reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Prawda jest taka, że to nie jest takie ważne czy mamy chrzest, komunie, bierzmowanie, ślub, czy żyjemy z partnerem bez ślubu. Najważniejsze jest żyć w zgodzie ze sobą samym i być dobrym człowiekiem :)
My też mieliśmy trochę parcie na ślub z mojej części rodziny jak 2,5 roku temu zamieszkaliśmy razem, ale my się uparliśmy, wtedy jeszcze nie chcieliśmy i wzięliśmy ślub pół roku temu :)

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Oj tak, faceci i farba :o mój brat kiedyś wybrał taki wściekły seledynowy (tak się kiedyś izby w chatach na wsi malowało-dla zoobrazowania :D) kolor do pokoju, w tym pomieszczeniu nie dało się usiedzieć, na szczęście też mieszkanie pod wynajem :)

Wczoraj po pracy byłam u dermatologa na przeglądzie znamion - już z każdej strony jestem teraz badana i na usg piersi pierwszy raz w życiu w sumie, co mnie mega zdziwiło, mam dwie maleńkie torbiele w piersi, oczywiście nic nie czułam dlatego stąd moje zdziwienie[emoji849] na szczęście zupełnie niegroźne, możliwe, że same się wchłoną.

rfxggzu381pl78d4.png
Dobrze że nie groźne. Kurcze my kobiety to mamy z tymi piersiami.. a mogę wiedzieć kiedy robiłaś poprzednie badanie ? Dawno ? Bo zastanawia mnie czy te torbiele mogły się pojawic przez ciąze .

A ja mam znów problemy ze snem .. wczoraj się trochę orobilam, siedziałam do 22, nie jadłam na noc to sobie myślę dzisiaj pospie.. a pobudka już po 4... i co tu robić .. [emoji15] [emoji15]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam bardzo mocno swoje zdania :) mam problem z facetem i jego zdaniem, nawet bardzo duży problem, najczęściej klucimy się o jego właśnie ,, brak zdania” ale jak od jego strony mamy parcie na ślub, tak ja nie zamierzam brać śluby przez dziecko, zwłaszcza ze pewnie nie są świadomi ze my byliśmy tego dziecka świadomi ... slub ma być z dobrej woli a nie z poczucia obowiązku i im bardziej jestem maglowana tym ślubem tym bardziej jestem przeciwna!

Zawszenie śmieszyło takie coś właśnie jak wszyscy naokoło wiedzą że ten ślub Ci potrzebny. Wiadomo że to wygodniej w sensie urzędowym być małżeństwem ale jak się jest nie wierzącym to przysięganie przed Bogiem jest dla mnie jakieś dziwne. Chociaż z drugiej strony znam historię że dziewczyna uwzięła się na ślub kościelny facet był nie wierzący i po naukach przedmałżeńskich znowu zaczął wierzyć, chodzi do kościoła itd. :)

Z innej beczki czy macie jakieś płyty z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży? Właśnie się zastanawiam nad zakupem płyty Edyty Liwiniuk i ćwiczeniami w domu bo jakoś chodzenie gdzieś mi nie wychodzi. Macie coś godnego polecenia??

Miłej niedzieli:)

Zawszenie śmieszyło takie coś właśnie jak wszyscy naokoło wiedzą że ten ślub Ci potrzebny. Wiadomo że to wygodniej w sensie urzędowym być małżeństwem ale jak się jest nie wierzącym to przysięganie przed Bogiem jest dla mnie jakieś dziwne. Chociaż z drugiej strony znam historię że dziewczyna uwzięła się na ślub kościelny facet był nie wierzący i po naukach przedmałżeńskich znowu zaczął wierzyć, chodzi do kościoła itd. :)

Z innej beczki czy macie jakieś płyty z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży? Właśnie się zastanawiam nad zakupem płyty Edyty Liwiniuk i ćwiczeniami w domu bo jakoś chodzenie gdzieś mi nie wychodzi. Macie coś godnego polecenia??

Miłej niedzieli:)
Hej. Nie mam płytki ale polecam filmiki Natalii Gackiej na YouTube. Ja sporo typowo ciążowych może akurat Ci podpasują :)

Dobrze że nie groźne. Kurcze my kobiety to mamy z tymi piersiami.. a mogę wiedzieć kiedy robiłaś poprzednie badanie ? Dawno ? Bo zastanawia mnie czy te torbiele mogły się pojawic przez ciąze .

A ja mam znów problemy ze snem .. wczoraj się trochę orobilam, siedziałam do 22, nie jadłam na noc to sobie myślę dzisiaj pospie.. a pobudka już po 4... i co tu robić .. [emoji15] [emoji15]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w końcu po dwóch miesiącach nieprzespanych nocy znalazłam receptę :D Pomaga mi herbatka z biedronki " na dobry sen". Piję z godzinę przed pójściem spać i przesypiam całą noc :D

Ja z moim gdy zamieszkaliśmy razem jakieś 3 lata temu postanowiliśmy się zaręczyć tak o by było żeby nikt się nie czepiał a tak naprawdę to zaręczyny do niczego nie zobowiązują. Jego rodzina myślała że jak zaręczyny to zaraz weselicho będzie, ale nie. Dużo się wysłuchałam na temat ślubu, że jak to tak można itd. Nawet raz coś mi przemknęło przez uszy "ja bym swojej córce nie pozwolił mieszkać z chłopakiem przed ślubem". Moi rodzice od razu mi powiedzieli że teraz są inne czasy, że ludzie żyją bez ślubu, mają dzieci i wszystko jest ok. Nawet użyli sformułowania "jesteśmy nowocześni" :-D:-D. Po ponad 4 latach związku postanowiliśmy zorganizować ten ślub - mały, skromny, bez wielkiego wow. Potem wyszło że jestem w ciąży no ale cóż, księdzu to przełknął jakoś :-D. Do ślubu pójdziemy w 3 :laugh2:

co do ślubu, to my w czerwcu będziemy 3 lata po ślubie, a 4 lata mieszkamy razem ;) wydaje mi się, że to jest każdego sprawa jak chce żyć :D jeśli chodzi o chrzciny to chciałabym jeszcze w tym roku,ale zobaczymy jak to będzie :) fajne są komody w ikei, ja zamierzam kupić komodę malm z 3 szufladami :D siostra ma i jest bardzo pojemna :D

reklama
Ja ślubu nie chcę, nigdy go nie chciałam i nie czuję potrzeby wiązania się ze swoim meniem na papierku. Znamy się 12 lat, jesteśmy razem prawie 6. On coś tam ostatnio, w sensie od kiedy w ciąży teraz jestem, przebąkuje o ślubie, no ale na chłopski rozum: po co mi to? Żeby pocztę móc mu odebrać, załatwić rozliczenie PIT. To nie Niemcy np. gdzie bez ślubu nic po partnerze się nie należy. Żyje nam się dobrze i ja osobiście nie czuję potrzeba zakładania GPSa na palec :p

Ktoś jutro wizytuje?
Ja mam tylko pobranie krwi z rana :p

Ja jutro idę sobie na własną rękę zbadać TSH i te inne cosie ft3 i 4? Czy jakoś tak. Mam co prawda skierowanie, ale do mojej starej przychodni, a tam punkt pobrań krwi jest od 6 do 7... no nie będę tak wcześnie rano poginać, na drugi koniec miasta, żeby oddać trochę krwi, znajdę sobie gdzie mam niedaleko diagnostykę i podejdę :) a potem w czwartek gieniu.

Do góry