reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jestem z zawodu kosmetyczką, a konkretniej zajmuje się stylizacją paznokci :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Już wstałam. Spać jakoś nie mogę. W nocy kilka razy siku i jeszcze moja 12 latka wśliznęła się do łóżka.
W tym tygodniu muszę umówić się do lekarza. Jeszcze nie wiem do którego ale na NFZ ( czekają mnie z racji wieku badania prenatalne). Moja ginekolog 2 lata temu umarła na wylew. Była piękną, mądrą kobietą ( ok 50 letnią) [emoji26]. Od tamtej pory byłam tylko 3 razy u innego. Robiłam cytologie a potem kontrolnie. Wtedy mówił, że gdy będę w ciąży to mają specjalny program dla dojrzałych przyszłych mam. Więc może tam. Sprawdzałam nie ma kolejek a w gabinecie jest usg ( przy zwykłej wizycie robił mi 2 razy i jak byłam ze starszą córką z bolesnym okresem też jej zrobił ).
3 tyg temu ( jeszcze nawet nie podejrzewałam ciąży) podjełam nową pracę ale szef okazał się strasznym chamem więc w czwartek mu podziękowałam za współpracę. Mam jeszcze część etatu w innej firmie więc nie jestem na lodzie.
Co do rozstępów to nigdy nie miałam. Jestem niska 151 cm a w poprzednich ciążach startowałam z wagą 44 kg (obecnie 49 kg) i ciało bez specyfików sobie poradziło. Zobaczymy jak tym razem. Ryzykować nie będę więc zacznę czymś się smarować.
Ale się rozpisałam ! Spokojnej, nudnej niedzieli życzę [emoji7]

ckaigov3zxqq2hf2.png

Dzień dobry
I ja już nie śpię. Fakt że niedziela,ale i w niedzielę dużo obowiązków. Trzeba ogarnąć śniadanko przed kościółkiem.
Ja też wychodzę z założenia że ginekologa,dentystę i fryzjera jeśli na się zaufanego to na baaardzo długo.
Badania prenatalne ważna rzecz żeby sprawdzić ze wszystko ok. Wszyscy się upierają że ewentualne wady czy choroby dziecka wynikają z wielu mamy. Ale przyjrzyjmy się ile jest młodych mam z dziećmi które trzeba kochać bardziej. Teraz większe znaczenie ma wpływ środowiska i cywilizacji niż dojrzały wiek kobiet rodzących. Dzięki temu postępowi wiele dzieciaczkow ma wogóle szansę przeżycia ale ten postęp ma swoją cenę która płacimy wszyscy. Ale jest więcej plusów więc korzystajmy. I myślę że z czasem wyjdzie z ludzi przekonanie że Panie 40+ powinny wnuki niańczyć ani własne dzieci .
Pozdrowionka dla wszystkich. I milego dnia.

Dzień dobry
I ja już nie śpię. Fakt że niedziela,ale i w niedzielę dużo obowiązków. Trzeba ogarnąć śniadanko przed kościółkiem.
Ja też wychodzę z założenia że ginekologa,dentystę i fryzjera jeśli na się zaufanego to na baaardzo długo.
Badania prenatalne ważna rzecz żeby sprawdzić ze wszystko ok. Wszyscy się upierają że ewentualne wady czy choroby dziecka wynikają z wielu mamy. Ale przyjrzyjmy się ile jest młodych mam z dziećmi które trzeba kochać bardziej. Teraz większe znaczenie ma wpływ środowiska i cywilizacji niż dojrzały wiek kobiet rodzących. Dzięki temu postępowi wiele dzieciaczkow ma wogóle szansę przeżycia ale ten postęp ma swoją cenę która płacimy wszyscy. Ale jest więcej plusów więc korzystajmy. I myślę że z czasem wyjdzie z ludzi przekonanie że Panie 40+ powinny wnuki niańczyć ani własne dzieci .
Pozdrowionka dla wszystkich. I milego dnia.
Tak w temacie niańczenia wnuków. Zrobiłam moją mamę babcią gdy miała 47 lat. Niestety nie miałam pomocy z jej strony z prostej przyczyny - pracowała. Mam siostrę którą mama urodziła w wieku 35 lat i teraz jej dzieci mają babcię która zostanie i przypilnuje. Mój tato w tym roku przeszedł na emeryturę. Raczej już się nie myśli o 40 + jako o babciach.
Wczoraj wyszykowałam się na zakupy i pytam córki czy wyglądam jakbym miała urodzić sobie wnuka. A ona na to " wyglądasz jakbyś miała urodzić 1 dziecko ;) "

ckaigov3zxqq2hf2.png

Tak w temacie niańczenia wnuków. Zrobiłam moją mamę babcią gdy miała 47 lat. Niestety nie miałam pomocy z jej strony z prostej przyczyny - pracowała. Mam siostrę którą mama urodziła w wieku 35 lat i teraz jej dzieci mają babcię która zostanie i przypilnuje. Mój tato w tym roku przeszedł na emeryturę. Raczej już się nie myśli o 40 + jako o babciach.
Wczoraj wyszykowałam się na zakupy i pytam córki czy wyglądam jakbym miała urodzić sobie wnuka. A ona na to " wyglądasz jakbyś miała urodzić 1 dziecko ;) "

ckaigov3zxqq2hf2.png
Powiem Ci że to też kwestia miejsca zamieszkania. Ja mieszkam na wsi a tu mimo XXl wieku kazda dojzalszakobieta z brzuchem jest wtykana palcami. Zwłaszcza teraz z przekonaniem ze zroila sbie dziecko na starosc żeby mieć 500+. Aż mam ciarki al o tym pisze ale taka jest prawda.

Kochana,moja zna urodziła najmłodszego brata w wieku 38lat,a rok później mój najstarszy brat w wieku niespełna 19lat zrobił ją babcią:)
Takie cuda:)
A my kobitki teraz dbamy o siebie i długo wyglądamy na młodsze niż jesteśmy. A jak Ty jesteś taka drobniutka to tym bardziej ,jak siostra swoich córek ;)
Teraz nawet 70letnia babcia nie wygląda jak babcia sprzed 20_39 lat. Gdzie była z chustka na głowie i serdaczkuem na plecach.Takie czasy.
Ja mówię że to nasze pokolenie to ma trochę dar a trochę peklenstwo życia na przełomie wieków. Bo właśnie dużo porównuje się do tego co było.

Dziewczyny, ja niestety muszę sie w Wami pożegnać [emoji22] plamienia były zapowiedzią tego co najgorsze. [emoji22][emoji22][emoji22]
Trzymajcie sie ciepło. Życzę Wam bezproblemowej ciąży, szybkiego porodu i cudownego macierzyństwa[emoji8][emoji8][emoji8]

rfxgvfxmyzz15eva.png

reklama
Do góry