reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Stwierdzila 7 tydzień ciazy, ale nie zrobiła usg. Zrobiła tylko cytologie i pozagladala "tam ". Zalozono mi kartę ciąży dostałam skierowanie na wszystkie badania. Zapytałam kiedy usg to powiedziała, że dopiero w 12 tygodniu zrobimy usg bo teraz nie ma takiej potrzeby. Że po badaniu stwierdza ciążę i usg nic więcej nie pokaże. Co o tym myślicie? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne?
To właściwie podejście z zaleceniami polskiego towarzystwa ginekologiczne go. Zaleca 3 w tym pierwsze 11-13 tydzień. Ja dla własnego spokoju poszłabym prywatnie gdzies

reklama
Hej dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Stwierdzila 7 tydzień ciazy, ale nie zrobiła usg. Zrobiła tylko cytologie i pozagladala "tam ". Zalozono mi kartę ciąży dostałam skierowanie na wszystkie badania. Zapytałam kiedy usg to powiedziała, że dopiero w 12 tygodniu zrobimy usg bo teraz nie ma takiej potrzeby. Że po badaniu stwierdza ciążę i usg nic więcej nie pokaże. Co o tym myślicie? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne?
Skoro 7 tydzień to już powinno być widac,

https://www.suwaczki.com/tickers/7u229n73wdxj5zx3.png

Złożona wada serca, wątroba i inne narządy po złej stronie ułożone. Usg robiło mi pięciu lekarzy.Pierwszy mój prowadzacy wysłal mnie na usg 3d bo nie podobało mu się że ciąża jest o dwa tyg młodsza według usg niż cyklu. Dr która robiła mi 3d skierowała mnie na badania prenatalne bo zauważyła wadę serca. Następny lekarz zdiagnozowal na usg 4d wadę serca i wysłał mnie na konsultacje do dwóch lekarzy kardiologow. Po półtora godzinnym usg powiedzieli mi żebym sie nie zastanawiała tylko przerwała ciążę. Kariotyp był prawidłowy ale serce pomieszanie z poplataniem. Następnego dnia miałam już w ręce opinie komisji i zgodę konsultanta krajowego na terminacje.

reklama
Do góry