reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dokladnie te same :D pozniej doszlam do Twojego posta, od niedawna mam aplikacje i slabo mi idzie ogarnianie jej. Poza tym dostalam jeszcze naklejke do auta cos tam ze jedzie z nami dziecko, taka szmatke sensoryczna (ja to tak nazywam) i jakies tam mini poradniki, bardziej gazetki. No i oczywiscie dwie teczki na badania itp :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To mam dokładnie ten sam zestaw[emoji4][emoji4] Tylko nie wiem po co szmatka[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
A mi nic nie przestali jeszcze z tego enfamil :-D
Jestem tam zarejestrowana jakoś ponad 2 lata, jak synek bym mały dostaliśmy dla niego książeczkę taką twardą z obrazkami i kubek niekapek .Taraz tylko dodawałam kolejne dziecko do swojego konta/profilu w enfamil klub, jakoś na początku stycznia i nic mi nie wysłali :-D

Ja chyba całą ciążę przechoruję. Dwa razy byłam przeziębiona a teraz gardło mnie boli.Ludzie chodzą tak lekko ubrani że ja przy nich to chodzący kokon i jeszcze źle.
Oszaleję.

U mnie podobnie. Z tym że moja 4 letnia córka co chwila przynosi jakiegoś wirusa z przedszkola i ja w momencie łapię. Ale na szczęście katar i lekkie drapanie w gardle mnie bierze bo od razu kuruje się czosnkiem wyciśniętym do ciepłego mleka i jakoś daje radę.

A mi nic nie przestali jeszcze z tego enfamil :-D
Jestem tam zarejestrowana jakoś ponad 2 lata, jak synek bym mały dostaliśmy dla niego książeczkę taką twardą z obrazkami i kubek niekapek .Taraz tylko dodawałam kolejne dziecko do swojego konta/profilu w enfamil klub, jakoś na początku stycznia i nic mi nie wysłali :-D
Ja dość długo na to czekałam...Może spróbuj z innego maila[emoji848][emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Dziś byłam na wizycie u gin. Po 6 tyg przerwy nawet nie zrobila mi Usg tylko kto w 16 tc.powiedziała że jest ok, nie wiem na jakiej podstawie nie wiadomo czy dziecko się rozwija i w taki właśnie sposób straciłam 1 ciaze bo dziecko nie było wazone. Czy w Pl na NFZ TEZ jest tylko kilka badań Usg.?W piątek idę prywatnie na badania.

Ja mam od samego początku usg na każdej wizycie. Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz chodzę prywatnie

Ja dziś pierwszy raz ogarnęłam jak się na to patrzy i co to ma przedstawiać. (dumna :D) bo tak jak dziewczyny wrzucały takie coś na grupy i prośbę o interpretację płci, to obracałam telefon jak się da i mówię 'to tam jest w ogóle dziecko?!' :D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Hehe no miałam identycznie :D jeszcze do sobie myślałam "kurcze dziwnie te dzieci wyglądają na tych zdjęciach, na moim to zdjęciu usg i główkę i rączki widać :D"

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie jest to nie miarodajne jednak nie chce nikogo straszyć, więc nie będę pisała o mojej 1 ciąży. W Anglii Tez są chyba 3 USG ale tam mierzy się przy tym obwód brzucha więc można wywnioskować czy dziecko rośnie. Mi moja waga rosła w 1 ciąży ale to był mój tłuszcz A dziecko od kilku tyg. Stało z wagą. Ostatnie USG rewelacyjne a potem...Ale mi tu chodzi o późniejszą ciaze teraz poprostu chce dla spokoju skontrolować co i jak. Spytajcie swoje położenie może o pomiary obwodu brzucha.
Ja w pierwszej ciąży chodzilam na NFZ na patologie ciąży ( ciaza wysokiego ryzyka ), usg miałam 3 prenatalne, co wizyte sluchanie tetna,mierzenie wysokości macicy... A moja waga od 20 tygodnia stała w miejscu, co nie martwilo lekarki.

reklama
Mamusie, to teraz pytanie trochę z innej beczki. Chodzicie do szkoły rodzenia lub planujecie chodzić?
U nas to pierwsze dzieciątko i na pewno będziemy chodzić tylko się zastanawiam kiedy jest najlepszy czas, aby się zapisać. Bo nie chcemy pójść za wcześnie, żeby nie zapomnieć tego czego się nauczymy :p

Ja chodziłam w pierwszej ciąży i teraz też planuję. Zajęcia prowadzone są przez położne z oddziału więc szansa jest że się na którąś trafi przy porodzie. Poza tym omawiają i pokazują cały trakt porodowy. Potem już nie jesteśmy takie wystraszone. I fajnie też spotkać się z innymi mamami

Do góry