reklama
monika121326
Fanka BB :)
Ja tez mam zamiar chodzic na basen ale tylko 1xw tygodniu zawsze cos. Chodze od kilku lat tak i nie mam zamiaru rezygnowac jedynie z sauny musze zrezygnować bo jest niewskazana w ciąży ale czego się nie robi dla malenstwa
Ja dzis wstalam jakoś bez chęci do wszystkiego. Nic mi sie nie chce ......
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja również uwielbiam basen. Ale zamierzam chodzić po I trymestrze bo podobno teraz jestem bardziej narażona na bakterie i infekcje i są bardziej niebezpieczne niż w kolejnych trymesttach tak mi poradziła moja lekarka. więc poczekam i też niestety muszę zrezygnować z mojej ukochanej sauny ale dzidziuś najważniejszy!
czarna_jagoda
Ja myślę zapisać się na pilates dla ciężarnych. Akurat nam pod samym domem, wiec warto by było skorzystać.
Zastanawiam się tylko kiedy zacząć - do tej pory jednak byłam bardziej kanapowcem [emoji6]
Zastanawiam się tylko kiedy zacząć - do tej pory jednak byłam bardziej kanapowcem [emoji6]
monika121326
Ja myślę zapisać się na pilates dla ciężarnych. Akurat nam pod samym domem, wiec warto by było skorzystać.
Świetny pomysł
Sama bym chciała się zapisać, ale nawet nie wiem czy jest jakiś w mojej okolicy, będę musiała obczaić
Kobietki powiedzcie cos na temat stomatologii w ciazy. Mam wyleczyć dwa zeby. Jeden odezwał się kilka dni temu drugi pozostałość po problemach zoladkowych, erozja zęba po.prostu nie zdążyłam. Ginekolog mowil ze moge isc juz ze nie ma przeciwwskazań i wszystko mozna nawet trzeba..no i umowilam sie ale mam dylemat czy rzeczywiscie wszystko mozna(znieczulenie wiem ze jest specjalne dla kobiet w ciazy)
Można. Poinformuj tylko stomatologa że jesteś w ciąży. Najczęściej znieczulają lignokaina a ja można w ciążyKobietki powiedzcie cos na temat stomatologii w ciazy. Mam wyleczyć dwa zeby. Jeden odezwał się kilka dni temu drugi pozostałość po problemach zoladkowych, erozja zęba po.prostu nie zdążyłam. Ginekolog mowil ze moge isc juz ze nie ma przeciwwskazań i wszystko mozna nawet trzeba..no i umowilam sie ale mam dylemat czy rzeczywiscie wszystko mozna(znieczulenie wiem ze jest specjalne dla kobiet w ciazy)
P
pralinka92
Gość
Cześć [emoji5]
Jestem tu nowa. Termin na 25 sierpnia. Pierwsza wizyta za nami- serduszko jest i ładnie bije.
Z racji, że jest to ciąża po poronieniu (o nim dowiedziałam się na usg 12tygodnia) to dopki nie przekroczymy pierwszego trymestru będę ciągle się stresować ze będzie powtórka.
W domu dodatkowo mam brzdaca, który w marcu skończy 2 lata [emoji5]
Witaj :* mi termin z kalkulatorów internetowych wychodzi na 25.08 ale wizytę mam 10.01 wiec pewnie wtedy wszystkiego się dowiem dokładnie
reklama
@Estaa a chodzisz na basem z chlorowaną czy ozonowaną wodą? Niby polecane jest żeby chodzić na ozonowane ale nie ma zatrzęsienia takich basenów niestety.
Wiesz, ten mój basen ma podobno ozowaną ale ja i tak wyczuwam tam chlor. Mój gin mi pozwolił