Na NFZ są tylko 3 usg między 12-14 tyg 19-22 tyg 30-32 tygDziś byłam na wizycie u gin. Po 6 tyg przerwy nawet nie zrobila mi Usg tylko kto w 16 tc.powiedziała że jest ok, nie wiem na jakiej podstawie nie wiadomo czy dziecko się rozwija i w taki właśnie sposób straciłam 1 ciaze bo dziecko nie było wazone. Czy w Pl na NFZ TEZ jest tylko kilka badań Usg.?W piątek idę prywatnie na badania.
reklama
.rudzielec
Fanka BB :)
Mamusie, to teraz pytanie trochę z innej beczki. Chodzicie do szkoły rodzenia lub planujecie chodzić?
U nas to pierwsze dzieciątko i na pewno będziemy chodzić tylko się zastanawiam kiedy jest najlepszy czas, aby się zapisać. Bo nie chcemy pójść za wcześnie, żeby nie zapomnieć tego czego się nauczymy
U nas to pierwsze dzieciątko i na pewno będziemy chodzić tylko się zastanawiam kiedy jest najlepszy czas, aby się zapisać. Bo nie chcemy pójść za wcześnie, żeby nie zapomnieć tego czego się nauczymy
Biedroneczka10
Dla mnie jest to nie miarodajne jednak nie chce nikogo straszyć, więc nie będę pisała o mojej 1 ciąży. W Anglii Tez są chyba 3 USG ale tam mierzy się przy tym obwód brzucha więc można wywnioskować czy dziecko rośnie. Mi moja waga rosła w 1 ciąży ale to był mój tłuszcz A dziecko od kilku tyg. Stało z wagą. Ostatnie USG rewelacyjne a potem...Ale mi tu chodzi o późniejszą ciaze teraz poprostu chce dla spokoju skontrolować co i jak. Spytajcie swoje położenie może o pomiary obwodu brzucha.
A ginekolog wie o problemach z 1 ciąża? Jeśli tak a nie zrobiła USG to trochę dziwne , zazwyczaj lekarze jak się ma jakąś historię to sprawdzają dodatkowo. W każdym razie nie ma się co denerwować , jak cię to niepokoi to idź na dodatkowe USG.
Z tym spaniem to ja na brzuchu uwielbiam ale nie dam rady już od dawna strasznie nad tym boleję i jak tylko urodzę to od razu na brzuch a teraz śpię na lewym boku jak się przekręce na prawy to coś nie pobolewa i dziecko kopie jak szalone póki nie zmienię pozycji
Iga0071
Ide na USG prywatnie, właśnie się o wszystkim i myślałam że będzie dmuchal na zimno a on robi to samo co mój wcześniejszy lek. Teraz będę chodzić do 2.A ginekolog wie o problemach z 1 ciąża? Jeśli tak a nie zrobiła USG to trochę dziwne , zazwyczaj lekarze jak się ma jakąś historię to sprawdzają dodatkowo. W każdym razie nie ma się co denerwować , jak cię to niepokoi to idź na dodatkowe USG.
Z tym spaniem to ja na brzuchu uwielbiam ale nie dam rady już od dawna strasznie nad tym boleję i jak tylko urodzę to od razu na brzuch a teraz śpię na lewym boku jak się przekręce na prawy to coś nie pobolewa i dziecko kopie jak szalone póki nie zmienię pozycji
Biedroneczka10
Mamusie, to teraz pytanie trochę z innej beczki. Chodzicie do szkoły rodzenia lub planujecie chodzić?
Ja nie idę ale to drugie dziecko w sumie przy pierwszym nie byłam bo lekarz zabronił miałam ciążę zagrożona. Wszystkiego nauczyłam się z poradników i od mamy ale pewnie fajnie iść
D
Deleted member 178340
Gość
U mnie czerwiec też będzie dopinaniem na ostatni guzik, bo choć wg usg mam jakoś 9.08, to z okresu jakoś dwa tygodnie wcześniej. A wolę lipiec spędzić na lezeniu i myśleniu wypić sok czy zjeść loda, a nie na chodzeniu po sklepie w upalach czy pakowaniu torby, o reszcie nie wspominając [emoji14]Ja to musze wcześniej, już koniec czerwca to planuje mieć już torbę spakowana do szpitala miesiąc wcześniej bo termin z usg to 26 lipiec z om 30 a nie wiadomo jak to wyjdzie.
O to już będziesz miała sporo ciuszków do lipca :-)
[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
D
Deleted member 178340
Gość
Jak ktoś kupuje wszystko nowe, to pewnie nie ma co się spieszyć. U nas będą praktycznie same używki, więc to nie my wybieramy kiedy coś kupimy, i tym sposobem mam już wózek i ubranka na wiek ponad 6 miesięcy (te dostaliśmy). Hah [emoji1] Podobno też mam już wanienke, jakaś karuzele do łóżeczka (czy jakoś tak) i kilka innych rzeczy, które też podostajemy. Więc rozciągam moje mieszkanie do granic możliwości i czekam aż nasze nowe w końcu będzie gotowe [emoji14] Na początku niezbyt chciałam mieć używane rzeczy, by nie odbierac sobie radości z wybierania, ale jak zobaczyłam ceny i to ile oszczędzimy, to dziękuję komu się da, że nie musimy wszystkiego kupować.Zgadzam się w 100% a wszystko jest wszędzie na wyciągnięcie ręki
D
Deleted member 178340
Gość
Takich na od razu? One mają inna funkcję poza tym, że wyglądają? Mówię o takich do no powiedzmy 3 miesięcy. Bo wydaje mi się, że nie, i że mogę kupić jakieś zwykłe, ładne butki lub nawet i skarpeto butki, ale lepiej się upewnić.Ja skarpetek nie mam ani jednej pary, za to dostałam już dwie pary bucików
D
Deleted member 178340
Gość
Ja dziś pierwszy raz ogarnęłam jak się na to patrzy i co to ma przedstawiać. (dumna ) bo tak jak dziewczyny wrzucały takie coś na grupy i prośbę o interpretację płci, to obracałam telefon jak się da i mówię 'to tam jest w ogóle dziecko?!'Jejku z jakiej perspektywy są Wasze zdj, ja normalnie nie ogarniam ich
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama