reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej ;) to dopiero moje pierwsze kroczki na tym forum, wiec prosze o wyrozumialosc ;) otoz 15.12 mialam wizyte u ginekologia niezwiązane z ciaza. Jednak jakos tak mialam jakies przeczucia i dzien wczesniej zrobilam test. Jakie bylo moje zdziwienie gdy pokazala sie blada druga kreseczka. Okres mial byc 19.12. Wiec zdziwilam sie ze juz cos wyszlo ;) pani ginekolog powiedziala ze na razie nic nie widac, ale macica jest pogrubiona i mozliwe ze to wczesna ciaza ;) wczoraj znowu robilam test i wyszly wyrazne dwie kreski . Na razie do mnie to jeszcze nie dociera pani ginekolog kazala zrobic drugi test po terminie miesiączki i jesli bedzie pozytywny zeby zapisac sie na wizyte po nowym roku. Jak myslicie czy to nie za pozno az tyle czekac na wizyte? Czy komus wyszly dwie wyrazne kreski a okazalo się ze to jednak nie ciaza ? Z góry dzieki za odpowiedzi

reklama
Hej ;) to dopiero moje pierwsze kroczki na tym forum, wiec prosze o wyrozumialosc ;) otoz 15.12 mialam wizyte u ginekologia niezwiązane z ciaza. Jednak jakos tak mialam jakies przeczucia i dzien wczesniej zrobilam test. Jakie bylo moje zdziwienie gdy pokazala sie blada druga kreseczka. Okres mial byc 19.12. Wiec zdziwilam sie ze juz cos wyszlo ;) pani ginekolog powiedziala ze na razie nic nie widac, ale macica jest pogrubiona i mozliwe ze to wczesna ciaza ;) wczoraj znowu robilam test i wyszly wyrazne dwie kreski . Na razie do mnie to jeszcze nie dociera pani ginekolog kazala zrobic drugi test po terminie miesiączki i jesli bedzie pozytywny zeby zapisac sie na wizyte po nowym roku. Jak myslicie czy to nie za pozno az tyle czekac na wizyte? Czy komus wyszly dwie wyrazne kreski a okazalo się ze to jednak nie ciaza ? Z góry dzieki za odpowiedzi
Jesli wyszły Ci dwie kresku, nawet niewyraźne to nie ma innej opcji jak ciąża [emoji7] Spokojnie, nie ma sensu isc wczesniej na wizyte bo i tak nic nie bedzie widac. Polecam isc miedzy 6-7tc jak juz mozna zobaczyc serduszko. Po co isc za wczesnie i niepotrzebnie sie stresowac. Na kiedy wychodzi Ci termin z OM?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też czuję się bardzo dobrze. Jutro mam wizytę. Jestem bardzo spokojna [emoji2]

ckaigov3zxqq2hf2.png
Ekstra! Twojemu dziecku na pewno służy Twoj spokoj :)
Ja wlasnie przez telefon powiedziałam o ciazy przyjaciółce z którą bardzo rzadko sie widuje, jej reakcja byla tak szalenie entuzjastyczna ze jestem teraz przepełniona pozytywnymi emocjami.

Ostatnia edycja:
Jesli wyszły Ci dwie kresku, nawet niewyraźne to nie ma innej opcji jak ciąża [emoji7] Spokojnie, nie ma sensu isc wczesniej na wizyte bo i tak nic nie bedzie widac. Polecam isc miedzy 6-7tc jak juz mozna zobaczyc serduszko. Po co isc za wczesnie i niepotrzebnie sie stresowac. Na kiedy wychodzi Ci termin z OM?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wedlug moich obliczen na 26.08.2018 ;) troche sie stresuje bo naczytalam sie ze test wychodzi pozytywnie jak sie ma problemy z nerkami a mnie ostatnio pobolewaja blecy na takiek wysokosci,dlatego nadal nie dowierzam ze to ciaza, choc bardzo bym chciala..

Wedlug moich obliczen na 26.08.2018 ;) troche sie stresuje bo naczytalam sie ze test wychodzi pozytywnie jak sie ma problemy z nerkami a mnie ostatnio pobolewaja blecy na takiek wysokosci,dlatego nadal nie dowierzam ze to ciaza, choc bardzo bym chciala..
kochana napewno ciaza. juz pewnie jestes spozniona z OM wiec nic tylko sie cieszyc

Mi wyszły dwie kreski 6 dni przed terminem @ :)
Termin @ minął w poniedziałek :) wizytę mam na 4 stycznia :) będzie 6t2d :) specjalnie tak późno się umowilam żeby było już na USG widać serduszko :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Oby tak bylo ;) tylko ciagle dokucza mi bol brzucha jak przed okresem i martwie sie... Chciaz jestem nie do zycia, nie mam sily na nic, najchetniej bym spala, a to chyba objaw ;)
Takie bóle jak na @ na początku ciąży to norma także spokojnie :)
Tak miałam z synem :)
Teraz też ale tylko podczas zagnieżdżania. I jak się raz zdenerwowałam.
Tak to oprócz tego że cały czas chce mi się spać to żadnych objawów.
Poprzednia ciąża była zupełnie inna, bóle brzucha, nudności ,wymioty, bóle piersi. Teraz żadnych takich objawów nie mam :) każda ciąża inna :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Do góry