reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, jestem na izbie przyjęć, po kolejnym badaniu usg, na którym nie widać pęcherzyka. Czekam na wynik bety. Lekarz, który robił mi badanie gdy go zapytałam powiedział, że przy tak niskiej becie podają meta (costam) nie zapamiętałam dokładnie. Jest tu ktoś kto miał co podawany? Jak długo trzeba zostać wtedy w szpitalu? A może wiecie gdzie mogę o tym poczytać ...?

Trzymaj sie, nie pozwol na nic dopoki nie beda miec 100 % pewnosci.

reklama
Dziewczyny, jestem na izbie przyjęć, po kolejnym badaniu usg, na którym nie widać pęcherzyka. Czekam na wynik bety. Lekarz, który robił mi badanie gdy go zapytałam powiedział, że przy tak niskiej becie podają meta (costam) nie zapamiętałam dokładnie. Jest tu ktoś kto miał co podawany? Jak długo trzeba zostać wtedy w szpitalu? A może wiecie gdzie mogę o tym poczytać ...?
Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy. Życzę dużo zdrówka i siły.

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Właśnie dzwoniłam do swojej pani ginekolog i wizyta 4.01;) mam nadzieje że wszytsko będzie wporządku, bo brzuch mnie pobolewa jak na okres...
Pytanie z innej beczki. Od kiedy planujecie iść na L4? Ja pracuje fizycznie przy linii produkcyjnej i nie mam mozliwości jak mi będzie słabo, niedobrze czy coś po prostu odejść i zrobić sobie przerwe. Czasem też są ciężkie rzeczy do podnoszenia i nie chciałabym zaszkodzić fasolce..

Właśnie dzwoniłam do swojej pani ginekolog i wizyta 4.01;) mam nadzieje że wszytsko będzie wporządku, bo brzuch mnie pobolewa jak na okres...
Pytanie z innej beczki. Od kiedy planujecie iść na L4? Ja pracuje fizycznie przy linii produkcyjnej i nie mam mozliwości jak mi będzie słabo, niedobrze czy coś po prostu odejść i zrobić sobie przerwe. Czasem też są ciężkie rzeczy do podnoszenia i nie chciałabym zaszkodzić fasolce..

Hej ja również pracowałam na produkcji i zwolnienie mam w zasadzie od pierwszego dnia gdy się dowiedziałam o ciąży czyli dzień po spodziewanej miesiączce, gdy zrobiłam badania z krwi. Również musiałam podnosić czasem jakieś kartony a przede wszystkim ja pracowałam w klejach.. To było niebezpieczne i bardzo szkodliwe a już w szczególności w ciąży. Moja doktorka powiedziała że od razu w takim wypadku mam iść. Lepiej dmuchać na zimne.

Hej ja również pracowałam na produkcji i zwolnienie mam w zasadzie od pierwszego dnia gdy się dowiedziałam o ciąży czyli dzień po miesiączce. Również musiałam podnosić czasem jakieś kartony a przede wszystkim ja pracowałam w klejach.. To było niebezpieczne i bardzo szkodliwe a już w szczególności w ciąży. Moja doktorka powiedziała że od razu w takim wypadku mam iść. Lepiej dmuchać na zimne.
No właśnie bo przecież nie bede sie w3szystkim w koło tłumaczyć że jestem w ciązy i nie mogę..Pani doktor sama zaproponowała zwolnienie czy ja o to prosiłaś?

No właśnie bo przecież nie bede sie w3szystkim w koło tłumaczyć że jestem w ciązy i nie mogę..Pani doktor sama zaproponowała zwolnienie czy ja o to prosiłaś?

No dokładnie, tylko oczywiście w firmie po tyg mojego zwolnienia już wszystkim doszło że jestem w ciąży. I to mnie strasznie zdenerwował bo to dopiero początki, rodzinie jeszcze nie powiedzieliśmy a firma już całą wiedziała, no ale ta już jest.
Zapytałam czy radziłbym mi już pójść na zwolnienie czy poczekać, a oba powiedziała że jak najbardziej radzi już iść na L4, bo lepiej dmuchać na zimne. Szczególnie że to nie jest praca za biurkiem tylko na produkcji.

Na Twoim miejscu ze względu na pracę radziła b od razu. Ja od razu poszłam w pracy. Teraz z kolei jestem na swojej działalności i planuje pracować ile tylko dam radę, no ale.. mam pracę siedząca :)

ckai9jcgjazlduyd.png

reklama
No dokładnie, tylko oczywiście w firmie po tyg mojego zwolnienia już wszystkim doszło że jestem w ciąży. I to mnie strasznie zdenerwował bo to dopiero początki, rodzinie jeszcze nie powiedzieliśmy a firma już całą wiedziała, no ale ta już jest.
Zapytałam czy radziłbym mi już pójść na zwolnienie czy poczekać, a oba powiedziała że jak najbardziej radzi już iść na L4, bo lepiej dmuchać na zimne. Szczególnie że to nie jest praca za biurkiem tylko na produkcji.
Dzieki ;) Zrobie tak samo ;) Fasolka najważniejsza ;)

Do góry