reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A i najtragiczniejszy dla mnie objaw ciąży. Hybryda mi sie nie trzyma, od kilku dni odchodzi platami moj świąteczny mani i dla mnie to tragedia. Od 4 lat robie sobie bez przerwy i uwielbiam moje pazurki, a teraz bede musiala z nich zrezygnowac [emoji33][emoji33][emoji33][emoji107][emoji47][emoji25][emoji24][emoji24]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No mi babcia na zeszłe święta tez wróżyła chłopca przy następnej ciąży , a babcia tarocistka , i te objawy inne mam niż jak przy dziewczynie , ale jak będzie zobaczymy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mialam dwie ciaze, dwie dziewczynki i takie same objawy, teraz zupelnie inne i tez sie zastanawiam czy moze to nie chlopiec :) a czy wasi mezczyzni przechodza ciaze z wami? Ja od swojego ciagle slysze ze gdzies go boli :)

Ja sie czuje jak jedna wielka kupa.. sorry ale to jest jedyne określenie. Mdli mnie ciagle najgorzej rano i wieczorem, w ciagu dnia trochę mniej ale cały czas jednak mdłości są. Spałabym co chwile, jestem wydęta, nic mi nie smakuje nic mi sie nie chce.. A jeszcze tydzień temu wszystko było normalnie [emoji3] na szczęście to już 8t1d, już coraz blizej do 2 trymestru [emoji41]

Ja mialam dwie ciaze, dwie dziewczynki i takie same objawy, teraz zupelnie inne i tez sie zastanawiam czy moze to nie chlopiec :) a czy wasi mezczyzni przechodza ciaze z wami? Ja od swojego ciagle slysze ze gdzies go boli :)

U nas dookoła same dziewczynki się rodzą i w rodzinie i wśród znajomych , wiec przydałby się chłopiec w końcu ! Chociaż jak dla mnie bez różnicy , jedynie co to byłby duży problem z imieniem dla chłopca , mało które mi się podoba a jeśli już to moj mąż je odrzuca .

Anet mojego często coś boli wiec nawet nie wiem :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie czuje jak jedna wielka kupa.. sorry ale to jest jedyne określenie. Mdli mnie ciagle najgorzej rano i wieczorem, w ciagu dnia trochę mniej ale cały czas jednak mdłości są. Spałabym co chwile, jestem wydęta, nic mi nie smakuje nic mi sie nie chce.. A jeszcze tydzień temu wszystko było normalnie [emoji3] na szczęście to już 8t1d, już coraz blizej do 2 trymestru [emoji56]

Ja tez mam i mdłość i nic mi się nie chce , również czuje się jak kupa , do tego mam atak AZS i Jestem śpiąca , ale to i tak wciąż czuje się lepiej niż w pierwszej ciąży , w której wymiotowałam dalej niż widziałam , często już żółcią , bo nie było czym , od wszystkiego mnie odrzucało :p

Jak już o płci mowa, to moja pierwsza ciąża, wiec pojecia nie mam, o czym moje objawy świadczą, ale moja sąsiadka mnie męczy, że będzie dziewczynka, bo tak wynika z chińskiego kalendarza płci, słyszalyscie o tym? Dziewczyny, które mają już dzieciątko sprawdźcie, czy się sprawdziło ;) podobno 85% skuteczności jak ktoś statystycznie przeanalizował ;)

Jak już o płci mowa, to moja pierwsza ciąża, wiec pojecia nie mam, o czym moje objawy świadczą, ale moja sąsiadka mnie męczy, że będzie dziewczynka, bo tak wynika z chińskiego kalendarza płci, słyszalyscie o tym? Dziewczyny, które mają już dzieciątko sprawdźcie, czy się sprawdziło ;) podobno 85% skuteczności jak ktoś statystycznie przeanalizował ;)

Tak mi się sprawdziło , teraz również wychodzi dziewczyna wiec zobaczymy

Tak mi się sprawdziło , teraz również wychodzi dziewczyna wiec zobaczymy

Poleć sprawdzona stronę ;)

gannyx8dsoycbms0.png

reklama
Ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie, cały czas żyłam w biegu i nie zwalniałam. Zero objawów ciąży poza rosnącym brzuchem i dodatkowymi kilogramami. Energii miałam milion sto ;) Jedynym smutnym doświadczeniem,to był poród. Bardzo bałam się cesarki, znieczulenia w kręgosłup. A niestety musiałam ją mieć. Co prawda nie wspominam jej tragicznie. Ale niesmak pozostał ;) Za drugim razem gdy zaszłam w ciążę i później poroniłam, to od początku czułam się tragicznie. Jakbym połknęła piłkę, zero apetytu, humoru, wewnętrzne rozbicie. I ciągła złość na wszystko i na wszystkich. Po prostu czułam ,że to źle się skończy. Od początku było coś nie tak z tą drugą ciąża. A teraz , teraz,to czuję się nawet okej. Poza tym,że ciągle bym spała. I bardzo się boję powtórki ,że i tym razem sie nie uda. A że dziś idę na wizytę,to panikuje znowu ;( Eh.

Do góry