reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny co na katar w ciąży? Zalało mnie okrutnie. Spać nie mogę, a w sobotę biorę ślub...

ckaiyx8d63pd6voi.png

Cześć dziewczyny. Witam nowe sierpniowki. Ja dziś spędziłam pół dnia w łóżku. Strasznie boli mnie brzuch. Czy któraś tak miała? Myślałam że to dolegliwości ze strony układu pokarmowego, ale za nic nie chce przejść...:crazy:

Hej, mnie już od trzeciego tygodnia lekko pobolewa brzuch. To nie jest straszny ból, ale niezbyt przyjemne uczucie ucisku w podbrzuszu, tak jak w dniu miesiączki. To uczucie mam permanentnie przez cały dzień. Budzę się z nim i idę spać. Czasem coś ostro zakłuje, ale zaraz przestaje. Chociaż właśnie w piątym tygodniu miałam też takie bardzo mocne bóle brzucha ze dwa dni i wszystko mi przeszło.

Dziewczyny co na katar w ciąży? Zalało mnie okrutnie. Spać nie mogę, a w sobotę biorę ślub...

ckaiyx8d63pd6voi.png
Nie mam pojęcia, co jest skuteczne. Czytałam chyba tu na blogu, że któraś pije syrop z cebuli. Nie wiem jednak na ile jest on skuteczny w przypadku mocnego kataru. Może zapytaj w aptece? Tak naprawdę, na każdym leku piszą, że w ciąży lepiej nie stosować... Ale jak tu nie stosować kiedy w ciąży niestety też dopadają nas choróbska.

Hej dziewczyny ! Pozwolę sobie do Was dołączyć :) termin na 17.08 . Mam już 4 letnia córeczkę , która jest moim całym światem . Mam 27 lat i mieszkam w Uk . Tutaj pierwsze Usg jest dopiero w 12 tc. Byłam już na spotkaniu z położna ( masa papierów do wypełnienia i pobranie krwi nic poza tym ). Usg mam wyznaczone na 5 lutego dopiero , wiec te z Was które nie mogą się doczekać swojego Usg mogę pocieszyć , ze ja to się dopiero naczekam [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Witaj Tina,
12 tydzień to naprawdę już późno. Nie dziwię się, że nie możesz się doczekać. Ja miałam in vitro i zarówno przed ciążą jak i w pierwszych dniach, tygodniach bywałam w klinice raz na tydzień albo nawet dwa, więc u mnie wyglądało to zupełnie inaczej. Następny termin mam na 15 stycznia i cieszę się, że wkońcu mam trochę odpoczynku od tego jeżdżenia w te i we wte.

Witaj Tina,
12 tydzień to naprawdę już późno. Nie dziwię się, że nie możesz się doczekać. Ja miałam in vitro i zarówno przed ciążą jak i w pierwszych dniach, tygodniach bywałam w klinice raz na tydzień albo nawet dwa, więc u mnie wyglądało to zupełnie inaczej. Następny termin mam na 15 stycznia i cieszę się, że wkońcu mam trochę odpoczynku od tego jeżdżenia w te i we wte.

Córkę urodziłam jeszcze mieszkając w Polsce i tam wizytę z Usg miałam co miesiąc , do tego pierwsza ciąże straciłam w Ok 10 tyg , wiec nie jest łatwo mi się przestawić na to ich angielskie podejście :p . Nie wiem czy wytrzymam do lutego i czy nie umówię się prywatnie do kliniki na Usg :) narazie staram się nie denerwować i być spokojna , ułożyłam sobie w głowie ze wszystko będzie w porządku :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oj, bardzo przykro, że straciłaś pierwsza ciąże. Jeśli ciebie to uspokoi, to umów się do prywatnej klinki, ja bym tak zrobiła. Dla spokojności, nie będziesz się niepotrzebnie denerwować.

Martakratka

U mnie widział pusty pęcherzyk, nic w środku, beta właśnie rosła jak u Ciebie. Samo sie zakończyło. Wiem co przezywasz, ale z perspektywy czasu wiem ze tak miało być, lepiej na początku niż w późniejszym trakcie ciazy. Życzę powodzenia!

gannyx8dsoycbms0.png
Karokaro - w którym tyg i gdzie zobaczył ten pusty pecherzyk u Ciebie?

Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie. Przed włączeniem się do waszej grupy postanowiłam przeczytać wszystkie wpisy od początku, żeby was poznać i zobaczyć o czym piszecie. Niestety, dotarłam do 20 strony ze 171 i padłam ze zmęczenia :happy:, tego jest naprawdę bardzo dużo! Prosicie, żebym napisała coś o sobie. Myślę, że jestem najstarsza z was wszyskich:shocked2:. Mam 39 lat, ale w kwietniu stuknie już 40... Nigdy nie planowałam być tak starą mamą, ale natura chciała inaczej i myślę, że będzie bardzo fajnie. Wyglądam młodo, jak na swój wiek i tym trochę „nadrabiam”. Czy jest tu jeszcze ktoś po in vitro?

W końcu ktoś o podobnym wieku :)
Pozdrowionka, jestem o rok od Ciebie młodsza :)
Buźka :)

reklama
Do góry