reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rany to wy maleńkie te brzuszki miałyście:sorry:Ja z córką dużego nie miałam z synem nadrobiłam, a wielkiej różnicy wagowej dzieci nie było 2900 i 3200.Teraz tez już widać,rano jest lekko wypukły na wieczór mega wzdęcie ,na początku chyba normalne;)Chodzę dalej w swoich ciuchach spodniach też,choć już w pasie trochę uwiera i jak siedzę muszę rozpiąć guzik.Spodnie ciążowe na szczęście mam ,trzy pary,jedne spodenki ciążowe i sukienki luzne, kupię parę bluzek i wystarczy mam nadzieję.Dobrze że się nie pozbywałam po ciążach:)

reklama
Ja nigdy zadnych ubran ciazowych nie kupowalam :)
To ja z druga corka mialam brzuch ogromny przy waszych :) ciekawe co bedzie teraz. Dzieciaki rowniez rodzilam w lipcu i we wrzesniu okna i tak byly pozamykane bo byla klima :D a we wrzesniu rodzilam o 2 w nocy ale nikogo nie obudzilam :) hehe i obie corki urodzilam w weekend ciekawe czy teraz nastepne tez bedzie weekendowe :)

Załączniki

• 14183875_1091551960930521_8784102162718689015_n.jpg
    14183875_1091551960930521_8784102162718689015_n.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 87
A ciekawe jak tam @megalija :) miała dziś wizytę na 11:D
Melduje się! Była spora obsuwa u lekarki więc powiedziała mi wprost, że się trochę spieszyi sprawdzimy przez brzuch czy ciąża umiejscowiona jest w macicy i czy wygląda ok. No i jest. siedzi sobie 10 mm zarodek w sporym pęcherzyku. Skierowałam mnie na badania (mocz, gr krwi, toxo, kiła, HIV, glukoza, TSH i jeszcze coś tam) i za 2 tygodnie się widzimy już na prawilnym badaniu USG przez pochwę, badaniu ginekologicznym i cytologii. Oczywiście wolałabym już dziś takie pełne badanie mieć ale rozumiem, że jak już po godzinie pracy ma pół godziny opóźnienia, a u mnie wszystko wygląda dobrze to nie będzie jeszcze przedłużać tylko umawiamy się na inny termin. Mam to w pakiecie wiec mnie nie zabolało w portfelu :)
Dobrego dnia dziewczyny! A no i piękne brzuszki Wam się pokazały! <3

Melduje się! Była spora obsuwa u lekarki więc powiedziała mi wprost, że się trochę spieszyi sprawdzimy przez brzuch czy ciąża umiejscowiona jest w macicy i czy wygląda ok. No i jest. siedzi sobie 10 mm zarodek w sporym pęcherzyku. Skierowałam mnie na badania (mocz, gr krwi, toxo, kiła, HIV, glukoza, TSH i jeszcze coś tam) i za 2 tygodnie się widzimy już na prawilnym badaniu USG przez pochwę, badaniu ginekologicznym i cytologii. Oczywiście wolałabym już dziś takie pełne badanie mieć ale rozumiem, że jak już po godzinie pracy ma pół godziny opóźnienia, a u mnie wszystko wygląda dobrze to nie będzie jeszcze przedłużać tylko umawiamy się na inny termin. Mam to w pakiecie wiec mnie nie zabolało w portfelu :)

No to super ze wszystko jest dobrze :) czekałam na te wiadomość :D ja z poprzedniej ciąży mam zdjęcie z 6 miesiąca chyba ale gdzieś na kompie który aktualnie jest w rozsypce więc wam nie pokaże :p brzuch miałam normlane ani duży ani mały a córka urodziła się 54cm i 3480 także tez spoko wymiary :)

Super!!! Gratulacje! :) Ja jeszcze tydzien musze wytrzymac :p

No oby, bo u mnie to już ósmy tydzień, czytam, że u niektórych to mdłości już mijają a mi się nawet nie zaczęły!

Moze nie bedziesz miec wogole :) nie kazda kobieta w ciazy ma mdlosci i wymiotuje, wszystko zalezy od tego wzrostu chormonow, napewno masz jakies inne objawy swiadczace o ciazy :)

Dokładnie, też nie życzę nikomu i dziwię się że ktoś się martwi że nie ma objawów ;) Jedna narzeka bo ma objawy a druga chciałaby miec objawy hihii. W pierwszej ciąży nie miałam dosłownie nic oprócz brzucha, czułam się świetnie, do tej pory nie przyszło mi do głowy że mogłabym się tym martwić. Całe szczęście że wcześniej nie wiedziałam że brak objawów to źle rozwijająca się ciąża czy coś [emoji14] Prawda jest taka że każda ciąża jest INNA. Znam wiele dziewczyn z 2,3 dzieciaczków i dla nich każda ciąża przebiegała zupełnie inaczej. Ja jestem zaskoczona że teraz tak cieżko to przechodzę, wydawało mi sie, wręcz byłam przekonana że teraz bedzie tak samo jak za pierwszym razem, no ale...

NowaNatka Mnie ostatnio po spacerze mega bolały pachwiny że ledwo doszłam do domu. Brzuch tez czasem pobolewa, kłucia też mam. Raczej to nie powód do niepokoju, u mnie wszystko dobrze się rozwija. Także nie zamierzam się stresować, bardziej zastanawiam sie kiedy miną te wszystkie objawy. Nudności mnie męczą okragłą dobę, żylak mi już wylazł i boli, musze kupić pończochy uciskowe. Do tego stan mojej cery i włosów woła o pomstę do nieba!! Wyglądam tragicznie

Dziewczyny mam takie pytanie, może któras tak miała lub ma. W nocy latam oczywiście czesto siku, średnio co 2godziny. Ostatnio jak wybiła "moja godzina" to pół nocy siedziałam w kibelku i ani kropelki, a cisnęło na pęcherz niemiłosiernie, dopiero rano coś się odblokowało. Taką sytuację już miałam 3 razy, w nocy, oczywiście noc nie przespana, bo chce mi się a nie mogę ;) Nie boli nic a przy zapaleniu pęcherza to raczej boli? Muszę poprosić gina o dodatkowe badania, może jakiś piasek na nerkach czy coś?
Też od wczoraj mam taki ucisk na pęcherz jakby chciało mi się bardzo mocno do toalety.

Jestem za :) ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów,tylko raz nagle zwymiotowałam od zapachu który mi nie odpowiadał a tak to żadnych objawów,niczego a dziś mam 7 letnią zdrową córeczkę :) dlatego nie zamartwiajcie się na zapas bo tylko się niepotrzebnie nakręcacie a to szkodzi maluszkom... :* głowy do góry laseczki :* :*
Dzięki za pocieszenie, to moja pierwsza ciąża, mam zerowe doświadczenie, także co do tego, jak to w ciąży się kobieta czuje. Może to głupie, i pewnie tak jest, ale jak czytam, że wiele z was wymiotuje i czuje się strasznie to myślę tak: dobrze, że ja nie mam mdłości a zdrugiej strony- dlaczego nie mam mdłości? Może moja ciąża nie rozwija się tak jak powinna? Ale Ok. Ja już się tym brakiem mdłości nie będę przejmować i będę myśleć pozytywnie, że wszystko jest Ok, szczególnie, że wiele z was pisze, że miało podobnie.

reklama
Anet 23 ja miałam bardzo podobny brzuch w drugiej ciąży. Jednak wszystko już się łatwiej rozciąga.

Oliwiapatrycja zgrabny miałaś brzuszek. Teraz też jest zgrabny [emoji5]️

Megalija super, że wszystko w porządku

Ja teraz nie mam prawie żadnych nudności w porównaniu do pozostałych ciąż i nie rozpaczam [emoji6]

Z tym chodzeniem do toalety, to zawsze lepiej sprawdzić, czy nie ma zapalenia pęcherza.

Ja się umówiłam na jutro na pierwszą wizytę do lekarza [emoji4]

Do góry