reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jesli by byla pozamaciczna to chyba by ja widzial na usg, tak mi sie wydaje.
Dlatego ja stawiam na słaby sprzęt

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Sprzęt miał dobry moim zdaniem. Usg robił mi chyba z 40 min. Widział tylko torbiel jajnika, ale rano gin z NFZ powiedział że to nic groźnego. Tak się boję operacji. I tego ze będę musiała zostać w szpitalu.

Czytalam ze przy ciazy pozamacicznej sa o wiele wieksze wzrosty Bety niz w prawidłowej ciąży, aczkolwiek mogę sie mylic. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardziej bym stawiała na puste jajo. Miałam podobny przyrost bety jak miałam właśnie puste jajo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja miałam w zeszłym roku ciążę pozamaciczna.. Od 5 tc zaczęłam plamić koło 6 tc poszłam na usg lekarz stwierdził " ciążę ja tu widzę oczami wyobraźni" nic nie było, 5 testów pozytywnych.. przepisał duph~ i kazał przyjść za tydzień.. Minęło ok 2 moze 3 dni od wizyty u niego zaczęła mnie okropnie boleć prawa strona w okolicy jajnika.. Pierwszy ból stlumilam nospa forte drugiej fali bólu już się nie dało zabić tabletka zawołałam brata żeby zawiózł do szpitala.. W szpitalu podczas usg, ciąży nie widać.. Pobrali krew na bete koło 15 później koło 20 i jeszcze raz rano. Beta dziwnie szalała i nie przyrastala prawidłowo.. Lekarka stwierdziła ciaza pozamaciczna, ale 100% pewności dał zabieg podczas którego usunięto mi jajowod z jajnikiem. Byłam zrozpatrzona że już tak łatwo w ciążę nie zajde.. ok 2 mies po zabiegu nie dostałam @, zrobiłam test i pędem do lekarza żeby zobaczyć pęcherzyk. Nie dość że był już pecherzyk to z serduszkiem [emoji7][emoji7]
Sam zabieg zazwyczaj jest przeprowadzany laparoskopowo, czasami udaje się uratować jajowod..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

reklama
A masz jakieś inne objawy...ból pleców ramion, krwawienie parcie na stolec? Czy tylko slaby przyrost bety?

Do góry