reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chyba że te niepracujące mają jakieś doświadczenia z poprzednich ciąż ;) moja to koleżanka która chyba nie bardzo rozumie że chce pracować ale nie "harować" bo boje się powtórki z rozrywki. Wiem że jak pójdę na L4 to ona leży ... Nie chcę tego robić ale jednocześnie jak przychodzę to nie ma taryfy ulgowej . Niby ciąża to nie choroba ale jednak ...

https://www.suwaczki.com/tickers/7u229n73wdxj5zx3.png

No ja juz tez pytalam ale ci co lepsi to tylko prywatnie. I zastanawiam sie. Chyba pojde do takiej dr prywatnie zeby mi usg robila a na nfz do takiej jej kolezanki po fachu... nie wiem jeszcze..

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
Takie bieganie po lekarzach też dobre nie jest, lepiej mieć jednego i u niego ciąże prowadzić. Miałam znajomą chodziła do lekarza na nfz, a w 8 miesiącu chciała przenieść się prywatnie do ordynatora, bo jak to stwierdziła nie będzie mu od początku kieszeni napychała, efekt był taki że nie chciał jej przyjąć bo nie prowadził ciąży, a doktor do którego chodziła wcześniej dowiedział się że chciała się przenieść i też niezbyt przychylnie na nią patrzył, tym samym jak trafiła do szpitala to modliła się żeby urodzić i wyjść taką atmosferę sobie zgotowała.

Ja smarowałam się normalna Oliwka w żelu pod prysznicem a teraz kupił sobie ten bio oil. Komfort jest lepszy bo ona się fajnie wchłania a ja nie cierpiałam po tamtej tego uczucia klejenia się do pizamy

Ja wlasnie w poprzedniej ciazy smarowalam sie tym bio-oil i tylko czekalam az mi sie skonczy bo chyba trafilam na jakas zla partie, wogole sie nie wchlaniala i wlasnie strasznie sie klejla koszulka zamienilam go na krem z firmy pharmaceris i mi bardzo pasowal :
No ja juz tez pytalam ale ci co lepsi to tylko prywatnie. I zastanawiam sie. Chyba pojde do takiej dr prywatnie zeby mi usg robila a na nfz do takiej jej kolezanki po fachu... nie wiem jeszcze..

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Ja prywatnie bym poszla ale jak sobie pomysle ile badan na wlasna reke bym musiala robic to rezygnuje.
)

Takie bieganie po lekarzach też dobre nie jest, lepiej mieć jednego i u niego ciąże prowadzić. Miałam znajomą chodziła do lekarza na nfz, a w 8 miesiącu chciała przenieść się prywatnie do ordynatora, bo jak to stwierdziła nie będzie mu od początku kieszeni napychała, efekt był taki że nie chciał jej przyjąć bo nie prowadził ciąży, a doktor do którego chodziła wcześniej dowiedział się że chciała się przenieść i też niezbyt przychylnie na nią patrzył, tym samym jak trafiła do szpitala to modliła się żeby urodzić i wyjść taką atmosferę sobie zgotowała.

A ja wogole nie mialam swojego lekarza przy zadnym z porodow, bo zawsze na urlopie kiedy ja mam rodzic :) a ostatnio mi sie trafila taka lekarka ze pecherza nie umiala przebic ani nie wiedziala nawet ile znieczulenia mi dac przy zszywaniu krocza i dala za malo chciala dokladac ale nie chcialam i szyla mnie na zywca :) wogole z tym porodem to byly przeboje :D

A jak zareagowali Wasi pracodawcy na wieść o ciąży ? Pytanie skierowane do pracujących mam ;) czy może jeszcze nie powiedziałyscie .

Ja powiedziałam tylko kierownikowi który siedzi w biurze obok a mówimy sobie wszystko więc jest na bieżąco, a temu wyższemu szefowi zamierzam powiedzieć po środowej wizycie jeśli wszystko będzie ok, pewnie będą musieli znaleźć kogoś kto mnie zastąpi, i kogo zdążę jeszcze wszystkiego nauczyć do odejścia, mam nadzieję że nikt nie będzie robił z tego afery ciąża to rzecz normalna, a ja jestem młoda i czuję że liczą się z tym że kiedyś się na to drugie dziecko zdecyduję.

reklama
A ja wogole nie mialam swojego lekarza przy zadnym z porodow, bo zawsze na urlopie kiedy ja mam rodzic :) a ostatnio mi sie trafila taka lekarka ze pecherza nie umiala przebic ani nie wiedziala nawet ile znieczulenia mi dac przy zszywaniu krocza i dala za malo chciala dokladac ale nie chcialam i szyla mnie na zywca :) wogole z tym porodem to byly przeboje :D
Jeski masakra. . To stresu Twojego sobie nie wyobrażam

Do góry