reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A i najtragiczniejszy dla mnie objaw ciąży. Hybryda mi sie nie trzyma, od kilku dni odchodzi platami moj świąteczny mani i dla mnie to tragedia. Od 4 lat robie sobie bez przerwy i uwielbiam moje pazurki, a teraz bede musiala z nich zrezygnowac [emoji33][emoji33][emoji33][emoji107][emoji47][emoji25][emoji24][emoji24]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No mi babcia na zeszłe święta tez wróżyła chłopca przy następnej ciąży , a babcia tarocistka , i te objawy inne mam niż jak przy dziewczynie , ale jak będzie zobaczymy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mialam dwie ciaze, dwie dziewczynki i takie same objawy, teraz zupelnie inne i tez sie zastanawiam czy moze to nie chlopiec :) a czy wasi mezczyzni przechodza ciaze z wami? Ja od swojego ciagle slysze ze gdzies go boli :)

Ja sie czuje jak jedna wielka kupa.. sorry ale to jest jedyne określenie. Mdli mnie ciagle najgorzej rano i wieczorem, w ciagu dnia trochę mniej ale cały czas jednak mdłości są. Spałabym co chwile, jestem wydęta, nic mi nie smakuje nic mi sie nie chce.. A jeszcze tydzień temu wszystko było normalnie [emoji3] na szczęście to już 8t1d, już coraz blizej do 2 trymestru [emoji41]

Ja mialam dwie ciaze, dwie dziewczynki i takie same objawy, teraz zupelnie inne i tez sie zastanawiam czy moze to nie chlopiec :) a czy wasi mezczyzni przechodza ciaze z wami? Ja od swojego ciagle slysze ze gdzies go boli :)

U nas dookoła same dziewczynki się rodzą i w rodzinie i wśród znajomych , wiec przydałby się chłopiec w końcu ! Chociaż jak dla mnie bez różnicy , jedynie co to byłby duży problem z imieniem dla chłopca , mało które mi się podoba a jeśli już to moj mąż je odrzuca .

Anet mojego często coś boli wiec nawet nie wiem :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie czuje jak jedna wielka kupa.. sorry ale to jest jedyne określenie. Mdli mnie ciagle najgorzej rano i wieczorem, w ciagu dnia trochę mniej ale cały czas jednak mdłości są. Spałabym co chwile, jestem wydęta, nic mi nie smakuje nic mi sie nie chce.. A jeszcze tydzień temu wszystko było normalnie [emoji3] na szczęście to już 8t1d, już coraz blizej do 2 trymestru [emoji56]

Ja tez mam i mdłość i nic mi się nie chce , również czuje się jak kupa , do tego mam atak AZS i Jestem śpiąca , ale to i tak wciąż czuje się lepiej niż w pierwszej ciąży , w której wymiotowałam dalej niż widziałam , często już żółcią , bo nie było czym , od wszystkiego mnie odrzucało :p

Jak już o płci mowa, to moja pierwsza ciąża, wiec pojecia nie mam, o czym moje objawy świadczą, ale moja sąsiadka mnie męczy, że będzie dziewczynka, bo tak wynika z chińskiego kalendarza płci, słyszalyscie o tym? Dziewczyny, które mają już dzieciątko sprawdźcie, czy się sprawdziło ;) podobno 85% skuteczności jak ktoś statystycznie przeanalizował ;)

Jak już o płci mowa, to moja pierwsza ciąża, wiec pojecia nie mam, o czym moje objawy świadczą, ale moja sąsiadka mnie męczy, że będzie dziewczynka, bo tak wynika z chińskiego kalendarza płci, słyszalyscie o tym? Dziewczyny, które mają już dzieciątko sprawdźcie, czy się sprawdziło ;) podobno 85% skuteczności jak ktoś statystycznie przeanalizował ;)

Tak mi się sprawdziło , teraz również wychodzi dziewczyna wiec zobaczymy

Tak mi się sprawdziło , teraz również wychodzi dziewczyna wiec zobaczymy

Poleć sprawdzona stronę ;)

gannyx8dsoycbms0.png

reklama
Ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie, cały czas żyłam w biegu i nie zwalniałam. Zero objawów ciąży poza rosnącym brzuchem i dodatkowymi kilogramami. Energii miałam milion sto ;) Jedynym smutnym doświadczeniem,to był poród. Bardzo bałam się cesarki, znieczulenia w kręgosłup. A niestety musiałam ją mieć. Co prawda nie wspominam jej tragicznie. Ale niesmak pozostał ;) Za drugim razem gdy zaszłam w ciążę i później poroniłam, to od początku czułam się tragicznie. Jakbym połknęła piłkę, zero apetytu, humoru, wewnętrzne rozbicie. I ciągła złość na wszystko i na wszystkich. Po prostu czułam ,że to źle się skończy. Od początku było coś nie tak z tą drugą ciąża. A teraz , teraz,to czuję się nawet okej. Poza tym,że ciągle bym spała. I bardzo się boję powtórki ,że i tym razem sie nie uda. A że dziś idę na wizytę,to panikuje znowu ;( Eh.

Do góry