reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mamusie, to teraz pytanie trochę z innej beczki. Chodzicie do szkoły rodzenia lub planujecie chodzić?
U nas to pierwsze dzieciątko i na pewno będziemy chodzić tylko się zastanawiam kiedy jest najlepszy czas, aby się zapisać. Bo nie chcemy pójść za wcześnie, żeby nie zapomnieć tego czego się nauczymy :p
My się wybieramy :) na stronach internetowych danej szkoły rodzenia jest napisane kiedy jest najlepszy czas na rozpoczęcie :) ja przeglądałam i wydaje mi się, że wszędzie było jakoś w okolicach 25-30 tygodnia

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Do szkoły rodzenia nie idziemy bo to nasza 3cia ciąża więc mamy już wszystko przerobione hehe. Chodziliśmy z mężem jak byłam w pierwszej ciąży. Patrząc z perspektywy czasu nie poszłabym do szkoły rodzenia drugi raz. Właściwie wszystko wiedziałam o czym położne tam mówiły. Jedynie nie słyszałam wcześniej o ty, że trzeba zamknąć oczy podczas parcia. Jakoś nie miałam obaw związanych z tym, że sobie z dzieckiem nie poradzę, nie bałam się opieki nad noworodkiem.

Kupiłam dziś dla córek koleżanki kilka bobofrutów, deserków, batoników dla niemowląt i zapłaciłam 60zl:crazy: Masakra jak te słoiczki dla niemowląt podrożały. Jak kupowałam dla moich dzieci to bobofrut kosztował 2,50-2,80zł teraz 4zł, deserek bobowita kosztował 2zl teraz 3zl. Dawno nie kupowałam i się zdziwiłam.

Jak ktoś kupuje wszystko nowe, to pewnie nie ma co się spieszyć. U nas będą praktycznie same używki, więc to nie my wybieramy kiedy coś kupimy, i tym sposobem mam już wózek i ubranka na wiek ponad 6 miesięcy (te dostaliśmy). Hah [emoji1] Podobno też mam już wanienke, jakaś karuzele do łóżeczka (czy jakoś tak) i kilka innych rzeczy, które też podostajemy. Więc rozciągam moje mieszkanie do granic możliwości i czekam aż nasze nowe w końcu będzie gotowe [emoji14] Na początku niezbyt chciałam mieć używane rzeczy, by nie odbierac sobie radości z wybierania, ale jak zobaczyłam ceny i to ile oszczędzimy, to dziękuję komu się da, że nie musimy wszystkiego kupować. :o :o

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
My dostaniemy też dużo po bratanku męża: mnóstwo ciuszków, bujaczek, mate, chuste, rożki :) więc to nie tak, że wszystko nowe. Musimy kupić głównie wózek, fotelik, mebelki, łóżeczko, materac, pościele, wanienkę, przewijak, kocyki, no i wiadomo butelki, smoczki, kosmetyki i przybory kosmetyczne - a to akurat i tak chciałam nowe wiec idealnie się złożyło :)

p19u43r85mf3dc6h.png

Dzięki za odpowiedz Dziewczyny. My chcemy iść z tego względu, ze to nie mieliśmy kontaktu z takimi małymi bąblami, a mój Mąż to nawet takie malutkiego dzieciaczka na rękach nie miał... także dla naszego komfortu psychicznego idziemy [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry