reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam dziś wolne więc się nudzę. Posprzątałam mieszkanie, zrobiłam obiad i postanowiłam pójść do rossmana. Wróciłam z 2 torbami rzeczy dla dzidzi: proszek do prania, aspirator do nosa, szczotka, nożyczki, pieluchy tetrowe, smoczki, 2 małe butelki, ręcznik kąpielowy, podklady do przewijania, przewijak miękki, oilatum do kąpieli, balsam itp. Nie wiem co mnie podkusiło miałam nic nie kupować do maja ale jak poszłam na regał z dziecięcymi rzeczami to mi mózg odjęło:) Dobrze, że pampersów nie wzięłam (a zastanawiałam się) bo też były w promocji hehe.

reklama
a jakie płyny do płukania i proszki do prania dla niemowląt bedziecie kupować ?
ja mam juz proszek Lovela , tylko zastanawiam sie nad płynem

Ja mam dziś wolne więc się nudzę. Posprzątałam mieszkanie, zrobiłam obiad i postanowiłam pójść do rossmana. Wróciłam z 2 torbami rzeczy dla dzidzi: proszek do prania, aspirator do nosa, szczotka, nożyczki, pieluchy tetrowe, smoczki, 2 małe butelki, ręcznik kąpielowy, podklady do przewijania, przewijak miękki, oilatum do kąpieli, balsam itp. Nie wiem co mnie podkusiło miałam nic nie kupować do maja ale jak poszłam na regał z dziecięcymi rzeczami to mi mózg odjęło:) Dobrze, że pampersów nie wzięłam (a zastanawiałam się) bo też były w promocji hehe.
to zaszalałaś , ale wszystko się przyda, pozniej bedzie mniej rzezczy do kupienia :)

to zaszalałaś , ale wszystko się przyda, pozniej bedzie mniej rzezczy do kupienia :)
Nie wiem co mi odbiło;) Teraz musze to gdzieś upchnąć na tyle miesięcy.
Kupiłam proszek i płyn bobini bo był w promocji. Wolę prać w płynie/żelu do prania ale stwierdziłam, że prawie wszystkie ubranka będę miała od bratowej i koleżanki więc wolę wyprać w proszku bardziej wypierze mi się wydaje. Później będę używać lovelli .

Niby urok ;) ja moglabym jesc zupy na okraglo.. pomidorowa,ogorkowa.. i inne tluste takie.. wczoraj mialam rosol a dzis bedzie ogorkowa tylko do sklepu musze isc [emoji53] a nie chce mi sie [emoji39]

Mi się właśnie rosiołek gotuje, a co do zachciewajek, to jakichś specjalnych nie mam, poza tym, że parę dni temu miałam takie parcie na kebaba, że mało co nie zamówiłam :)

Dziewczyny a jadacie rzeżuchę ? Ja od jakiegoś czasu codziennie dodaje ją do posiłków. Zachęciła mnie bogata lista właściwości szczególnie dla kobiet w ciąży . I jest taka pyszna ... A teraz akurat święta rzezuchowe :D
Królik nie jestem :p Z zieleninki, to ja pomidorki lubię, ogórki, paprykę i takie tam warzywka

a jakie płyny do płukania i proszki do prania dla niemowląt bedziecie kupować ?
ja mam juz proszek Lovela , tylko zastanawiam sie nad płynem
Jak Jasio był maleńki, to płukałam w Bobini, tak ładnie pachnie, ale ogólnie to później tylko niebieski Lenor, mój faworyt zapachowy.

Ja w pierwszej ciąży kupiłam pierwsze rzeczy dla córci tuż po badaniu połówkowym. Potwierdzona na 100 % płeć i można było zaszaleć.
W piątek mam połówkowe ale z ubrankami muszę się wstrzymać bo chce najpierw przejrzeć rzeczy po córce. Teraz ma być synuś ale może coś w uniwersalnym kolorze się nada. Myślę , że po świętach wezmę się za to.
Choć przyznam się, że już przeglądam w necie komplety do wózka, kombinezony, pościele.. myślę że wyprawkę lepiej zacząć wcześniej i po trochu kompletować. Oprócz przyjemności z takich zakupów nie narażamy za bardzo budżetu domowego.

Hehe, wierzę :D

Ja dzisiaj byłam na spotkaniu z wychowawczynią mojego Kuby, bo w dniu zebrania mam wizytę u gienia. Oczywiście rozmowa szybko zeszła na babskie sprawy, w dodatku się dowiedziałam, żę "siostra przyjaciółki popełniła niedawno trzech chłopców". Ja nie wiem po co ja dzisiaj do tej szkoły poszłam. Tak! wiem! Na ploty :D

Ja w pierwszej ciąży kupiłam pierwsze rzeczy dla córci tuż po badaniu połówkowym. Potwierdzona na 100 % płeć i można było zaszaleć.
W piątek mam połówkowe ale z ubrankami muszę się wstrzymać bo chce najpierw przejrzeć rzeczy po córce. Teraz ma być synuś ale może coś w uniwersalnym kolorze się nada. Myślę , że po świętach wezmę się za to.
Choć przyznam się, że już przeglądam w necie komplety do wózka, kombinezony, pościele.. myślę że wyprawkę lepiej zacząć wcześniej i po trochu kompletować. Oprócz przyjemności z takich zakupów nie narażamy za bardzo budżetu domowego.
Tez mam w piatek polowkowe.Trzymamm kciuku:).Mam synka a teraz bedzie coreczka.Ubranka synka bede przegladac w czerwcu pewnie.Nie planuje kupowac wiele. Przez pierwszy rok dziecku w sumie wystarcza body i pajace jak zacznie wstawac to pomysle o sukienkach.:)Czekam na sloneczko zeby wyprac gondole tzn material i lozeczeko dla nowej dzidzi.Ja piore w proszku bo syn nie ma alergii.Czekam na polowkowe z niecierpliwoscia.U nas dalej nikt nie wie o ciazy.Ukrywam brzuch pod bluzami.Ale juz wnet sie podzielimy ta wiadomoscia.

reklama
Do góry