reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też mam dziś wizytę o 13.45. Już jestem gotowa do wyjścia :) to czekanie jest najgorsze, i tak mnie strasznie mdli... Dziś zamierzamy powiedzieć dzieciom. Oni bardzo mocno czekają na siostrzyczkę. Nawet imię już wybrali :) A mlodszy to najbardziej bliźniaczki by chciał.... miłego dnia życzę :)
My również mówimy w wigilię ;P
Jej, dziewczyny, ale wam zazdroszę już tych wizyt i serduszek [emoji173]

Ja dopiero wizytę mam 27.12. ale jutro skoczę zrobić betę, jak będzie w porządku, to postanowiliśmy podzielić się w wigilię z rodziną radosną nowiną :)

Okuza, ja póki co też nie mogę narzekać. Jedynie co, to czasem taki nerw mnie złapie, że nie umiem sobie z nim poradzić... Jeśli to objaw, no to jakieś objawy mam [emoji16]

Dziewczyny, wstawiajcie suwaczki, od razu będzie wiadomo kto na jakim etapie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Ten Twój nerw to zdecydowany objaw ciąży :) Miałam to samo... teraz już jestem spokojniejsza ale jeszcze 2 tygodnie temu nie mogłam sobie z tym poradzić :):):)

reklama
Dziewczyny juz chyba nic z tego...Byłam wczoraj u gin. Na usg widać pecherzyk ale jest młodszy niż wskazuje data ostatniej miesiączki. To pewnie dlatego że to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty. Na raziecjest pusty i lekarz powiedział, że trzeba poczekać jeszcze tydzień bo wszystko się może wydarzyć. W prawym jajniku mam jakiś plyn- nie wiadomo co to. Jak to powiedział lekarz droga na kazde wyjscie jest otwarta- okaże się za tydzień. Jakoś jestem pesymistycznie nastawiona i zastanawiam się jakie jest postępowanie w przypadku pustego pecherzyka- czy farmakologiczne czy tylko lyzeczkowanie. Nie wiecie może.... Ale będę mieć święta.. .

Nie wiem jak jest w Twoich stronach, ale często jeżeli jest płód przed 6tc to dają pigułkę dopochwową i czekasz cierpliwie w domu aż samo się zacznie. Jak jest powyżej 6 tc to zazwyczaj jest w warunkach szpitalnych indukcja i łyżeczkowanie. Ale martakratka jeszcze nie bądź pesymistką jest duże prawdopodobieństwo, że może zaszłaś w troszkę późniejszym terminie niż byś się spodziewała :)
Bądźmy optymistami :)

Martakratka, nie nastawiaj się ani negatywnie ani pozytywnie, chociaż wiem, że to trudne. Co ma być to będzie, Ty robisz co możesz ... :*

8une3e3kck8m6mea.png

Właśnie wróciłam z bety, za 2h będę mieć wyniki :) ostatnią robiłam tydzień temu, dziś mam nadzieję zobaczyć jakieś kosmiczne wartości [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado a jaka miałaś tydzień temu?
566,8, przyrost był ok. Dziś jak na szybko liczyłam, powinno być 14 tyś. Chyba, że jak zwykle się pomyliłam, bo z matmy orłem nigdy nie byłam :)

Nie myśl nad zabiegami :* na tym etapie to lekarz może nie dostrzec różnych rzeczy, bo ciąża może być faktycznie młodsza. Nie wszystkie mają owu w przepisowym 14 dc :) a jak to był 1 cykl po antykach, to też mogło coś się zawirować i no opóźnić.

Głowa do góry!

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry