reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@megalija, ale mój dzidziuś ma 2 cm!
Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
Masz, racje, doczytałam. Ale mimo to myślę, że Twoja lekarka ma słuszność. Dbaj o siebie - to najlepsze co możesz zrobić dla maluszka. Martwienie się nie pomaga, a wręcz jest niedobre bo podniesiony poziom kortyzolu niekorzystnie wpływa na rozwój.
Mówiąc otwarcie - mój zarodek miał w ubiegłą środę, w 8 tygodniu 1cm. Też się wystraszyłam bo widziałam, że inne dziewczyny mają większych rozmiarów zarodki na tym etapie, a mój taki malutki. Od razu myśli typu "a co jeśli zaszkodziłam bo nie wiedząc że jestem w ciąży brałam leki na samym początku?". Poszukałam trochę więcej i zrozumiałam, że muszę poczekać i być dobrej myśli. Wiele osób pisze o tym, że na początku zarodek był mniejszy niż 'powinien' ale potem się to wyrównało i dzieć zdrowy. Dodatkowo u Ciebie in vitro też na pewno ma znaczenie. Daj mu czas, daj sobie dobrą opiekę to zaprocentuje :*

reklama
Megalija 27, też nie jestem z Warszawy urodziłam się i wychowałam w Opolu w Warszawie mieszkam 6 lat [emoji6]
Martynke urodziłam na Inflanckiej trafiłam na super położna chyba na lepsza nie moglam trafic chociaż sam poród do lekkich nie należał chodziłam prywatnie do dr.Ruszkowskiego i na NFZ do dr. Zamojskiej teraz chodzie do dr. Grochowskiej (prywatnie) Teraz nie wiem gdzie chce rodzić i czy nie wykupić sobie prywatną położna bo wiem że można kiepsko trafić - przez pierwsze 3 godz jak trafiłam na porodowke trafiłam na straszna położna dopiero jak dyżur się zmienił odetchnelam z ulgą że koszmar się skończył [emoji17] Gdzie chcesz rodzić i kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?
Popołudniami czuje się kiepsko bo nie mam mdłości rannych tylko popołudniowe i wieczorne [emoji6] obecnie jem na co mam ochotę po męsku mam mdłości więc sobie go daruje [emoji6]
Jak Ty się czujesz ?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam mdlosci wieczorem a rano nic mi nie jest tylko na jedzenie patrzyc nie moge ale dzis juz 9 tydzien i juz troche sie uspokoily, mi pomagal 7up, czasem wystarczylo kilka lykow i przechodzily :)

Każde dziecko rośnie w innym tempie.
Ja wczoraj byłam na usg i dzidzia ma 4,2 cm, a mój synek dokładnie w tym samym tygodniu miał już 4,8 cm. Tez na początku się martwiłam ale mi przeszło :-)

Dziękuję. Już nie będę się martwić i głowy sobie zaprzątać. Zauważyłam, że nawet na suwaczku z 9 tygodnia jest napisane, że bobas osiągnął 2 cm. No i mój osiągnął. Więc wszystko jest Ok. [emoji3].

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję. Już nie będę się martwić i głowy sobie zaprzątać. Zauważyłam, że nawet na suwaczku z 9 tygodnia jest napisane, że bobas osiągnął 2 cm. No i mój osiągnął. Więc wszystko jest Ok. [emoji3].

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wasze fasolki juz maja ponad 4 cm? Czy pecherzyk ciazowy?

Już jestem po. Widziałam maleństwo, wszystko jest ok, ale mam podwyższone tsh i czeka mnie bieg do endokrynologa. Od początku ciągle coś :( najpierw krwiak, później ciąża pozamaciczna która okazała się torbiela a teraz to. Strach pomyśleć co dalej [emoji33]

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

Już jestem po. Widziałam maleństwo, wszystko jest ok, ale mam podwyższone tsh i czeka mnie bieg do endokrynologa. Od początku ciągle coś :( najpierw krwiak, później ciąża pozamaciczna która okazała się torbiela a teraz to. Strach pomyśleć co dalej [emoji33]

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakie masz to tsh?

reklama
Mamusie czy Wy też chodzicie do secondhandów? :-)
Ja bym mogła codziennie chodzić :-Dczasem naprawdę da się znaleźć fajniutkie rzeczy dla dzieciaczków za grosze. Wczoraj wylukam parę rzeczy dla bobaska naprawdę super nie zniszczone milutkie w dotyku hm, cubus i takie tam. Nie będę inwestować zbyt wiele w nowe ciuszki bo dziecko bardzo szybko wyrasta :-)
Na zdjęciach przykładowe moje zdobycze z wczoraj.

Załączniki

• DSC_0044.JPG
    DSC_0044.JPG
    604,8 KB · Wyświetleń: 93
  • DSC_0043.JPG
    DSC_0043.JPG
    527 KB · Wyświetleń: 98
  • DSC_0045.JPG
    DSC_0045.JPG
    622,1 KB · Wyświetleń: 100
Do góry