reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chyba że te niepracujące mają jakieś doświadczenia z poprzednich ciąż ;) moja to koleżanka która chyba nie bardzo rozumie że chce pracować ale nie "harować" bo boje się powtórki z rozrywki. Wiem że jak pójdę na L4 to ona leży ... Nie chcę tego robić ale jednocześnie jak przychodzę to nie ma taryfy ulgowej . Niby ciąża to nie choroba ale jednak ...

https://www.suwaczki.com/tickers/7u229n73wdxj5zx3.png

No ja juz tez pytalam ale ci co lepsi to tylko prywatnie. I zastanawiam sie. Chyba pojde do takiej dr prywatnie zeby mi usg robila a na nfz do takiej jej kolezanki po fachu... nie wiem jeszcze..

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
Takie bieganie po lekarzach też dobre nie jest, lepiej mieć jednego i u niego ciąże prowadzić. Miałam znajomą chodziła do lekarza na nfz, a w 8 miesiącu chciała przenieść się prywatnie do ordynatora, bo jak to stwierdziła nie będzie mu od początku kieszeni napychała, efekt był taki że nie chciał jej przyjąć bo nie prowadził ciąży, a doktor do którego chodziła wcześniej dowiedział się że chciała się przenieść i też niezbyt przychylnie na nią patrzył, tym samym jak trafiła do szpitala to modliła się żeby urodzić i wyjść taką atmosferę sobie zgotowała.

Ja smarowałam się normalna Oliwka w żelu pod prysznicem a teraz kupił sobie ten bio oil. Komfort jest lepszy bo ona się fajnie wchłania a ja nie cierpiałam po tamtej tego uczucia klejenia się do pizamy

Ja wlasnie w poprzedniej ciazy smarowalam sie tym bio-oil i tylko czekalam az mi sie skonczy bo chyba trafilam na jakas zla partie, wogole sie nie wchlaniala i wlasnie strasznie sie klejla koszulka zamienilam go na krem z firmy pharmaceris i mi bardzo pasowal :
No ja juz tez pytalam ale ci co lepsi to tylko prywatnie. I zastanawiam sie. Chyba pojde do takiej dr prywatnie zeby mi usg robila a na nfz do takiej jej kolezanki po fachu... nie wiem jeszcze..

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Ja prywatnie bym poszla ale jak sobie pomysle ile badan na wlasna reke bym musiala robic to rezygnuje.
)

Takie bieganie po lekarzach też dobre nie jest, lepiej mieć jednego i u niego ciąże prowadzić. Miałam znajomą chodziła do lekarza na nfz, a w 8 miesiącu chciała przenieść się prywatnie do ordynatora, bo jak to stwierdziła nie będzie mu od początku kieszeni napychała, efekt był taki że nie chciał jej przyjąć bo nie prowadził ciąży, a doktor do którego chodziła wcześniej dowiedział się że chciała się przenieść i też niezbyt przychylnie na nią patrzył, tym samym jak trafiła do szpitala to modliła się żeby urodzić i wyjść taką atmosferę sobie zgotowała.

A ja wogole nie mialam swojego lekarza przy zadnym z porodow, bo zawsze na urlopie kiedy ja mam rodzic :) a ostatnio mi sie trafila taka lekarka ze pecherza nie umiala przebic ani nie wiedziala nawet ile znieczulenia mi dac przy zszywaniu krocza i dala za malo chciala dokladac ale nie chcialam i szyla mnie na zywca :) wogole z tym porodem to byly przeboje :D

A jak zareagowali Wasi pracodawcy na wieść o ciąży ? Pytanie skierowane do pracujących mam ;) czy może jeszcze nie powiedziałyscie .

Ja powiedziałam tylko kierownikowi który siedzi w biurze obok a mówimy sobie wszystko więc jest na bieżąco, a temu wyższemu szefowi zamierzam powiedzieć po środowej wizycie jeśli wszystko będzie ok, pewnie będą musieli znaleźć kogoś kto mnie zastąpi, i kogo zdążę jeszcze wszystkiego nauczyć do odejścia, mam nadzieję że nikt nie będzie robił z tego afery ciąża to rzecz normalna, a ja jestem młoda i czuję że liczą się z tym że kiedyś się na to drugie dziecko zdecyduję.

reklama
A ja wogole nie mialam swojego lekarza przy zadnym z porodow, bo zawsze na urlopie kiedy ja mam rodzic :) a ostatnio mi sie trafila taka lekarka ze pecherza nie umiala przebic ani nie wiedziala nawet ile znieczulenia mi dac przy zszywaniu krocza i dala za malo chciala dokladac ale nie chcialam i szyla mnie na zywca :) wogole z tym porodem to byly przeboje :D
Jeski masakra. . To stresu Twojego sobie nie wyobrażam

Do góry