reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Tina1201 , dziewczyny, czy dobrze rozumiem: to pierwsze usg prenatalne, to wlasnie to badanie, robione w 11- 14 tyg. ciazy na przeziernosc i kosc nosowa?
Czytalam wczoraj o tym tescie PAPPA, oj wiele tam pomylek i wiele niepotrzebnie przelanych lez, jak u twojej kolezanki. A slyszalyscie o tescie NIFTY? To jakis lepszy test?

Nifty daje 99% co do zdrowia dziecka, to już nie jest test prawdopodobieństwa. Koszt 2500zł

brzuszki miałyście ładniutkie ,ja miałam tak olbrzymi bebzol ze szok,syn miał 3960g i 60cm .fota 19dni przed porodem

Załączniki

• 6020E879-D514-4776-BD4B-5126DF88791F (2).jpg
    6020E879-D514-4776-BD4B-5126DF88791F (2).jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 102
A czy sa wśród nas mamy "niskopienne"? Takie niższe niż 160cm? Jak u Was było z brzuszkami? Jak duze dzieci Wam sie urodzily? Ja mam 158cm wzrostu, a masz 180cm i jedna z kwestii ktorych sie obawiam to ze dziecko bedzie duże :(

A czy sa wśród nas mamy "niskopienne"? Takie niższe niż 160cm? Jak u Was było z brzuszkami? Jak duze dzieci Wam sie urodzily? Ja mam 158cm wzrostu, a masz 180cm i jedna z kwestii ktorych sie obawiam to ze dziecko bedzie duże :(

Moja przyjaciółka urodziła córeczkę tydzień temu 50 cm, 2890 g, ona wzrost 160 a mąż jej prawie 190 cm dobrze zbudowany a niunia mała urodziła się

Niby wszystko każdy rozumie nikt się nie zamieni ze mną .... Boję się w pracy ze mnie zwolnią (tak jak kiedyś) gdy dowiedzą się że jestem w ciąży... U mnie ta ciaza nie była tak upragniona jak u innych ale teraz to już naprawdę chodzę smutna lub nabuzowana....
Mdli mnie cały dzień i spać mi się chce nawet w poczekalni do poradni z dzieckiem aż ludzie przechodzący się odwracali ...
Naprawdę zazdroszczę takiej siły w sobie ja już jej nie mam....
Hej, w ktorym jestes tygodniu? Moze ten stan niedlugo sie zmieni. Hormony szaleja, do tego juz jestes mama wiec raczej nie wypoczywasz ile dusza zapragnie. Jestem gleboko przekonana ze niedlugo bedziesz sie czuc lepiej. To naturalne

Ja 158 cm. Ciążę z synem zaczynałam z 42kg. Kończyłam 58 kg.
Syn 3650g, 55 cm. Wielka główka, nie zstąpił wogole - cały czas był wysoko, zero postępów porodu i straszne bóle krzyżowe. Brzuszek nie był ani ogromy ani malutki.

ckai9jcgk10emd23.png

Ja 158 cm. Ciążę z synem zaczynałam z 42kg. Kończyłam 58 kg.
Syn 3650g, 55 cm. Wielka główka, nie zstąpił wogole - cały czas był wysoko, zero postępów porodu i straszne bóle krzyżowe. Brzuszek nie był ani ogromy ani malutki.

ckai9jcgk10emd23.png
Teraz zaczynam z 49kg. I zobaczymy :)
A i nie narzekam na cc :) super doszłam do siebie. Lepiej się czułam po cc niż przez 7h próby porodu sn. Dlatego teraz tez na pewno CC :) niezależnie od tego jak będzie duże czy małe dziecko :)

ckai9jcgk10emd23.png

reklama
Ja nie na czasie lakierów [emoji23] u mnie żel i hybryda :) a w jaki sposób zdjęłaś te hybrydy ? :*

ckai9jcgk10emd23.png
Kosmetyczka mi je ściągała jakimś tam środkiem w sumie same po nim schodziły
No ja z tych wyższych mam 170 cm i startuje z wagą 62 kg. Takie dyskusje o tych testach powstają ze sama nie wiem czy wierzyć lekarzowi jak powie ze jest ok czy szukać dziury w całym. To samo miałam ze szczepienie dziecka tysiąc dyskusji, na każdym forum się gotuje od zwolenników i przeciwników byłabym chyba zdrowsza i mniej martwiła o dziecko gdybym tego nie czytała ale matczyna ciekawość a później dwa tygodnie bez snu żeby czasem nop nie wystąpiło itd.

Do góry