reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży miałam okropne mdłości chyba od 6-7 tygodnia do 13,zgagę miałam pod koniec ciąży, teraz narazie nic troche mnie muli jak jestem głodna i pęcherz non stop pełny poza tym jest ok, aż się zaczęłam martwić czy wszystko w porządku bo ciąża jednak kojarzy mi się ze złym samopoczuciem

reklama
Ja w pierwszej ciąży miałam okropne mdłości chyba od 6-7 tygodnia do 13,zgagę miałam pod koniec ciąży, teraz narazie nic troche mnie muli jak jestem głodna i pęcherz non stop pełny poza tym jest ok, aż się zaczęłam martwić czy wszystko w porządku bo ciąża jednak kojarzy mi się ze złym samopoczuciem
No właśnie mi też się kojarzy raczej ze złym samopoczuciem, a teraz dziwnie nic...

Ja też czuję się bardzo dobrze. Jutro mam wizytę. Jestem bardzo spokojna [emoji2]

ckaigov3zxqq2hf2.png

Dzień dobry, nie wiem, jak bardzo będę aktywna ale dołączę. Marta, lat 30. 4tydzień 4 dzień.
Betka:
18.12 - 64,11
20.12 - 182,64
Przyrost dwudniowy 184%

Niestety od kilku dni mam jasnobrązowe plamienia, a mój gin przyjmuje tylko w poniedziałki i piątki i dopiero jutro mogę do niego dzwonić a trochę się martwię. Są skąpe ale jednak są. Któraś z Was miała kilka dni plamienia, czy szłyście od razu do lekarza?
Ja plamiłam dostałam duphaston,oraz zalecenie aby się oszczędzać,po 2 dniach od zażycia pierwszej tabletki plamienia ustąpiły,jutro mam kontrolę trzymajcie kciuki.

Ja już po USG, w pierwszej chwili się zestresowałam, bo ukazał się wielki pęcherz ale w środku nic, to prawie na zawał zeszłam. Na szczęście lekarz znalazł zarodek schowany z boku ;) Serduszko pięknie puka, prawie 1cm ma mój Bobolek. Dostałam skierowanie na wszystkie badania, po świętach będę robić. Z USG wychodzi 7t1d ciąży, a z OM 7t2d więc rośnie wręcz idealnie :)
Ten pęcherz tylko jakiś wielki nie uważacie? Lekarz mówi że to nic niepokojacego że ma po prostu duży domek :) Może dlatego mi tak brzuch wywala i mam wzdjęcia bo mnie rozepchało jak nie wiem. Kupiłam po lekarzu w H&M dwie pary spodni ciążowych i chyba już na święta będę chodzić :/ Fajne promki trafiłam, jedne kosztowały 40zł, a drugie 60zł, obie przecenione z 149zł ;)

Ale się cieszę że wszystko ok :)

hej :) też jestem z Wrocławia :) to Twoja pierwsza ciąża ?:)
pozdrawiam ;) u mnie 7t1d wedlug OM a 7t0d według USG :)

Ja też już po wizycie. Zarodek 8mm i piękne serduszko widac i słychać także święta mamy spokojne mam nadzieje. Termin z usg pokrywa się z terminem OM 10-11 sierpień....znowu te upały eh:)

Jej, dziewczyny, ale wam zazdroszę już tych wizyt i serduszek [emoji173]

Ja dopiero wizytę mam 27.12. ale jutro skoczę zrobić betę, jak będzie w porządku, to postanowiliśmy podzielić się w wigilię z rodziną radosną nowiną :)

Okuza, ja póki co też nie mogę narzekać. Jedynie co, to czasem taki nerw mnie złapie, że nie umiem sobie z nim poradzić... Jeśli to objaw, no to jakieś objawy mam [emoji16]

Dziewczyny, wstawiajcie suwaczki, od razu będzie wiadomo kto na jakim etapie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Jej, dziewczyny, ale wam zazdroszę już tych wizyt i serduszek [emoji173]

Ja dopiero wizytę mam 27.12. ale jutro skoczę zrobić betę, jak będzie w porządku, to postanowiliśmy podzielić się w wigilię z rodziną radosną nowiną :)

Okuza, ja póki co też nie mogę narzekać. Jedynie co, to czasem taki nerw mnie złapie, że nie umiem sobie z nim poradzić... Jeśli to objaw, no to jakieś objawy mam [emoji16]

Dziewczyny, wstawiajcie suwaczki, od razu będzie wiadomo kto na jakim etapie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja wizytę dopiero 4 stycznia mam pierwsza ;)

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Dzień dobry, nie wiem, jak bardzo będę aktywna ale dołączę. Marta, lat 30. 4tydzień 4 dzień.
Betka:
18.12 - 64,11
20.12 - 182,64
Przyrost dwudniowy 184%

Niestety od kilku dni mam jasnobrązowe plamienia, a mój gin przyjmuje tylko w poniedziałki i piątki i dopiero jutro mogę do niego dzwonić a trochę się martwię. Są skąpe ale jednak są. Któraś z Was miała kilka dni plamienia, czy szłyście od razu do lekarza?
Ja miałam kilka dni plamien, ostatecznie zamiast malec, to się nasilaly, wylądowałam na IP. Ginekolog przypisal mi luteine, po czterech dniach stosowania wydaje się, że plamienia zniknęły.

Do góry