleźć fajniutkie rzeczy dla dzieciaczków za grosze. Wczoraj wylukam parę rzeczy dla bobaska naprawdę super nie zniszczone milutkie w dotyku hm, cubus i takie tam. Nie będę inwestować zbyt wiele w nowe ciuszki bo dziecko bardzo szybko wyrasta :-)
Na zdjęciach przykładowe moje zdobycze z wczoraj.
Szary dresik mega!! Ja co prawda nie chodzę do lumpa bo mi nie podłodze ,musiałabym jechać ok 40kmale kupuje często coś z drugiej ręki w pierwszej ciazy tak zrobiłam i teraz tez nie mam zamiaru wydawać krocie na ciuszki. Po pierwsze kupiłam wtedy za dużo ubranek ,malyszek nie wynosił połowy i myśle ze kupie o wiele mniej ubrań a śpiochów więcej bo takiemu maluszkowi tak najwygodniej
Anet29
Megalija imbir pomaga na chwilkę musiałabym non stop pić herbatkę z imbirem [emoji6] a po herbacie też mnie mdli nawet po wodzie [emoji17]
Juz to wczesniej przechodzilam bo ostatnio jak bylam w ciazy corka rowniez miala 1,5 roku nie jest zle i na rekach mala nosze i jak trzeba to starsza wezme chociaz staram sie nie czasem daja popalic a czasem sa grzeczne ogolnie sa nauczone ze sie raczej same bawia a ja sobie pomalutku sprzatam a wychodze z zalozenia ze jak dzis czegos nie zrobie to jutro balagan nie ucieknie hehe. Mieszkamy sami nikogo blisko nie mamy zeby ktos pomogl to musimy dawac rade a meza teraz tez calymi dniami nie ma wychodzi rano przychodzi o 15 na obiad i znowu idzie oby do sierpnia
Anet29
Szary dresik mega!! Ja co prawda nie chodzę do lumpa bo mi nie podłodze ,musiałabym jechać ok 40kmale kupuje często coś z drugiej ręki w pierwszej ciazy tak zrobiłam i teraz tez nie mam zamiaru wydawać krocie na ciuszki. Po pierwsze kupiłam wtedy za dużo ubranek ,malyszek nie wynosił połowy i myśle ze kupie o wiele mniej ubrań a śpiochów więcej bo takiemu maluszkowi tak najwygodniej
Hehe znam to bo do pierwszej corki mialam tyle ubranek ze do szafy sie nie miescily . Przy drugiej polowe odrzucilam i wystarczylo ja nowe kupuje w pepco bo jest tanio, ale takie nowe to zazwyczaj do lekarza i tak na wyjscia w ludzi no i jak nie ma mozliwosci kupic uzywanych , a czasem te uzywane tez sa jak nowe zreszta sama jeszcze sprzedawalam w pazdzierniku ubranka bo mialam nie byc w ciazy
karorek
Ja miałam 3,33 wiec nizsze, kazali mi zrobic ft3, ft4 ktore byly w normie dla ciąży i mam tylko to kontrolowac narazie. Endokrynolog kazał mi zrobic usg tarczycy i badania tsh i ft4 w 14 tygodniu. Zreszta z tego co zdarzyłam zauwazyc duzo z Nas ma podwyższone tsh, wiec sie nie martw glowa do gory.
reklama
Thisjuss
Moderatorka
Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś. Pójdę jak najszybciej do endokrynologa prywatnie i może przed wizytą zrobię te dwa wskaźniki i oby było dobrze.Ja miałam 3,33 wiec nizsze, kazali mi zrobic ft3, ft4 ktore byly w normie dla ciąży i mam tylko to kontrolowac narazie. Endokrynolog kazał mi zrobic usg tarczycy i badania tsh i ft4 w 14 tygodniu. Zreszta z tego co zdarzyłam zauwazyc duzo z Nas ma podwyższone tsh, wiec sie nie martw glowa do gory.
Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom