reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie tak bylo a na ostatniej wizycie bylo piekne serduszko [emoji3] z usg wiek ciąży wychodził 6t3d A według om miałam 7+tc.. Na ostatniej wizycie usg dogoniło wiek ciąży z OM. Dokładnie nie napisze co ile miałam, bo moja książeczkę ma jeszcze lekarka chciała przestudiowac ostatnia ciążę:-)

Moja ciąża też wychodzi ze jest gdzieś tydzień młodsza. Z om 6+3, a w usg 5+5
zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

reklama
Oj tak mnie też bolą ;P a jaka masz betę Kochana i teraz masz 5 czy 6 tydzień?

W miniony czwartek mialam 963. Progesteron ladnie wskazywal na ciaze, pierwszy trymestr oczywiscie. Z kalkulatura online wychodzi mi termin 18.08.

Ogólnie to czytam watek od poczatku, juz sie troche juz nawzruszalam i poczulam sie czescia tej spolecznosci :) przy okazji sie przedstawię. Mam na imie Monika, w marcu bedzie 29 lat, stacjonuje w Warszawie. O dziecko staralismy się jakies 30 minut :p a tak poważnie to ustaliliśmy z mężem ze "czemu nie" i raz sie nie zabezpieczylismy. Potem powinien mi isc okres ale objawów nie było tyle ze myslalam ze to przez srogie przeziebienie, ktore mnie skierowalo na tydzien l4, w dniu planowanej miesiączki test byl negatywny. W 4 dniu spoznienia okresu test dodatni lekko mnie zaskoczyl. Dzien pozniej beta 963 potwierdzial ciaze :) teraz sie zastanawiam czy ja tu jestem najbardziej wyluzowana czy niefrasobliwa ze na luzie umowilam sie na wizyte na 3 stycznia i spokojnie sobie czekam ;)

Jestem i ja juz po wizycie na szczęście jest serducho i zarys ludzia się tworzy wielkość dokladnie tak jak pierwszy termin czyli rośnie prawidłowo jest dokladnie 8 tydzień, odetchnęłam z ulga a miałam się nie stresować przed wizyta chyba się nie da teraz spokojnie czekam do 17 stycznia na kolejna wizytę, musze tylko kontrolować ciśnienie bo na kazdej wizycie mam za wysokie

Jestem i ja juz po wizycie na szczęście jest serducho i zarys ludzia się tworzy wielkość dokladnie tak jak pierwszy termin czyli rośnie prawidłowo jest dokladnie 8 tydzień, odetchnęłam z ulga a miałam się nie stresować przed wizyta chyba się nie da teraz spokojnie czekam do 17 stycznia na kolejna wizytę, musze tylko kontrolować ciśnienie bo na kazdej wizycie mam za wysokie
Super, dobre wiesci!
Jezeli chodzi o cisnienie to na wizycie mam 140/90 a w domu 100 / 70 albo mniej.

reklama
Robiłam dziś betę bo nie wytrzymałem i dziś wynosi 22856 a dwa dni wcześniej 13165. Kurde wydaje mi się że coś mało przyrasta w tym tyg ciąży w którym jestem.
Jaki odstep godzinowy masz miedzy badanimi bety?

18.12 beta była 32211 a dziś 47088. Z OM 5t6d z usg 6t1d

Basia jak na 48 h beta
dobra, przy duzych wartościach czesto zwalnia. Gdyby nie urosls, zmalała badz urosl tylko np z 32 tys na 33 tys to mógłbyś sie martwić, cos o tym wiem z poprzedniej nieudanej ciazy.

Do góry