reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale jestem zła na siebie. M jeszcze w pracy, dzieci były u kolegi a mnie coś wzięło kombinowanie gdzie ustawimy łóżeczko u nas w pokoju. Od myślenia przeszłam do czynów i przesunęłam 2 szafki po czym stwierdziłam, że tak nie może być i meble znów wróciły na swoje miejsce. Uradowana, że przy okazji wytarłam kurze za meblami, usiadłam na kanapie. Jak tylko usiadłam poczułam kłucie w dole brzucha i pochwie. Boli jak diabli. Po cholerę mi to bylo. Teraz leżę i obserwuję. Normalnie debilka ze mnie...
Ja kiedyś też tak zrobiłam w 8 msc ciąży szafę odsunelam 2na2 metry, narożnik, komodę, łóżeczko zachciało mi się porządków wtedy ale nic naszczescie mi nie było po tym, urodziłam 3 dni przed terminem :-D

Ja miewam lekkie skurcze, ciągnięcia w dół i napinanie się brzuszka. Dr zalecił dokupić magnez i łykać nawet 3 tabl. pomimo że biorę od początku ciąży Femibion. On ma niestety zbyt małą dawkę magnezu i trzeba się dosuplementować

Dziewczyny mam do was pytanie. Miewa któraś bóle w podbrzuszu takie jak na okres ? Od godziny już tak czuję i się zamartwiam. To nie jest jakiś mocny ból ale jednak czuje. Wiem że wcześniej to było normalne, że można było czuć bóle jak na okres ale nie wiem jak to jest w 19 tygodniu

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miewam, lekarz kazał brać mi magnez i w razie czego nospe[emoji4]
dziewczyny ja po wizycie ;) jednak okazało się, że w brzuszku jest chłopiec ;) miałam dobre przeczucie :D tak jakoś byłam przejęta wizytą, że zapomniałam o połowę spraw zapytać :)
Gratulacje[emoji16][emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Dziewczyny jakie macie zdanie na temat spania na plecach w ciąży? W pierwszej ciąży wiedziałam że tak od połowy ciąży to lepiej spać na lewym boku. Ale teraz to się naczytałam jakie mogą być konsekwencje i powiem Wam , że trochę mnie to stresuje bo uwielbiam spać właśnie na plecach i na prawym boku. Nigdy nie przywiązywałam aż takiej wagi do pozycji. Wiadomo że jak brzuszek duży to już na plecach nie wygodnie. Ale póki co ...

Dziewczyny jakie macie zdanie na temat spania na plecach w ciąży? W pierwszej ciąży wiedziałam że tak od połowy ciąży to lepiej spać na lewym boku. Ale teraz to się naczytałam jakie mogą być konsekwencje i powiem Wam , że trochę mnie to stresuje bo uwielbiam spać właśnie na plecach i na prawym boku. Nigdy nie przywiązywałam aż takiej wagi do pozycji. Wiadomo że jak brzuszek duży to już na plecach nie wygodnie. Ale póki co ...
Ja śpię, jak mi wygodnie i na razie się nie przejmuję tym. Nie jestem w stanie kontrolować zmiany pozycji [emoji4] Większość czasu śpię na prawym boku, bo tam mo wygodnie i to lubię[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja spie na brzuchu z reguly,teraz jest wiekszy i centralnie na brzuchu nie spie ale hmmm takim jakby polbrzuchu [emoji23] inaczej nie zasne [emoji39]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Jak bym tak miała stosować się do wszystkiego czego w ciąży nie wolno, to bym jak chomik, w takiej specjalnej kuli chodziła, a spałabym podwieszona na pasach jakichś... Nie śpię na lewym boku, bo jestem leworęczna, muszę mieć lewą rękę swobodną, inaczej czuję dyskomfort. Na plecach to muszę mieć wysoko poduszkę, bo inaczej zaczynam chrapać tak że pół osiedla mnie słyszy. Śpię na brzuchu, aczkolwiek coraz częściej mi po prostu już przeszkadza, ale rano i tak się na nim budzę. Jem co chcę, piję kawę i śpię jak mi wygodnie. :)

Do góry