To tylko się cieszyć :*Nie wierzę... w życiu bym się nie spodziewała, że uda mi się zajść w ciążę bez leczenia. Miałam problemy z zajściem w pierwszą ciążę. A teraz taka niespodzianka...
Chyba za stara już jestem...
reklama
Late92
Zaangażowana w BB
Poszłabym do innego lekarza.. Usg jest takim realnym dowodem że wszystko ok :-)Hej dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Stwierdzila 7 tydzień ciazy, ale nie zrobiła usg. Zrobiła tylko cytologie i pozagladala "tam ". Zalozono mi kartę ciąży dostałam skierowanie na wszystkie badania. Zapytałam kiedy usg to powiedziała, że dopiero w 12 tygodniu zrobimy usg bo teraz nie ma takiej potrzeby. Że po badaniu stwierdza ciążę i usg nic więcej nie pokaże. Co o tym myślicie? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne?
Zuzanka1402
Fanka BB :)
Ochłonąć chyba muszę trochę...To tylko się cieszyć :*
Anet29
Sadze ze jak ma sie cos zmienic to już w sobotę bedzie dało zmierzyc sie zarodek. A jak nie to bedzie jasność. Chodze zazwyczaj prywatnie, mam niedrogo nawet chociaż i tak po kieszeni daje czasem. Czasem jak sie da to i nfz pojde. A lekarz do ktorego pojde w sobote to bylam u niego na samym poczatku ciazy bo do mojego nie moglam się dostać a w zwiazku z pierwszym poronieniem nie chcialam zwlekac takze bedzie wiadomo co i jak bo robil mi juz usg na poczatku.ale obawiam sie ze nie bedzie zbyt dobrze
Nawet nie wolno ci tak myslec ze bedzie zle, musi byc dobrze. Jutro robisz bete? Koniecznie pisz jaka wyszla.
Anet29
Pozytywny test w 27 dc
Gratulacje
Late92
Zaangażowana w BB
Ogólnie trochę to bez sensu co mówią niektórzy lekarze.. Bo jeśli coś się dzieje z ciaza to potrafią robić usg za usg w ciąży zagrożonej też robią częściej niż zalecane i wtedy to nie szkodzi.. Usg pomaga określić co się dzieje.. Gdyby to było szkodliwe pewnie ktoś by wpadł na nowe urządzenie. A tak jest tylko usg, ktore jest ulepszane mamy w końcu 3d,4d [emoji3][emoji3]Obowiązkowe pierwsze usg to właśnie to ok 12 tygodnia, mój gin jak potwierdzał ciążę to robił mi dopochwowe żeby sprawdzić czy jest serducho tak w 8 tyg, a zwolennikiem usg nie jest bo twierdzi że wpływa to na dziecko i nie powinno się robić na kazdej wizycie. Moim zdaniem najlepiej byloby wybrac się prywatnie żeby sprawdzić czy serducho jest
NewMom wybacz że pytam, a nie było możliwości leczenia po porodzie? I czy na pierwszym prenatalnym w 12tc nie było juz widać że coś może być nie tak? Współczuje bo to musiało być straszne przeżycie
ostatecznie diagnozowalo mnie dwoje specjalistów z zakresu wad serca u dzieci w okresie ciąży. Nazwiska dość znane w Polsce i za granica, i efekty ich pracy też, więc skoro oni stwierdzili że w przypadku takich wad serca nie ma czego ratować to decyzja mogła być tylko jedna, terminacja. Dziecko miało szanse żyć dopoki było u mnie pod sercem i mój organizm je wspierał. Pewnie po narodzinach w normalnym terminie czekało by nas wiele kosztowych operacji za granicą jeżeli oczywiscie jakiś lekarz by się tego podjął, a które pewnie nic by nie zmieniły.
Late92
Zaangażowana w BB
Współczuję że musiałaś podejmować tak trudna decyzje.. A przede wszystkim straty.. Zyczę zdrowia i dużo sily.ostatecznie diagnozowalo mnie dwoje specjalistów z zakresu wad serca u dzieci w okresie ciąży. Nazwiska dość znane w Polsce i za granica, i efekty ich pracy też, więc skoro oni stwierdzili że w przypadku takich wad serca nie ma czego ratować to decyzja mogła być tylko jedna, terminacja. Dziecko miało szanse żyć dopoki było u mnie pod sercem i mój organizm je wspierał. Pewnie po narodzinach w normalnym terminie czekało by nas wiele kosztowych operacji za granicą jeżeli oczywiscie jakiś lekarz by się tego podjął, a które pewnie nic by nie zmieniły.
Oczywiście trzymam kciuki żeby teraz było wszystko dobrze.
reklama
Beta dopiero w piatek i wtedy tez wynik, ponieważ czesto jest tak ze.przy wartościach powyzej 6 tys zwalnia beta wiec miarodjnie bedzie w piatekNawet nie wolno ci tak myslec ze bedzie zle, musi byc dobrze. Jutro robisz bete? Koniecznie pisz jaka wyszla.[/QUOTE