reklama
chomiczka007
Moderatorka
@Tina1201 , dziewczyny, czy dobrze rozumiem: to pierwsze usg prenatalne, to wlasnie to badanie, robione w 11- 14 tyg. ciazy na przeziernosc i kosc nosowa?
Czytalam wczoraj o tym tescie PAPPA, oj wiele tam pomylek i wiele niepotrzebnie przelanych lez, jak u twojej kolezanki. A slyszalyscie o tescie NIFTY? To jakis lepszy test?
Nifty daje 99% co do zdrowia dziecka, to już nie jest test prawdopodobieństwa. Koszt 2500zł
monika121326
Fanka BB :)
Mam synka 5 letniego, to już nie taki dzidziuś
Aa no tak to już duży chłopak Gratulacje.! to może teraz uda się córeczka miałby się kto opiekować, na starszego brata można liczyć
A czy sa wśród nas mamy "niskopienne"? Takie niższe niż 160cm? Jak u Was było z brzuszkami? Jak duze dzieci Wam sie urodzily? Ja mam 158cm wzrostu, a masz 180cm i jedna z kwestii ktorych sie obawiam to ze dziecko bedzie duże
oliwiapatrycja
A czy sa wśród nas mamy "niskopienne"? Takie niższe niż 160cm? Jak u Was było z brzuszkami? Jak duze dzieci Wam sie urodzily? Ja mam 158cm wzrostu, a masz 180cm i jedna z kwestii ktorych sie obawiam to ze dziecko bedzie duże
Moja przyjaciółka urodziła córeczkę tydzień temu 50 cm, 2890 g, ona wzrost 160 a mąż jej prawie 190 cm dobrze zbudowany a niunia mała urodziła się
Hej, w ktorym jestes tygodniu? Moze ten stan niedlugo sie zmieni. Hormony szaleja, do tego juz jestes mama wiec raczej nie wypoczywasz ile dusza zapragnie. Jestem gleboko przekonana ze niedlugo bedziesz sie czuc lepiej. To naturalneNiby wszystko każdy rozumie nikt się nie zamieni ze mną .... Boję się w pracy ze mnie zwolnią (tak jak kiedyś) gdy dowiedzą się że jestem w ciąży... U mnie ta ciaza nie była tak upragniona jak u innych ale teraz to już naprawdę chodzę smutna lub nabuzowana....
Mdli mnie cały dzień i spać mi się chce nawet w poczekalni do poradni z dzieckiem aż ludzie przechodzący się odwracali ...
Naprawdę zazdroszczę takiej siły w sobie ja już jej nie mam....
Ja 158 cm. Ciążę z synem zaczynałam z 42kg. Kończyłam 58 kg.A czy sa wśród nas mamy "niskopienne"? Takie niższe niż 160cm? Jak u Was było z brzuszkami? Jak duze dzieci Wam sie urodzily? Ja mam 158cm wzrostu, a masz 180cm i jedna z kwestii ktorych sie obawiam to ze dziecko bedzie duże
Syn 3650g, 55 cm. Wielka główka, nie zstąpił wogole - cały czas był wysoko, zero postępów porodu i straszne bóle krzyżowe. Brzuszek nie był ani ogromy ani malutki.
Teraz zaczynam z 49kg. I zobaczymyJa 158 cm. Ciążę z synem zaczynałam z 42kg. Kończyłam 58 kg.
Syn 3650g, 55 cm. Wielka główka, nie zstąpił wogole - cały czas był wysoko, zero postępów porodu i straszne bóle krzyżowe. Brzuszek nie był ani ogromy ani malutki.
A i nie narzekam na cc super doszłam do siebie. Lepiej się czułam po cc niż przez 7h próby porodu sn. Dlatego teraz tez na pewno CC niezależnie od tego jak będzie duże czy małe dziecko
reklama
sorenlorenson
Kosmetyczka mi je ściągała jakimś tam środkiem w sumie same po nim schodziłyJa nie na czasie lakierów [emoji23] u mnie żel i hybryda a w jaki sposób zdjęłaś te hybrydy ? :*
No ja z tych wyższych mam 170 cm i startuje z wagą 62 kg. Takie dyskusje o tych testach powstają ze sama nie wiem czy wierzyć lekarzowi jak powie ze jest ok czy szukać dziury w całym. To samo miałam ze szczepienie dziecka tysiąc dyskusji, na każdym forum się gotuje od zwolenników i przeciwników byłabym chyba zdrowsza i mniej martwiła o dziecko gdybym tego nie czytała ale matczyna ciekawość a później dwa tygodnie bez snu żeby czasem nop nie wystąpiło itd.