reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej mamusie ja też mam pytanie odnośnie zaparć
Co 4 dni mam naprawdę poważne zatwardzenie w toalecie gdzieś czytałam że nie zaleca się czopków w ciąży w szczególności w 1 trymestrze
Zaczęłam pić marchewkowe soki jeść marchewki activie kefiry a nic nie pomaga
Boje się że dojdzie do jakiś komplikacji bo aż mąż się przestraszył jak wszedł do toalety jak mnie zobaczył co ja robię żeby się wypróżnić...nigdy poza ciąża tego problemu nie miałam bo dużo biegałam i ćwiczyłam teraz przestalam bo mi się najzwyczajniej nie chce ...
Hemoroidy miałam 1 raz w życiu po 3 porodzie to było ponad 3 lata temu może ktoś zna ten problem i może coś doradzić ...1 wizytę mam dopiero 22.01

Marchewke bym odradzala, jesli moja corka nie moze sie wyproznic to cuda dzialaja rodzynki i kiwi efekt praktycznie natychmiastowy :)

reklama
Hello

Jestem tu nowa mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona [emoji4] Termin porodu mam na 16.08 żeby było śmiesznie - (córeczkę urodziłam 17.08 w 2013 [emoji6])

Na zaparcia super są suszone morele, śliwki i dużo niegazowanej wody [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Hello

Jestem tu nowa mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona [emoji4] Termin porodu mam na 16.08 żeby było śmiesznie - (córeczkę urodziłam 17.08 w 2013 [emoji6])

Witaj i gratulacje :) super moze beda swietowac urodziny w tym samym dniu :) ja corke urodzilam w urodziny meza taki mial prezent hehe

Hello

Bylas juz u lekarza?

Anet23 - fajne sa takie narodziny u urodziny [emoji4] nie wiem kto się będzie bardziej cieszyć my z mężem czy córeczka [emoji6]
Świetny prezent zrobiłaś mężowi [emoji6] Córcia ile ma ?

Megalija - czuje się średnio z rana jeszcze jakoś funkcjonuje ale popołudnia to dramat wieczorki też są słabe i mam wstręt do mieska [emoji6] Jesteś z Warszawy?

Na zaparcia suszone śliwki, siemię lniane, albo właśnie babka plesznik można w sklepie zielarskim kupić czytałam ze jest bezpieczna w ciąży duuuzo wody cały czas nie tylko przy zaparciach

@Madziula 27 - Tak u podstaw to jestem z Krakowa, w Warszawie mieszkam od 4 lat.
Super, że Ty jesteś z Warszawy bo póki co nikt się z tym nie ujawniał więc nie mam kogo pytać o szpitale itp ;) no więc zaczynam - gdzie rodziłaś za pierwszym razem i jak wrażenia?
Czemu popołudniami i wieczorami ciężko? Zmęczenie?
Zastępujesz sobie mięso jakimiś roślinnymi źródłami białka?

reklama
Megalija 27, też nie jestem z Warszawy urodziłam się i wychowałam w Opolu w Warszawie mieszkam 6 lat [emoji6]
Martynke urodziłam na Inflanckiej trafiłam na super położna chyba na lepsza nie moglam trafic chociaż sam poród do lekkich nie należał chodziłam prywatnie do dr.Ruszkowskiego i na NFZ do dr. Zamojskiej teraz chodzie do dr. Grochowskiej (prywatnie) Teraz nie wiem gdzie chce rodzić i czy nie wykupić sobie prywatną położna bo wiem że można kiepsko trafić - przez pierwsze 3 godz jak trafiłam na porodowke trafiłam na straszna położna dopiero jak dyżur się zmienił odetchnelam z ulgą że koszmar się skończył [emoji17] Gdzie chcesz rodzić i kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?
Popołudniami czuje się kiepsko bo nie mam mdłości rannych tylko popołudniowe i wieczorne [emoji6] obecnie jem na co mam ochotę po męsku mam mdłości więc sobie go daruje [emoji6]
Jak Ty się czujesz ?

Do góry