reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć dziewczyny jestem po dzisiejszej wizycie u gina :) Dzidzie już ładnie widać nie tylko taka kropke jak 2 tyg temu :) Z OM i z USG 9tyg i 2 dni wiec wszystko jest dobrze :) Kolejna wizyta 26 stycznia i 18 stycznia mam usg prenatalne

Jaki maluszek śliczny!;)prenatalne prywatnie czy na NFZ?

Ja zaparcia miałam w pierwszej ciąży okropne, a w tej póki co jak nigdy tylko skurcze jelit mam a zaparć wcale, pije dużo wody ok 2 litrów tak jak kazał mi lekarz i wydaje mi się ze dzieki temu udaje mi się jeszcze ich uniknąć chociaż jak tak się opije czuję się jak słoń i to sikanie co minutę

Czym Ci się skurcze jelit objawiają i po jakiej stronie brzucha masz?
Wiem ze bóle

Mnie męczą znacznie dłużej, nie tylko po świątecznie, kwalek przed się zaczęło,lekarz mówi że duży wplyw maja na to witaminy i progresteron który biorę
Ja nie miałam badanego progesteronu , liczę ze to problem z wypróżnieniem się po czuje się nie do końca wypróżniona i pewnie stad te skurcze jelit.
Z witamin tylko kwas foliowy dodatkowo żurawit i euthyrox

reklama
Ja mam luteine 2xpo 100, ale miałam lekkie plemienia i biorę 3x i nie wiem czy to nie za dużo ale plamień póki co nie mam, a pamiętam że w poprzedniej ciąży brałam 2xpo 200 wiec myślę ze to jakaś dawka końska nie jest biorę ja dopochwowo któraś bierze w takich ilościach?
Bole jelit zazwyczaj mam rano jak wstanę i czuje je w środku poprostu charakterystyczne jak dla układu pokarmowego, napewno no są to bóle związane z ciąża poza tym przy tych bolach mam parcie na stolec

Cześć dziewczyny jestem po dzisiejszej wizycie u gina :) Dzidzie już ładnie widać nie tylko taka kropke jak 2 tyg temu :) Z OM i z USG 9tyg i 2 dni wiec wszystko jest dobrze :) Kolejna wizyta 26 stycznia i 18 stycznia mam usg prenatalne
Super:-) ja mam wizytę 8.01. i to już będzie 10 tydzień, masz jakieś objawy? Ja nie mogę spać w nocy, mdłości ustały,a piersi pobolewaja ale w nocy:-) tak po za tym jest dobrze:-)

Super:-) ja mam wizytę 8.01. i to już będzie 10 tydzień, masz jakieś objawy? Ja nie mogę spać w nocy, mdłości ustały,a piersi pobolewaja ale w nocy:-) tak po za tym jest dobrze:-)
Tak jestem senna zwłaszcza popołudniami i czasem mnie mdli,kilka razy zdarzyło mi się wymiotować ale to nic w porównaniu do męki jaka przechodziłam w 1 ciąży już od 5 tc.Teraz już powinno być coraz lepiej wkońcu jeszcze tylko kilka tygodni i zaczynamy 2 trymestr :)

Tak jestem senna zwłaszcza popołudniami i czasem mnie mdli,kilka razy zdarzyło mi się wymiotować ale to nic w porównaniu do męki jaka przechodziłam w 1 ciąży już od 5 tc

U mnie było to samo , w córka w ciąży katorga do 5 gdzieś miesiąca . Teraz rano lekkie mdłości po pol godziny jest Ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki maluszek śliczny!;)prenatalne prywatnie czy na NFZ?

Czym Ci się skurcze jelit objawiają i po jakiej stronie brzucha masz?
Wiem ze bóle

Ja nie miałam badanego progesteronu , liczę ze to problem z wypróżnieniem się po czuje się nie do końca wypróżniona i pewnie stad te skurcze jelit.
Z witamin tylko kwas foliowy dodatkowo żurawit i euthyrox
Preatalne prywatnie.Ja prowadze ciążę w Medikover w Poznaniu, mąż ma tam pakiet z pracy i w tym pakiecie mam też prenatalne,połówkowe i test PAppa 1 ciąże też tam prowadziłam.
Ja też biore Euthyrox od marca tego roku lecze się na niedoczynność tarczycy,a powiedz mi czy jak bierze się ten lek to będzie można karmić piersią? Nie zaszkodzi on maluszkowi?

U mnie było to samo , w córka w ciąży katorga do 5 gdzieś miesiąca . Teraz rano lekkie mdłości po pol godziny jest Ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie w 1 ciąży cała dobe męczyły mdłości i nadwrażliwość na zapachy później doszły wymioty i tak od 5 tc do 15 tc mnie trzymało.Teraz żadne zapachy mnie nie odrzucają,ale jakoś za bardzo apetytu też nie mam.Coś mi się wydaje,że będzie chłopak ;) W 1 ciąży czułam, od początku,że będzie dziewczynka

reklama
Do góry