Late92
Zaangażowana w BB
A ja znów przez tą wpadkę w wieku 26 lat będę miała 3 dzieci [emoji14] oczywiście niczego nie żałuję, choć trochę się martwię jak to będzie.. Ale ocenianie widzę od samego początku od lekarza po część rodziny.. Szczerze ucieszył się mój brat i siostra.. Mojej babci po wizycie u lekarza powiedziałam, że wszystko w porządku (Nie powiedziałam jestem, nie jestem w ciazy..) Ale ona z góry założyła że jak powiedziałam w porządku to że w ciąży nie jestem.. I na dzień dzisiejszy jestem na nią tak zła, że dowie się o dziudziusiu chyba jak urodze [emoji14]Mama Mani, strasznie mi przykro, trzymaj się dzielnie, chociaż pewnie teraz jest Ci bardzo ciężko
Dziewczyny, jakby każdy się tak oglądał na to, co inni powiedzą, to nie wyszłoby się z takiego paraliżu decyzyjnego. Cokolwiek się nie zrobi, zawsze znajdzie się ktoś, kto krzywo spojrzy lub otwarcie skrytykuje.
Ja mam 28 lat, jak dobrze pójdzie to w wieku 29 lat urodzę pierwsze dziecko. Z mężem po ślubie będziemy już 6 lat wtedy. Jak po 1 pełnym roku od ślubu nikt nie widział u mnie brzucha, to od razu były docinki, komentarze, że co się tak obijamy. Jakby to był obowiązek w przeciągu 12 mcy od ślubu już być w ciąży. Nasz skromny ślub też był pewnego rodzaju sensacją, bo niedość, że tylko cywilny, to na dodatek bez wesela tylko takie skromne przyjęcie. A mieszkam w mieście masa ludzi mierzy innych swoją miarą. Jak sami tak zrobili, to oczekują, że inni też tak zrobią, bo tak jest właściwie. Jak się zrobi coś inaczej, po swojemu, to mam wrażenie, że ludzie wypadają ze swojej dobrze im znanej strefy komfortu i stąd docinki
Niech każdy żyje w zgodzie ze sobą i nie ocenia innych. Świat byłby wtedy lepszym miejscem do życia.
Informowałyście już najbliższą rodzinę o ciąży? Kiedy planujecie ewentualnie? Ja z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej nie chcę zapeszać zanim nie usłyszymy serducha, a z trzeciej strony nie chcę na głowę sobie całej tej presji sprowadzać :/
Napisane na SM-J510F w aplikacji Forum BabyBoom