Dlatego ja stawiam na słaby sprzętJesli by byla pozamaciczna to chyba by ja widzial na usg, tak mi sie wydaje.
reklama
martakratka
Fanka BB :)
Sprzęt miał dobry moim zdaniem. Usg robił mi chyba z 40 min. Widział tylko torbiel jajnika, ale rano gin z NFZ powiedział że to nic groźnego. Tak się boję operacji. I tego ze będę musiała zostać w szpitalu.
Anet29
Sprzęt miał dobry moim zdaniem. Usg robił mi chyba z 40 min. Widział tylko torbiel jajnika, ale rano gin z NFZ powiedział że to nic groźnego. Tak się boję operacji. I tego ze będę musiała zostać w szpitalu.
Czyli ze dwoch lekarzy potwierdzilo brak pecherzyka?
martakratka
Żaden go nie widział.
chomiczka007
Moderatorka
Czytalam ze przy ciazy pozamacicznej sa o wiele wieksze wzrosty Bety niz w prawidłowej ciąży, aczkolwiek mogę sie mylic. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A mi się wydaje że niższy ale mogę się mylićCzytalam ze przy ciazy pozamacicznej sa o wiele wieksze wzrosty Bety niz w prawidłowej ciąży, aczkolwiek mogę sie mylic. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze
martakratka
Bardziej bym stawiała na puste jajo. Miałam podobny przyrost bety jak miałam właśnie puste jajo.
Trafiłaś wtedy do szpitala? Twój lekarz widział to jajeczko na usg?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Late92
Zaangażowana w BB
Ja miałam w zeszłym roku ciążę pozamaciczna.. Od 5 tc zaczęłam plamić koło 6 tc poszłam na usg lekarz stwierdził " ciążę ja tu widzę oczami wyobraźni" nic nie było, 5 testów pozytywnych.. przepisał duph~ i kazał przyjść za tydzień.. Minęło ok 2 moze 3 dni od wizyty u niego zaczęła mnie okropnie boleć prawa strona w okolicy jajnika.. Pierwszy ból stlumilam nospa forte drugiej fali bólu już się nie dało zabić tabletka zawołałam brata żeby zawiózł do szpitala.. W szpitalu podczas usg, ciąży nie widać.. Pobrali krew na bete koło 15 później koło 20 i jeszcze raz rano. Beta dziwnie szalała i nie przyrastala prawidłowo.. Lekarka stwierdziła ciaza pozamaciczna, ale 100% pewności dał zabieg podczas którego usunięto mi jajowod z jajnikiem. Byłam zrozpatrzona że już tak łatwo w ciążę nie zajde.. ok 2 mies po zabiegu nie dostałam @, zrobiłam test i pędem do lekarza żeby zobaczyć pęcherzyk. Nie dość że był już pecherzyk to z serduszkiem [emoji7][emoji7]
Sam zabieg zazwyczaj jest przeprowadzany laparoskopowo, czasami udaje się uratować jajowod..
Sam zabieg zazwyczaj jest przeprowadzany laparoskopowo, czasami udaje się uratować jajowod..
reklama