reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć [emoji5]

Jestem tu nowa. Termin na 25 sierpnia. Pierwsza wizyta za nami- serduszko jest i ładnie bije.
Z racji, że jest to ciąża po poronieniu (o nim dowiedziałam się na usg 12tygodnia) to dopki nie przekroczymy pierwszego trymestru będę ciągle się stresować ze będzie powtórka.

W domu dodatkowo mam brzdaca, który w marcu skończy 2 lata [emoji5]

reklama
@Augusta89 -heeej :) tez mam termin na 18.08 poki co z om, moze bedziemy "laczyc sie w bólu" w 3 z @Anet23 ;) skad jestes w ogole? Fajnie szybko Wam sie udalo spłodzic maluszka. U nas to byla decyzja "w sumie czemu nie teraz" i od razu w pierwszym cyklu pyknęliśmy z mężem bobasa :D
@czarna_jagoda fajnie ze jesteś :) bedziemy z checia sledzic Wasze losy. Trzymaj sie dzielnie i staraj sie odpedzic zle myśli i niepokój, one na pewno nie pomoga. Jesli czujesz sie dobrze to skup sie na starszym dzieciaczku, na pewno jest juz baaardzo absorbujacy ;)

@megalija, na szczescie póki co dobrze się czuje, no może szybciej zmęczona się robie i dospac się nie mogę.
A syn faktyczne z tych 'żywych sreberek'- aż strach pomyśleć co będzie, gdy młodsze się wda w brata [emoji16]

A ja jem co popadnie, poki co zadnych wstretow czy wielkich zachianek ;-) poprostu non stop mi sie chce jesc a szczegolnie juz jak leze w lozku wieczorem i prawie codziennie musze sie zrywac i cos jesc ponownie ;) Juz 1 kg na plusie... ;)

ja też mam mega apetyt... w wigilie rano ważyłam 62,5 a dziś 64,1
wczoraj zaczęłam basen... w poprzedniej ciąży chodziłam od początku do ostatnich dni 3*w tygodniu :):)

Mnie jakoś basen nie przekonuje jak tak zimno na zewnątrz ;-) to suszenie włosów itd. ;-)
Jestem dziś taka śpiąca i zmęczona od rana, ze masakra.. :-/ już do pracy jestem spóźniona :-/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@karorek, @oliwiapatrycja, czy lekarz sam wam te badania zalecil (normalne postepowanie w ciazy), czy musialyscie lekarzowi powiedziec, ze interesuje was takie badanie? W kwietniu bede miala 40 (!!!) lat, wiec cykora mam jak stad do chin.

Ja w przyszłym roku kończę ,39 lat :) wiem, że obok "zwykłego" usg będę miała USG na przezierność i połówkowe, o niczym innych gin mi nie mówił.
Wszystko będzie dobrze :):):)

Mnie jakiś basen nie przekonuje jak tak zimno na zewnątrz ;-) to suszenie włosów itd. ;-)
Jestem dziś tak śpiąca i zmęczona od rana, ze masakra.. :-/ już do pracy jestem spóźniona :-/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja przedwczoraj miałam taki spadek formy, że myślałam, że zwariuję. I własnie wczorajszy basen pokazał mi, że to dla mnie świetny zastrzyk energii. Wróciłam do domu i miałam ochote na sprzątanie, gości, śmiechy, zabawę z moim siedmiolatkiem etc.
Mega zastrzyk pozytywnej energii. W sobotę ide znowu :)

Kosmetyczka mi je ściągała jakimś tam środkiem w sumie same po nim schodziły
No ja z tych wyższych mam 170 cm i startuje z wagą 62 kg. Takie dyskusje o tych testach powstają ze sama nie wiem czy wierzyć lekarzowi jak powie ze jest ok czy szukać dziury w całym. To samo miałam ze szczepienie dziecka tysiąc dyskusji, na każdym forum się gotuje od zwolenników i przeciwników byłabym chyba zdrowsza i mniej martwiła o dziecko gdybym tego nie czytała ale matczyna ciekawość a później dwa tygodnie bez snu żeby czasem nop nie wystąpiło itd.

hej :) ja też 170 i tez startuje z 62 :):) tylko, że dziś już 64,1 buuu..... to poświąteczne kilogramy :)

reklama
Ja tez mam zamiar chodzic na basen ale tylko 1xw tygodniu zawsze cos. Chodze od kilku lat tak i nie mam zamiaru rezygnowac:) jedynie z sauny musze zrezygnować bo jest niewskazana w ciąży ale czego się nie robi dla malenstwa :)
Ja dzis wstalam jakoś bez chęci do wszystkiego. Nic mi sie nie chce ......

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry