reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej, hej :) przyłączam się do wątku. Nie mam jeszcze terminu bo do lekarza idę 3 stycznia aaale 14 grudnia bHCG miałam już jak w piątym tygodniu więc raczej się tu wpasowuję. Jest trochę eskcytacji, a troche strachu, jak to pewnie wiele lasek ma przy pierwszym dziecku. Trzymajcie się!. PS. Czy Was też tak cycki bolą??
Ja mam całodniowe mdłości i spanie mnie morduje.. Karmię piersią więc tu się nie wypowiem. Niby nie bolą, ale mały coś nie chce jeść z piersi i ostatnio karmienie to masakra.. Od tyg dokarmiam małego butelka mimo że wisi nawet po 20 min na każdej piersi dalej jest głodny..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

reklama
Ja mam całodniowe mdłości i spanie mnie morduje.. Karmię piersią więc tu się nie wypowiem. Niby nie bolą, ale mały coś nie chce jeść z piersi i ostatnio karmienie to masakra.. Od tyg dokarmiam małego butelka mimo że wisi nawet po 20 min na każdej piersi dalej jest głodny..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

A ja slyszalam ze bedac w ciazy nie wolno karmic piersia :) rowniez tak mialam z moja corka i jak miala 5 miesiecy to juz sama butelka, bo nigdy sie nie najadala.

Łoo teraz widzę, że Ty masz już czterolatka i jeszcze maluszka 4 miesięcznego. Niezłe kombo, nie dziwie się że Cię spanie bierze! Widmo całodniowe mdłości mnie przeraża od początku, póki co zupełnie nie czuję się inaczej niż przed ciążą. Moje doświadczenie jest znikome, a przy Tobie to już w ogóle miernota ale tak się zastanawiam czy na mdłości nie pomaga Ci na przykład napar z korzenia imbiru?

Właśnie wróciłam od lekarza. Jest zarodek i mówiła że chyba widzi serducho:) CRL 0,38 cm. Na plamienia dostałam duphaston. Dostałam też skierowanie na badania prenatalne, ze wzgl. na poprzednie poronienie i wiek no i na podstawowe badania. Mam się pojawić za ok miesiąc. Tylko niepokoi mnie fakt że już po wizycie odebrałam wynik bety i mam przyrost 47 %...coś mało chyba:(

Dziewczyny proszę pomóżcie.... Mam 35 lat. Syna 11 lat. W niedzielę 17 grudnia 3 testy dały wynik pozytywny. Ostatnia miesiączka 14 listopada. W poniedziałek usg nie pokazało nic. Wynik BHCG 18.12 -564, 2 co wg laboratorium daje 4/5 tydzień. Wynik BHCG 20.12 - 751,8. Myślicie że wszystko jest ok? Wizytę u gin mam dopiero za tydzień i martwię się bardzo.

Dziewczyny proszę pomóżcie.... Mam 35 lat. Syna 11 lat. W niedzielę 17 grudnia 3 testy dały wynik pozytywny. Ostatnia miesiączka 14 listopada. W poniedziałek usg nie pokazało nic. Wynik BHCG 18.12 -564, 2 co wg laboratorium daje 4/5 tydzień. Wynik BHCG 20.12 - 751,8. Myślicie że wszystko jest ok? Wizytę u gin mam dopiero za tydzień i martwię się bardzo.
Na tym etapie wzrost powinien być min 66 %. Ja bym na twoim miejscu za dwa dni powtórzyła badanie bo przyrost jest mały.

Musisz powtorzyc bete, bo faktycznie troszke za maly przyrost.

Właśnie wróciłam od lekarza. Jest zarodek i mówiła że chyba widzi serducho:) CRL 0,38 cm. Na plamienia dostałam duphaston. Dostałam też skierowanie na badania prenatalne, ze wzgl. na poprzednie poronienie i wiek no i na podstawowe badania. Mam się pojawić za ok miesiąc. Tylko niepokoi mnie fakt że już po wizycie odebrałam wynik bety i mam przyrost 47 %...coś mało chyba:(

A w którym jesteś tyg?? ;) i jaka Ci wyszła beta?

Hej, hej :) przyłączam się do wątku. Nie mam jeszcze terminu bo do lekarza idę 3 stycznia aaale 14 grudnia bHCG miałam już jak w piątym tygodniu więc raczej się tu wpasowuję. Jest trochę eskcytacji, a troche strachu, jak to pewnie wiele lasek ma przy pierwszym dziecku. Trzymajcie się!. PS. Czy Was też tak cycki bolą??

Oj tak mnie też bolą ;P a jaka masz betę Kochana i teraz masz 5 czy 6 tydzień?

reklama
Do góry