reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

cichosza ja bym wszystko rzuciła i pojechała na ip,trzeba to sprawdzić .

dziewczyny was tez tak kloje raz w brzuchu raz w pochwie itp .? Troche sie martwię bo jak cos próbie np pomyje podłogi to zaraz mnie kłuje. Nie mocno ale jest to odczowalne? Zaczęłam juz schizowac;-(to mój 8tc wg OM
Mnie nic nie kuje,pod koniec ciąży się zdarzyło ,na początku nigdy .W środę lekarz to koniecznie podpytaj.

reklama
cichosza ja bym wszystko rzuciła i pojechała na ip,trzeba to sprawdzić .

dziewczyny was tez tak kloje raz w brzuchu raz w pochwie itp .? Troche sie martwię bo jak cos próbie np pomyje podłogi to zaraz mnie kłuje. Nie mocno ale jest to odczowalne? Zaczęłam juz schizowac;-(to mój 8tc wg OM
Dla mnie to normalne. Oczywiście na wizycie powiedz ale to norma.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czy czytałaś ale pisałam wcześniej, ze ja w ciąży plamilam do 12 tyg. Raz nawet pojawiło się dużo krwi. Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło? Bierzesz duphaston?

rfxgvfxmyzz15eva.png
Jeszcze nie biorę, bo dopiero pierwsza wizyta przede mną w trybie szybszym niż chciałam czyli w poniedziałek . Bardzo Ci dziękuję za ten post, podniósł mnie na duchu [emoji173]️[emoji173]️

Jeszcze nie biorę, bo dopiero pierwsza wizyta przede mną w trybie szybszym niż chciałam czyli w poniedziałek . Bardzo Ci dziękuję za ten post, podniósł mnie na duchu [emoji173]️[emoji173]️
Ja praktycznie po kazdym podtarciu na papierze miałam brązowa plame. Musiałam nosić wkladki by nie bredzić majtek. Jednego wieczora gdy oglądałam tv poczułam na majtkach cos mokrego jak zobaczyłam wielką plame z krwi od razu pojachalam na ip. Zrobili usg i stwierdzili,ze wszystko ok. Odetchnelam z ulgą. Wypisali mnie po dwóch dniach i od tego czasu juz nie plamiłam. Ciąża przebiegała prawidłowo [emoji4] oczywiście bralam duphaston a później luteine. Urodziłam w 41tc zdrową córeczkę. Bądź dobrej myśli [emoji4]

rfxgvfxmyzz15eva.png

A mnie boli gardlo :( i wogole sie nie wysypiam w nocy bo albo corka sie budzi co chwilke albo znowu ja nie moge spac :/
A czy wam lekarze na kazdej wizycie robia usg? Chodzicie na nfz czy prywatnie?

A mnie boli gardlo :( i wogole sie nie wysypiam w nocy bo albo corka sie budzi co chwilke albo znowu ja nie moge spac :/
Masz jakies domowe sposoby na gardło? U mnie ten sam problem ze spaniem ale ja juz przywykłam[emoji20]

Moj lekarz robi usg na każdej wizycie.

rfxgvfxmyzz15eva.png

Staram się być, zapewne też w poniedziałek skończę z luteiną lub tym drugim lekiem. Bardzo Ci dziękuję za dodanie otuchy [emoji173]️

Pisze o tej brązowej wydzielinie. Teraz ide do wc patrze i wkladka cała brudna. [emoji22][emoji22][emoji22]

rfxgvfxmyzz15eva.png

Ostatnia edycja:
Też się nie wysypiam,tylko u mnie najgorsze chodzenie siku w nocy,nie raz kilkanaście razy w nocy.Potem mam problem zasnąć.Mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie,ale ja chodzę prywatnie.Jest ordynatorem szpitala w którym rodzę,dla mnie ważne jest mieć lekarza ze szpitala który wybrałam.A mam do niego ze 40 km.W szpitalu z mojej miejscowości nie poszła bym rodzić nawet jak by mi chcieli zapłacić.

reklama
Masz jakies domowe sposoby na gardło? U mnie ten sam problem ze spaniem ale ja juz przywykłam[emoji20]

Moj lekarz robi usg na każdej wizycie.

rfxgvfxmyzz15eva.png

Maz poszedl po argentin-t bo wiem ze w ciazy mozna spokojnie uzywac a oprocz tego to siemie lniane z mlekiem i miodem, i herbata z cytryna. Zastanawiam sie czy moglabym wziasc rutinoscorbin, ale chyba wezme sama wit c akurat tez mam :)

Do góry