To właściwie podejście z zaleceniami polskiego towarzystwa ginekologiczne go. Zaleca 3 w tym pierwsze 11-13 tydzień. Ja dla własnego spokoju poszłabym prywatnie gdziesHej dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Stwierdzila 7 tydzień ciazy, ale nie zrobiła usg. Zrobiła tylko cytologie i pozagladala "tam ". Zalozono mi kartę ciąży dostałam skierowanie na wszystkie badania. Zapytałam kiedy usg to powiedziała, że dopiero w 12 tygodniu zrobimy usg bo teraz nie ma takiej potrzeby. Że po badaniu stwierdza ciążę i usg nic więcej nie pokaże. Co o tym myślicie? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne?
reklama
AngelikaNela
Zaciekawiona BB
Skoro 7 tydzień to już powinno być widac,Hej dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Stwierdzila 7 tydzień ciazy, ale nie zrobiła usg. Zrobiła tylko cytologie i pozagladala "tam ". Zalozono mi kartę ciąży dostałam skierowanie na wszystkie badania. Zapytałam kiedy usg to powiedziała, że dopiero w 12 tygodniu zrobimy usg bo teraz nie ma takiej potrzeby. Że po badaniu stwierdza ciążę i usg nic więcej nie pokaże. Co o tym myślicie? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne?
https://www.suwaczki.com/tickers/7u229n73wdxj5zx3.png
Dzięki dziewczyny za opinie. Pójdę prywatnie dla świętego spokoju.
Ja też bym poszła☺
chomiczka007
Moderatorka
NewMom opowiesz co wyszło na tych badaniach 4D i z jakiego powodu zdecydowaliście się na terminację?
Złożona wada serca, wątroba i inne narządy po złej stronie ułożone. Usg robiło mi pięciu lekarzy.Pierwszy mój prowadzacy wysłal mnie na usg 3d bo nie podobało mu się że ciąża jest o dwa tyg młodsza według usg niż cyklu. Dr która robiła mi 3d skierowała mnie na badania prenatalne bo zauważyła wadę serca. Następny lekarz zdiagnozowal na usg 4d wadę serca i wysłał mnie na konsultacje do dwóch lekarzy kardiologow. Po półtora godzinnym usg powiedzieli mi żebym sie nie zastanawiała tylko przerwała ciążę. Kariotyp był prawidłowy ale serce pomieszanie z poplataniem. Następnego dnia miałam już w ręce opinie komisji i zgodę konsultanta krajowego na terminacje.
Anet29
Fanka BB :)
Dziewczyny chyba złapałam zapalenie pęcherza a wizytę mam dopiero za dwa tygodnie co polecicie? co robić
Herbatka z zurawiny, z pierwsza corka wyladowalam w szpitalu na kolke nerkowa z druga juz sie zaczynalo to samo ale pilam ta herbate i mi bardzo pomagala.
reklama