reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cisze sie ze nie jestem jedyna niskopienna :)
Co do imbiru to jeszcze w czasach imprezowych jak obawialam sie kaca to bralam drinka z imbirem i pomagalo. Teraz kac to nie nasz problem :D

reklama
U nas 6 tyg i 5 dni, czyli znowu ciąża młodsza na usg niż wg miesiączki. wg miesiączKi wychodzi 8 tyg 1 dzień. Ciąża żywa ale zagrożona z powodu plamien.Duphaston, Luteina i mam leżeć. Tylko jak to zrobić przy 15miesiecznym dziecku
Za parę dni mam kolejna wizytę.

Co do imbiru to jeszcze w czasach imprezowych jak obawialam sie kaca to bralam drinka z imbirem i pomagalo. Teraz kac to nie nasz problem :D
Ja rowniez 161cm maz 187cm corka miala 54cm i 3400 a syn 56 i 3550
U nas 6 tyg i 5 dni, czyli znowu ciąża młodsza na usg niż wg miesiączki. wg miesiączKi wychodzi 8 tyg 1 dzień. Ciąża żywa ale zagrożona z powodu plamien.Duphaston, Luteina i mam leżeć. Tylko jak to zrobić przy 15miesiecznym dziecku
Oj biedna wiadomo przy takim malenstwie nie latwo o wypoczynek.... masz moze kogos z rodziny blisko? Moze ktos mogl by pomoc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też ciężko w branży. Tzn początki , potem jak się już na stałą klientelę to w drugą stronę, chciałabyś przyjść wszystkich a nie zawsze się da, bo Twoja doba nie jest dwa razy dłuższa niż doba innych [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png
Początki zawsze są ciężkie, zwłaszcza jak chce się wszystko "na legalu" robić i mieć na chleb [emoji16] ale dobra robota zawsze się obroni, jakiś czas temu chodziłam do takiej dziewczyny na rzęsy, tuż po kursie była, dopiero zdobywała klientki, minął rok, a do niej już terminy jak do lekarza na nfz [emoji16]

Drink z imbirem? Nie widziałam nigdy takiego :) najdziwniejszy jaki próbowałam to z adwokatem i sokiem pomarańczowym, ale to jest jakaś porażka totalna, nie powinni tego nawet sprzedawać :/
Nooo o kacu na dłuuuugie miesiące można zapomnieć. Zresztą i tak dawno już nie miałam, szalone czasy dawno za mną, ostatnio już nawet po pół lampki wina miałam już w głowie helikopter [emoji16]

Będzie dobrze, poterroryzuj otoczenie, żeby trochę Ci pomogli [emoji9] i nie fatyguj się niepotrzebnie [emoji9]

8une3e3kck8m6mea.png

U nas też ciężko w branży. Tzn początki , potem jak się już na stałą klientelę to w drugą stronę, chciałabyś przyjść wszystkich a nie zawsze się da, bo Twoja doba nie jest dwa razy dłuższa niż doba innych [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

A ja z zupelnie innym pytaniem :) poniewaz mam skorki na plytce paznokcia i co polecasz z tym zrobic? Jest jakis lakier ktory by to zlikwidowal?

Hej dziewczyny [emoji2]
Z tego co widzę, późno do Was dołączam, niestety nie udało mi się przeczytać wszystkich Waszych wpisów. Może zacznę od początku :) :
Ostatnia miesiączka 12.11.2017, przewidywany termin porodu 18.08.2018. Z mężem staraliśmy się o Malucha 2 miesiące, będzie to nasze pierwsze dziecko:).
Testy ciążowe robione w domu z wynikami negatywnymi, ale badanie krwi wykazało 288 mIU/ml B-HCG 2 tyg po spodziewanym terminie @[emoji2][emoji323]
Pierwsza wizyta u lekarza 11.01, póki co nie mam żadnych nudności, jedynie co to chyba mam wzmożony apetyt i uczucie zmęczenia [emoji42] Gorąco Was pozdrawiam, życzę powodzenia :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji2]
Z tego co widzę, późno do Was dołączam, niestety nie udało mi się przeczytać wszystkich Waszych wpisów. Może zacznę od początku :) :
Ostatnia miesiączka 12.11.2017, przewidywany termin porodu 18.08.2018. Z mężem staraliśmy się o Malucha 2 miesiące, będzie to nasze pierwsze dziecko:).
Testy ciążowe robione w domu z wynikami negatywnymi, ale badanie krwi wykazało 288 mIU/ml B-HCG 2 tyg po spodziewanym terminie @[emoji2][emoji323]
Pierwsza wizyta u lekarza 11.01, póki co nie mam żadnych nudności, jedynie co to chyba mam wzmożony apetyt i uczucie zmęczenia [emoji42] Gorąco Was pozdrawiam, życzę powodzenia :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj :) gratulacje. Widze ze termin chyba bedziemy miec ten sam :) i pierwsza wizyte rowniez mamy w tym samym dniu.

Ja rowniez 161cm maz 187cm corka miala 54cm i 3400 a syn 56 i 3550

Oj biedna wiadomo przy takim malenstwie nie latwo o wypoczynek.... masz moze kogos z rodziny blisko? Moze ktos mogl by pomoc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko że nie chcemy nikomu mówić o ciąży dopoki już nie da się tego ukryć, a zawsze zajmowalismy się z mężem dzieckiem prawie sami. Wprawdzie codziennie prawie przychodzi sasiadka kuzynka która się z nim bawi ale to jest maks 1,5h a ja wtedy zwykle gotuje lub wstawiam pranie. Akurat nie mam go komu podrzucić bo też nie każdy chce się zająć takim wymagającym dzieckiem.A rodzina jest mala ,babcia pracuje jeszcze a druga chora, rodzeństwo ma własne dzieci i też nie pali się do pomocy.

reklama
A ja z zupelnie innym pytaniem :) poniewaz mam skorki na plytce paznokcia i co polecasz z tym zrobic? Jest jakis lakier ktory by to zlikwidowal?
Kosmetyczką i usuwanie frezarką. Po frezarce dużo wolniej odrastają niż po wycinaniu a te galaretki do usuwania skórek to tylko jedna wielka ściema ;)

ckai9jcgk10emd23.png

Do góry