reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cisze sie ze nie jestem jedyna niskopienna :)
Co do imbiru to jeszcze w czasach imprezowych jak obawialam sie kaca to bralam drinka z imbirem i pomagalo. Teraz kac to nie nasz problem :D

reklama
U nas 6 tyg i 5 dni, czyli znowu ciąża młodsza na usg niż wg miesiączki. wg miesiączKi wychodzi 8 tyg 1 dzień. Ciąża żywa ale zagrożona z powodu plamien.Duphaston, Luteina i mam leżeć. Tylko jak to zrobić przy 15miesiecznym dziecku
Za parę dni mam kolejna wizytę.

Co do imbiru to jeszcze w czasach imprezowych jak obawialam sie kaca to bralam drinka z imbirem i pomagalo. Teraz kac to nie nasz problem :D
Ja rowniez 161cm maz 187cm corka miala 54cm i 3400 a syn 56 i 3550
U nas 6 tyg i 5 dni, czyli znowu ciąża młodsza na usg niż wg miesiączki. wg miesiączKi wychodzi 8 tyg 1 dzień. Ciąża żywa ale zagrożona z powodu plamien.Duphaston, Luteina i mam leżeć. Tylko jak to zrobić przy 15miesiecznym dziecku
Oj biedna wiadomo przy takim malenstwie nie latwo o wypoczynek.... masz moze kogos z rodziny blisko? Moze ktos mogl by pomoc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też ciężko w branży. Tzn początki , potem jak się już na stałą klientelę to w drugą stronę, chciałabyś przyjść wszystkich a nie zawsze się da, bo Twoja doba nie jest dwa razy dłuższa niż doba innych [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png
Początki zawsze są ciężkie, zwłaszcza jak chce się wszystko "na legalu" robić i mieć na chleb [emoji16] ale dobra robota zawsze się obroni, jakiś czas temu chodziłam do takiej dziewczyny na rzęsy, tuż po kursie była, dopiero zdobywała klientki, minął rok, a do niej już terminy jak do lekarza na nfz [emoji16]

Drink z imbirem? Nie widziałam nigdy takiego :) najdziwniejszy jaki próbowałam to z adwokatem i sokiem pomarańczowym, ale to jest jakaś porażka totalna, nie powinni tego nawet sprzedawać :/
Nooo o kacu na dłuuuugie miesiące można zapomnieć. Zresztą i tak dawno już nie miałam, szalone czasy dawno za mną, ostatnio już nawet po pół lampki wina miałam już w głowie helikopter [emoji16]

Będzie dobrze, poterroryzuj otoczenie, żeby trochę Ci pomogli [emoji9] i nie fatyguj się niepotrzebnie [emoji9]

8une3e3kck8m6mea.png

U nas też ciężko w branży. Tzn początki , potem jak się już na stałą klientelę to w drugą stronę, chciałabyś przyjść wszystkich a nie zawsze się da, bo Twoja doba nie jest dwa razy dłuższa niż doba innych [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

A ja z zupelnie innym pytaniem :) poniewaz mam skorki na plytce paznokcia i co polecasz z tym zrobic? Jest jakis lakier ktory by to zlikwidowal?

Hej dziewczyny [emoji2]
Z tego co widzę, późno do Was dołączam, niestety nie udało mi się przeczytać wszystkich Waszych wpisów. Może zacznę od początku :) :
Ostatnia miesiączka 12.11.2017, przewidywany termin porodu 18.08.2018. Z mężem staraliśmy się o Malucha 2 miesiące, będzie to nasze pierwsze dziecko:).
Testy ciążowe robione w domu z wynikami negatywnymi, ale badanie krwi wykazało 288 mIU/ml B-HCG 2 tyg po spodziewanym terminie @[emoji2][emoji323]
Pierwsza wizyta u lekarza 11.01, póki co nie mam żadnych nudności, jedynie co to chyba mam wzmożony apetyt i uczucie zmęczenia [emoji42] Gorąco Was pozdrawiam, życzę powodzenia :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji2]
Z tego co widzę, późno do Was dołączam, niestety nie udało mi się przeczytać wszystkich Waszych wpisów. Może zacznę od początku :) :
Ostatnia miesiączka 12.11.2017, przewidywany termin porodu 18.08.2018. Z mężem staraliśmy się o Malucha 2 miesiące, będzie to nasze pierwsze dziecko:).
Testy ciążowe robione w domu z wynikami negatywnymi, ale badanie krwi wykazało 288 mIU/ml B-HCG 2 tyg po spodziewanym terminie @[emoji2][emoji323]
Pierwsza wizyta u lekarza 11.01, póki co nie mam żadnych nudności, jedynie co to chyba mam wzmożony apetyt i uczucie zmęczenia [emoji42] Gorąco Was pozdrawiam, życzę powodzenia :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj :) gratulacje. Widze ze termin chyba bedziemy miec ten sam :) i pierwsza wizyte rowniez mamy w tym samym dniu.

Ja rowniez 161cm maz 187cm corka miala 54cm i 3400 a syn 56 i 3550

Oj biedna wiadomo przy takim malenstwie nie latwo o wypoczynek.... masz moze kogos z rodziny blisko? Moze ktos mogl by pomoc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko że nie chcemy nikomu mówić o ciąży dopoki już nie da się tego ukryć, a zawsze zajmowalismy się z mężem dzieckiem prawie sami. Wprawdzie codziennie prawie przychodzi sasiadka kuzynka która się z nim bawi ale to jest maks 1,5h a ja wtedy zwykle gotuje lub wstawiam pranie. Akurat nie mam go komu podrzucić bo też nie każdy chce się zająć takim wymagającym dzieckiem.A rodzina jest mala ,babcia pracuje jeszcze a druga chora, rodzeństwo ma własne dzieci i też nie pali się do pomocy.

reklama
A ja z zupelnie innym pytaniem :) poniewaz mam skorki na plytce paznokcia i co polecasz z tym zrobic? Jest jakis lakier ktory by to zlikwidowal?
Kosmetyczką i usuwanie frezarką. Po frezarce dużo wolniej odrastają niż po wycinaniu a te galaretki do usuwania skórek to tylko jedna wielka ściema ;)

ckai9jcgk10emd23.png

Do góry