reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mnie w 1 ciąży cała dobe męczyły mdłości i nadwrażliwość na zapachy później doszły wymioty i tak od 5 tc do 15 tc mnie trzymało.Teraz żadne zapachy mnie nie odrzucają,ale jakoś za bardzo apetytu też nie mam.Coś mi się wydaje,że będzie chłopak ;) W 1 ciąży czułam, od początku,że będzie dziewczynka
Ja w pierwszej ciąży nie miałam wogole objawow, 2 razy wymiotowałam z glodu jadac autem i tyle teraz nie wymiotuje ale silnie reaguje na zapachy , mdli mnie, nie mam sily na nic.

reklama
Preatalne prywatnie.Ja prowadze ciążę w Medikover w Poznaniu, mąż ma tam pakiet z pracy i w tym pakiecie mam też prenatalne,połówkowe i test PAppa 1 ciąże też tam prowadziłam.
Ja też biore Euthyrox od marca tego roku lecze się na niedoczynność tarczycy,a powiedz mi czy jak bierze się ten lek to będzie można karmić piersią? Nie zaszkodzi on maluszkowi?

O to mieszkamy w "miarę blisko siebie";) ja chodzę do lekarza w Wolsztynie kieruje mnie na prenatalne do Kościana.pierwsze prywatnie bo jest lekarz na urlopie i nie zdąży skierowanie wypisać a drugie na NFZ idę już.ja biorę euthyrox do końca ciąży w dniu porodu już nie brałam wiec nie wiem czy można karmić ,pewnie tak bo w pierwszej ciąży się tez tym faszerowalam wiec byloto w organizmie i nic nie mówiono jak karmiłam.

Mnie w 1 ciąży cała dobe męczyły mdłości i nadwrażliwość na zapachy później doszły wymioty i tak od 5 tc do 15 tc mnie trzymało.Teraz żadne zapachy mnie nie odrzucają,ale jakoś za bardzo apetytu też nie mam.Coś mi się wydaje,że będzie chłopak ;) W 1 ciąży czułam, od początku,że będzie dziewczynka

Ewelina mam te same przeczucia , chociaż już nie wiem czy to przypadkiem moj mąż - niemąż mi nie wmówił ze będzie chłopak [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ;) Dołączam do Was, choć jeszcze zamiast radości mam w sobie mnóstwo niepokoju. Jestem po in vitro - beta robiona 3razy, cały czas przyrasta, ale usg robione w 6t+3d nie pokazało zarodka i serduszka, a pęcherzyk ciążowy. Lekarz mnie uspokaja - następne usg 02.01. i w klinice pewnie będę monitorowana dość często, tym bardziej, że nadal biorę leki wszelakiego rodzaju ;)
p.s. produkcja stron postów na forum rośnie zastraszająco szybko ;)

A jakoe objawy na chlopca sie wam sprawdzaja? :)
Ja z synem pół ciąży wymiotowałam. A smaki mialam różnie

ckai9jcgjazlduyd.png

Może nie objawy na chłopca - poprostu objawy przy tej ciąży są inne niż przy tamtej, czyli przy dziewczynce - dlatego taka myśl się pojawiła :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja przy synku nie mialam żadnych objawów. Czułam sie jaj skowronek, nie mialam zadnych zachcianek, tylko odrzucilo mnie od ryb no i mialam duzy brzuch na koncowce [emoji1][emoji1] A teraz wszystkie plagi egipskie, nudnosci, zmęczenie, odrzut od wszystkiego praktycznie, senność, wzdęcia. Czuje sie jak shit. Od poczatku wien ze bedzie córka, z synem byłam przekonana o chłopcu. Zreszta niezawodna wróżba mojej mamy wróży córkę, i praktyki tescia fizyka też. Może glupio to brzmi ale u nas w rodzinie wszystkim sie to sprawdza [emoji28]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No mi babcia na zeszłe święta tez wróżyła chłopca przy następnej ciąży , a babcia tarocistka , i te objawy inne mam niż jak przy dziewczynie , ale jak będzie zobaczymy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry